Pavapor

Wat is pavapor?

Pavapor is een (vloer)isolatiemateriaal dat met name tegen geluid goed isoleert. Het is een natuurlijk product dat voornamelijk bestaat uit geperste houtvezels. Verkrijgbaar in plaatvorm is het een ideale ondervloer voor bepaalde soorten vloeren. Kenmerkend aan pavapor is de hoge belastbaarheid, zonder dat het meegeeft.

Dat maakt het als ondervloer met name geschikt voor zwaardere vloersoorten. Zelf weegt pava por ook relatief veel, dus je past het bij voorkeur toe op een betonnen ondervloer. Typische pavaporplaten zijn voorzien van een messing- en groefsysteem, waardoor je de platen eenvoudig goed sluitend aan elkaar legt.

Waarvoor gebruik je pavapor?

Je gebruikt pavapor als ondervloer bij met name parket en andere zware soorten vloeren. Met name de combinatie met parket ligt voor de hand, vanwege de uitstekende akoestische isolatie van dit materiaal. Zo zorgt het voor een geluidsreductie tot wel 25 dB. Omdat het een houtvezelproduct is, is pavapor wel vochtgevoelig en gebruik je het daarom niet in vochtige ruimtes of waar het risico aan blootstelling aan water groot is.

Ook als de dekvloer daar tegen bestand is. Door het hoge eigen gewicht is pavapor ook erg geschikt op vloeren die niet perfect ge√ęgaliseerd zijn. Kleine oneffenheden vangt het materiaal namelijk perfect op.

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen

Andere handige bouwkundige benamingen en begrippen vind je hier

Bouwtekeningen nodig?

moving_banner_fred