Kimband

Wat is kimband?

Kimband is tape waarmee je naden en hoeken in een vochtige ruimte extra vochtbestendig maakt.

Vanzelfsprekend heeft vochtwering in de constructie van een badkamer of andere vochtige ruimte extra aandacht nodig. Door middel van deze tape kun je bij kwetsbare punten in de constructie voorkomen dat– hoeken, naden en overgangen tussen muurdelen – vocht opnemen en zo tot vochtproblemen leiden.

Kimband kun je met een pasta toepassen, en hiervoor worden vaak meerdere lagen aangebracht. Het geldt dan ook als een voorzorgsmaatregel die in principe niet nodig zou moeten zijn. Vochtproblemen zijn echter hardnekkig en vergen ingrijpende maatregelen wanneer ze eenmaal zijn ontstaan. De tape helpt de kans op dergelijke problemen te minimaliseren.

Waarvoor wordt kimband gebruikt?

Kimband gebruik je voor de afwerking van de wanden, vloeren en plafonds in vochtige ruimtes en deze dien je direct op de constructie toe te passen. Tegels of een andere afwerking kun je hier vervolgens eenvoudig overheen plaatsen.

In principe zou deze laag al voldoende vochtdicht moeten zijn waardoor de tape vooral dient als extra voorzorgsmaatregel op de meest vochtgevoelige plekken van de constructie. Indien er sprake is van gipswanden dien je, voor het aanbrengen van de tape, nog een dispensieprimer aan te brengen.

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen vind je hier

Bouwtekeningen nodig?

moving_banner_fred