Acrylverf

Wat is acrylverf?

Deze veelzijdige verf, die je zowel binnen als buiten gebruikt, ontleent zijn naam aan het bindmiddel dat in de verf zit. Bij acrylverf is dit altijd een kunststof polymeerhars uit de acrylgroep. Typerend aan deze verf is dat deze vaak niet geheel dekkend is. Bij droging – wat dus snel gaat – wordt acrylverf altijd iets lichter.

Ook verdampt een aanzienlijk deel van het volume van de verf bij het drogingsproces. Omdat de verf snel droogt is het overschilderen van acrylverf met een nieuwe laag relatief eenvoudig. De verf is binnen en buiten te gebruiken en op vrijwel elke ondergrond. De verf is ook watervast.

Waarvoor gebruikt men acrylverf?

Omdat acrylverf zeer veelzijdig is, zijn de toepassingsgebieden ook ruim. Zo gebruikt men deze verf zowel buiten als binnen. Onder meer papier, aardwerk, hout, doek en beton kun je met acrylverf verven. Dit type verf gebruik je wel hoofdzakelijk decoratief. Veel schilders werken ermee en ook muren, hout en aardewerk beschildert men er op sierlijke wijze mee.

Voor de beginnende schilder is acrylverf dan ook een logische keuze. Wel geldt hierbij dat de betere merken doorgaans ook echt betere kwaliteit bieden. Omdat acrylverf snel droogt, breng je eenvoudig details aan op een al beschilderde ondergrond.

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen vind je hier

Bouwtekeningen nodig?

moving_banner_fred