Bar maken? Dit is hoe je zelf een bar maakt!

Praktische doe-het-zelvers steken graag de handen uit de mouwen om hun bar zelf te maken. Het zelf maken van een bar heeft als voordeel dat het precies zo wordt zoals jij het wilt hebben én het is een stuk goedkoper dan een bar laten bouwen of ontwerpen. 

Gebruik mijn stap-voor-stap bouwtekeningen om jouw bar tot een succes te maken.

bar zelf maken

Bar maken: de voorbereiding

Natuurlijk kan je niet halsoverkop beginnen aan je project. Je moet een paar voorbereidingen treffen. 

Zo moet je eerst beslissen waar en wat voor bar je wil gaan bouwen. Is jouw plan om zelf een bar voor binnen te bouwen, of ga je toch voor een buitenbar in de tuin? En hoe komt de bar er dan uit te zien? Binnen zie je vaak dat men de keuze maakt voor een rechte bar zonder hoek. Buiten is dit doorgaans anders, en is er meer variatie waar te nemen. 

Je volgende stap is om de afmetingen voor de bar vast te stellen. Hoe hoog wil je de bar bijvoorbeeld hebben? Dit is onder andere afhankelijk van of je bij de bar wilt staan of zitten. Wil je liever zitten en kies je er ook voor om de barkrukken zelf te maken, dan heb je nog meer speling in de hoogte. 

De laatste stap die je moet zetten voordat je met het maken van de bar kunt beginnen, is de keuze voor het soort hout dat je wil gebruiken. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een steigerhouten bar te maken en bouwen zo volgens hun eigen wensen. 

Materialen voor de bar

Voor de meeste klussers is het belangrijkste stukje informatie, welke materialen er in welke afmetingen nodig zijn. Wat je verder nodig hebt om je bar te maken, kun je vinden op de bar bouwtekening. Als je alle materialen in de juiste afmetingen hebt, is het alleen nog maar een kwestie van in elkaar zetten!

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met één van onze bar bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor een bar maken, een bar maken van hout, een complete bar bouwen en/of een steigerhouten bar maken

Als laatste wil ik je een tip meegeven en dat is: Neem de tijd voor het maken van een bar en ga voorbereid aan de slag!

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan bar bouwtekeningen.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningen pakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Goed op dreef? Probeer deze projecten eens!

Wil je jouw bar helemaal compleet maken met barkrukken en een bartafel? Wist je dat je deze ook zelf kan maken? Door zelf de barkrukken en bartafel te maken, bijvoorbeeld van steigerhout, kun je je eigen bar volledig personaliseren. Ga snel naar:

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…