Overkapping aanbieding

Als je een overkapping in de tuin wilt plaatsen, dan zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Je kunt zelf een overkapping bouwen, waarbij je zelf je bouwmaterialen aankoopt en op maat maakt. Je kunt ook kiezen voor een kant-en-klaar model overkapping die je koopt in een winkel of speciaalzaak. Ben je op zoek naar een aanbieding overkapping?

Dan heb je de keuze of je de overkapping laat bouwen en plaatsen of dat je kiest voor een bouwpakket die je zelf in elkaar zet. In het geval van een overkapping kopen, wil je uiteraard de goedkoopste overkapping aanbieding, zodat je relatief goedkoop je overkapping kunt kopen.

Waarom kiezen voor een aanbieding overkapping?

De vraag kan ook anders worden gesteld: waarom niet kiezen voor een aanbieding overkapping? Iedereen wil wel van een aanbieding profiteren en juist op grote uitgaven als een overkapping. Er zijn mensen die denken dat als je goedkoop een aanbieding overkapping kunt scoren, je lage kwaliteit in huis haalt.

Soms wel, maar lang niet in alle gevallen hoeft te betekenen dat een lage prijs een een overkapping aanbieding waardeloze kwaliteit inhoudt. Zelfs de meest luxe overkappingen kunnen in de aanbieding zijn. Misschien niet voor een prijs die wel betaalbaar is, maar mocht je een hoger budget hebben, dan kan een luxe overkapping in de aanbieding zeker het overwegen waard zijn.

Wat bepaalt eigenlijk de prijs van een overkapping?

Een bedrijf kan zelf bepalen of het een overkapping in de aanbieding doet en voor hoeveel. Bij nieuwere modellen wil een bedrijf graag wat winst maken, maar soms is er een overkapping aanbieding, waarbij enkel de belangrijkste kosten worden terugverdiend. Dit komt regelmatig voor bij oudere modellen die uit de collectie gaan. Als koper is dit het beste tijdstip om een overkapping aan te schaffen. Maar wat bepaalt eigenlijk de prijs van een overkapping?

1. Het gebruikte materiaal voor het frame

Een overkapping bestaat uit twee delen, namelijk het frame en het dak. Het frame is het gedeelte van de overkapping dat het dak moet dragen. Dat het frame uit sterk materiaal bestaat, is een vereiste, anders wordt het dak niet voldoende gedragen. Bij een overkapping bestaat het frame doorgaans uit staanders en liggers.

Als de overkapping verbonden is met een woning of schuur, dan dienen één of meerdere geveldelen als frame voor de overkapping. Dit gedeelte van de overkapping is dicht. In de meeste gevallen is het frame van houten balken gemaakt. Hout is sterk materiaal en hoeft niet al te duur te zijn. Dit hangt af van de houtsoort.

Duurzame houtsoorten zijn duurzamer, maar zeker ook veel duurder. Minder duurzame houtsoorten gaan wat langer mee, maar zijn welk goedkoper in aanschaf. Het mooiste is als je een overkapping aanbieding vindt met een duurzame houtsoort.

Naast hout, kan het frame ook bestaan uit aluminium staanders en liggers. Aluminium heeft als voordeel dat het zeer duurzaam materiaal is en bestand tegen roest. Ook is aluminium onderhoudsvrij. Je moet er alleen wel rekening mee houden, dat aluminium duurder is in aanschaf. Maar ook van een aluminium is wel eens een aanbieding overkapping te vinden.

2. Het dak van de overkapping

Ook het dak van de overkapping kan in zowel grote als kleine mate van invloed zijn op de prijs van de overkapping. Een plat dak is in de regel goedkoper dan een hellend dak. Dit heeft er mee te maken, dat de constructie minder bewerkelijk is en er minder materiaal voor nodig is. Kies je voor een plat dan met het klassieke bitumen, dan telt het dak niet zo zwaar door in de totale kosten van de overkapping.

Carport puntdak

Dit wordt anders, als je voor een speciaal dak kiest. Veel mensen willen graag een open uitzicht houden en blijven genieten van de zon. Dit kan met een dak van glasplaten. Kies je voor een glasplaten dak, dan is het dak een hoge kostenposten.

Wil je toch een transparant dak, maar niet voor de hoge prijs van glas? Dan kun je kiezen voor polycarbonaat. Polycarbonaat is lager in prijs, lichter in gewicht, alleen het licht wordt hier niet volledig 100% doorgegeven.

Dit kan een voordeel zijn, want dan geniet je van een soort van zonwering. Het goedkoopste dak van een overkapping, is een natuurlijk dak. Je plaatst dan liggers op de overkapping en laat hier klimplanten over groeien.

3. Zelf bouwen van een overkapping of laten bouwen

Het spreekt voor zich, dat het zelf bouwen van een overkapping veel goedkoper is dan deze te laten bouwen door en expert of een aannemer. Als je zelf bouwt, ben je je eigen tijd kwijt, maar je betaalt jezelf geen salaris uit. Laat je de aannemer komen om de overkapping te bouwen, dan krijg je een factuur die flink kan oplopen.

carport prijs

Soms kunnen de totale kosten wel 40 tot 60% van het totale budget van de overkapping zijn. Een aanbieding overkapping zul je niet snel vinden als deze door een expert wordt geplaatst, althans geen goedkope aanbieding.

Waar kun je een overkapping aanbieding vinden?

Als je op zoek bent naar een overkapping aanbieding, dan kun je op verschillende plekken terecht. Het kan ook zeer lonend zijn om in een bepaalde periode op zoek te gaan naar een overkapping. Denk aan het einde van de zomer of in de winter. De winkels maken zich dan op voor een lading nieuwe modellen overkappingen, waardoor er gemakkelijk een aanbieding overkapping te vinden is. Waar kun je het gemakkelijkste een overkapping aanbieding vinden?

Bouwmarkten

Wanneer je een overkapping aanbieding wilt kopen, dan is de bouwmarkt misschien wel de beste plek. Er zijn enkele grote bouwmarkten in Nederland, zoals Gamma, Praxis, Hornbach en Karwei. Al deze grote bouwmarkten, hebben een behoorlijke assortiment met verschillende overkappingen.

Naast vrijstaande overkappingen, kun je hier ook terecht voor een schuur of tuinhuis met geïntegreerde overkapping. Kenmerk van de meeste overkappingen uit een bouwmarkt: meestal van hout en prefabbouw, oftewel een bouwpakket. Je koopt dus een kant en klare overkapping aanbieding, maar je moet de overkapping nog wel zelf in elkaar zetten.

Dit hoeft geen probleem te zijn, want alle onderdelen zijn in de fabriek op maat gemaakt en er wordt een bouwtekening meegeleverd. Ook als je niet zo handig bent, dan lukt het je om een prefab overkapping in elkaar te zetten voor niet al te veel geld.

De speciaalzaken

Speciaalzaken zijn bijvoorbeeld timmerfabrieken en bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het bouwen van overkappingen, schuren, tuinhuizen en blokhutten. Dit kunnen net zoals met de overkappingen in de bouwmarkt prefab overkappingen zijn, maar ook kant-en-klaar gebouwde overkappingen.

De overkapping wordt dan ook kant-en-klaar bij je thuis geleverd of door de medewerkers ter plekke in elkaar gebouwd. Bij een speciaalzaak is vaak net iets meer aandacht besteed aan de kwaliteit en er wordt soms van iets duurdere materialen gebruikgemaakt. Een overkapping van de speciaalzaak is daarom duurder in aanschaf. Zelfs een aanbieding overkapping van de speciaalzaak kan voor sommigen nog steeds buiten het budget vallen.

Een speciale categorie speciaalzaken, zijn de bedrijven die een overkapping, schuur of tuinhuis op maat voor je bouwen. Jij geeft dan al je wensen en eisen aan betreffende het design en het materiaal en deze wordt dan op maat gemaakt. Een echte overkapping aanbieding van dit type overkapping zul je nauwelijks vinden, want dit zijn de allerduurste soort overkappingen.

Internet

Het internet neemt een steeds belangrijkere plek in als het gaat om de aanschaf van een overkapping. Veel bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het maken van een overkapping of in het leveren van een prefab overkapping, doen dit enkel en alleen via internet.
Er is geen winkel aanwezig en er is geen personeel nodig en dus kan een overkapping spotgoedkoop online aangeboden worden. Hierdoor is internet misschien wel de beste plek om een overkapping aanbieding te vinden. Een voordeel hierbij is ook, dat je overkapping meestal nog gratis wordt verzonden.

Je hoeft niet eens de deur uit, de overkapping wordt gewoon bij je thuis afgeleverd. Als je dus op zoek bent naar een aanbieding overkapping, dan is het internet het eerste waar je moet zijn en waar je de meeste kans hebt op een aanbieding.

Enkele tips om voor een goedkope overkapping

Ook al vind je geen aanbieding overkapping, toch kun je een overkapping buiten de aanbieding nog steeds goedkoop aanschaffen met de volgende tips:

  • Zijn er buren die ook een overkapping willen kopen? Als jullie gezamenlijk naar dezelfde leverancier gaan, krijg je misschien wel een kwantumkorting.
  • Laat je de overkapping bouwen door een aannemer? Vraag hiervoor een lokale aannemer, je bespaart dan op de voorrijkosten.
  • Het kan nooit kwaad om bij de gemeente na te kijken of er bepaalde subsidies gelden, desnoods in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van de overkapping.

Wat is een overkapping aanbieding?

Hoe goedkoop is nu een aanbieding overkapping? Dit hangt ook per persoon af. De één vindt een aanbieding nog te duur, terwijl een ander helemaal in zijn/haar nopjes is met de aanbieding. Bij een bouwmarkt kun je al snel een overkapping aanbieding vinden van tussen € 750,- en € 1.500,-. Voor deze prijzen mag je er zeker vanuit gaan dat je een goedkope overkapping op de kop hebt getikt. Vanaf € 2.000,- wordt de overkapping toch al relatief duur.

Andere handige benamingen en begrippen rond het bouwen overkapping vind je hier
Meer informatie over goedkope overkappingen?

Zelf een overkapping bouwen?

Wil je zelf aan de slag om een overkapping te bouwen lees dan dit artikel: Overkapping maken

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…