Jumplift

Wat is een jumplift?

Een jumplift is een flexibele, tijdelijke lift die men toepast bij in aanbouw zijnde gebouwen. Meestal betreft het hier hoogbouw, want de jumplift groeit mee met het gebouw. Deze lift gebruik je wanneer het gebouw in aanbouw is. Voor de uiteindelijk gebruikers is deze niet bedoeld.

Wanneer het gebouw af is en de definitieve technische installaties worden geplaatst, verwijdert men de jumplift. Dit is relatief eenvoudig en de lift gebruikt men bij een volgend bouwproject opnieuw. Ook hier installeert men dan eenvoudig de jumplift waarna bouwlieden deze gebruiken voor hun werkzaamheden.

Waarvoor gebruik je een jumplift?

Omdat een jumplift een bouwlift is, gebruiken bouwlieden deze tijdens de constructie van een gebouw dat meerdere verdiepingen beslaat. Hierbij houdt men nadrukkelijk rekening met het feit dat het gebouw ‘groeit’. De kern van de lift wordt dus eenvoudig verlengd, zodat deze ook nieuwgebouwde verdiepingen bereikt.

Het is een eenvoudige manier om in aanbouw zijnde gebouwen op hoogte te ontsluiten voor bouwlieden, zodat de bouw zo spoedig mogelijk verloopt. In tegenstelling tot een reguliere bouwlift bevindt een jumplift zich in het gebouw zelf en niet aan de buitenzijde daarvan. Vaak in de liftkern waar men uiteindelijk definitieve liften installeert.

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen vind je hier

Bouwtekeningen nodig?

moving_banner_fred