Kippen houden doe je niet alleen omdat je dan (bijna) elke dag een vers ei hebt. Er zijn om te starten zeven redenen waarom je kippen wil houden. Zelf houd ik al jaren kippen en dat doe ik met ongelofelijk veel plezier. Daarom haal ik deze redenen ook uit mijn persoonlijke ervaring en die van nabije kennissen. Je kunt er eigenlijk niet omheen, kippen houden is ongelofelijk leuk en levert vaak nog eens een lekker eitje op ook. Graag vertel ik je meer over het houden van kippen zodat jij misschien ook wel start met kippen houden!

  1. Kippen houden om je groenafval kwijt te raken.
  2. Kippen zijn gezellig en vriendelijk.
  3. Goedkope en makkelijke huisdieren.
  4. Elke dag een vers ei.
  5. Mooie dieren.
  6. Slakken, rupsen en onkruidbestrijders.
  7. Kippenmest.

Kippen houden Reden 1: Kippen houden om je groenafval kwijt te raken:

Kippen houden om van je groenafval af te komen is ideaal. Kippen eten alles wat ze tegenkomen van groenafval. Je kunt je etensrestjes heel gemakkelijk kwijt. Hierdoor hoef je niet speciaal om kippenvoer en je groenafval container is minder snel vol. Zeker wanneer je buitenaf woont is dit vaak een groot probleem. Het is een wat minder bekende reden, maar zelf merk ik dat dit mijn behoorlijk wat werk scheelt.

Kippen houden Reden 2: Kippen zijn gezellig en vriendelijk:

Kippen zijn erg vriendelijke en gezellige dieren. Ze zijn constant aan het scharrelen door je tuin. De hele dag door hoor je ze tokkelen. Kortom kippen houden geeft je tuin een gezellig en afwisselend aanblik. Kippen zijn ook erg kind vriendelijk dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld bepaalde hondenrassen. Dat maakt het omgaan met deze lieve beesten erg leuk. Ik raad je eigenlijk gewoon aan om gewoon eens met een enkele kip te starten, je ziet vanzelf hoe leuk het is!

Kippen houden Reden 3: Goedkope en makkelijke huisdieren:

Van alle huisdieren die je kunt houden zijn kippen verreweg de goedkoopste. De aanschaf van een kip is super laag. Wanneer je de kippen los in je tuin of op je erf laat rondscharrelen hoef je ze vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar niet bij te voeren. Het nadeel van kippen die los rondscharrelen is wel dat je telkens opzoek moet naar de eieren. Een kippenhok maken is wel aan te raden, want je wilt een goede plek voor je kippen hebben. Deze hokken hoef je tegenwoordig niet meer te kopen, want je kunt ze ook zelf maken en kippen houden. Klik maar eens op de link hierboven om te ontdekken hoe jij zo’n hok kunt maken!

Kippen houden Reden 4: Elke dag een vers ei:

Een ei dat hoort er bij is een bekende slogan. Eigen kippen zorgen elke dag weer voor verse eieren. Wat wil je meer? Een vers ei van je eigen kippen smaakt extra lekker. Een vers ei van je eigen kippen smaakt extra lekker. Heerlijk toch?!

Kippen houden Reden 5: Mooie dieren:

Kippen houden omdat het mooie dieren zijn. Er zijn heel veel verschillende kippenrassen. Voordat je kippen koopt kijk dan eerst even rond. Bedenk van te voren welke kippen wil je? Groote kippen of juist krielkippen. Dit is voor iedereen verschillend.

Kippen houden Reden 6: Slakken, rupsen en onkruid bestrijders:

Kippen houden de tuin goed schoon. Ze bestrijden het onkruid. Slakken en rupsen zijn niet meer veilig in je tuin. De kippen houden van slakken, wormen en rupsen ze vinden het een lekkernij. Door kippen te houden bespaar je jezelf veel tijd en ergernis.

Kippen houden Reden 7: Kippenmest:

Kippen houden veroorzaakt natuurlijk mest. In kippenmest zit heel veel stikstof en andere voedzame bestanddelen. Kippenmest is goed voor je tuinplanten of je groenten. Wil je ook zelf een kippenhok maken? Dan raad ik je aan verder op deze website te kijken naar het bouwtekeningenpakket waar je de tekening kunt vinden om een kippenhok mee te maken!

Zelf je eigen kippenhok maken of kippenren bouwen?

Een kippenhok bouwen is het makkelijkst aan de hand van goede stap voor stap bouwtekeningen en bouwplannen. Daarom hebben wij voor jou een pakket met meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en plannen samengesteld. Met onder andere bouwtekeningen van kippenhokken maar ook van konijnenhokken, hondenhokken, schildersezels, schuurtjes, tuinhuisjes, vogelhuisjes, meubelen, tuinartikelen, steigerhouten meubelen en nog veel meer. Direct toegang tot deze duizenden verschillende bouwtekeningen en bouwplannen klik hier

Kippen houden

Kippen houden

Kippen houden is goedkoop, gezellig en effectief.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening