Tuinhuis overkapping montage

Een tuinhuis met een overkapping biedt mogelijkheden. Meestal gebruik je een dergelijk tuinhuis voor meer dan enkel opslag van spullen, gereedschap en fietsen. Mede door de overkapping, kun je hier een prachtig overdekt terras onder creëren met een relaxruimte in het tuinhuis zelf.

Iedereen die een beetje handig is en wel wat ervaring heeft met het bouwen van een tuinhuis of een schuur, zal zelf de handen uit de mouwen willen steken en zelf het tuinhuis in elkaar willen zetten. Maar tuinhuis overkapping montage kun je ook uitbesteden. Dit is meestal het geval als je een tuinhuis koopt of laat maken. Je geniet dan van de voordelen van een tuinhuis met overkapping inclusief montage.

Wat is een tuinhuis met overkapping inclusief montage?

Wat een tuinhuis met overkapping is, spreekt voor zich. Dit is een tuinhuis die over verschillende manieren gebruikt kan worden en waaraan een overkapping is aangebouwd of waar de overkapping is geïntegreerd. Dat dit inclusief montage is, is lang niet altijd vanzelfsprekend.

Dit geldt dus alleen voor diegene die een tuinhuis met overkapping aankoopt. Wanneer je hebt besloten om zelf je overkapping te bouwen, dan is er sprake van tuinhuis overkapping montage door jezelf. Tuinhuis met overkapping inclusief montage geldt overigens niet voor alle soorten tuinhuizen die je kunt kopen.

Koop je een dergelijk tuinhuis bij de bouwmarkt, dan zal het meestal gaan om een bouwpakket die jezelf in elkaar moet zetten. Tuinhuis overkapping montage is vooral voor de tuinhuizen die worden aangekocht bij de speciaalzaken en die een hogere service aanbieden.

Voordelen en nadelen van een tuinhuis met overkapping inclusief montage

Nu lijkt het natuurlijk een fantastische service als een winkel of tuinhandel een tuinhuis met overkapping inclusief montage aanbiedt. Maar er zitten natuurlijk niet altijd voordelen aan. Er zijn ongetwijfeld ook de nodige nadelen te verzinnen.

Voordelen tuinhuis met overkapping inclusief montage

  • Je hoeft zelf geen tijd vrij te maken om je eigen tuinhuis met overkapping in elkaar te zetten of zelf te bouwen.
  • Je krijgt niet alleen garantie op het tuinhuis met overkapping zelf, je krijgt ook garantie op de werkzaamheden.
  • Het tuinhuis met overkapping wordt door professionals gemonteerd en dus mag je een hoge kwaliteit verwachten.

Nadelen tuinhuis met overkapping inclusief montage

  • De service wordt vaak onder de aandacht gebracht als gratis, maar dit zal ongetwijfeld in de prijs gedisconteerd zitten.
  • Omdat het om een gekocht tuinhuis met overkapping gaat en er installatiekosten in de prijs inbegrepen zit, zal de prijs hoger zijn dan zelf bouwen.
  • Niet altijd voldoende keuze uit bepaalde modellen of modellen waarbij je aanpassingen volgens eigen smaak kunt laten uitvoeren.

Welke vormen van montage zijn er?

In principe is montage van een tuinhuis met overkapping duidelijk wat het is. Het tuinhuis wordt dan door professionals bij jou in de tuin geïnstalleerd. Maar er zijn wel enkele vormen van montage, zoals traditionele bouw, prefab bouw, bouwen op maat of een bouwpakket in elkaar zetten.

Traditionele bouw

Traditionele bouw is een begrip dat veel in de woningbouwwereld wordt gebruikt. Het houdt in dat een woning ter plekke van de grond af aan wordt opgebouwd. Dit kan dus ook bij een tuinhuis overkapping montage. In de meeste gevallen gaat dit niet om een kant-en-klaar tuinhuis die je bij een winkel koopt. Hiervoor ga je naar een aannemer.

Soms heeft de aannemer standaard modellen van een tuinhuis met overkapping en soms kun je hier terecht voor een tuinhuis op maat. Bij traditionele bouw worden alle bouwmaterialen dus naar de bouwplaats, in dit geval je tuin gereden. Hier worden de bouwmaterialen op maat gemaakt en gebruikte voor het bouwen van jouw tuinhuis met overkapping.

tuinhuis plaatsen

Bij deze vorm van bouw moet je er wel rekening mee houden dat je tuin tijdelijk een grote bouwput wordt. Nu zal het niet zo erg en zo lang worden als bij woningbouw, maar je hebt wel een tijdje allerlei bouwvakkers over de vloer. Traditionele bouw van een tuinhuis met overkapping garandeert een stevig gebouw, wanneer nodig ook met fundering en professioneel gebouwd.

Prefab bouw

Een tuinhuis overkapping montage door middel van prefab bouw, is heel anders dan traditionele bouw. Jouw tuinhuis wordt niet in je tuin gebouwd, maar in de fabriek. Dit gaat meestal om kant-en-klare wanden en het dak. Als dit gereed is, wordt dit op een vrachtwagen geladen en naar je tuin gereden.

Hier worden alle onderdelen daadwerkelijk op locatie in elkaar gezet, zodat je tuinhuis met overkapping in een mum van tijd gereed is. Een prefab bouw van een tuinhuis met overkapping wordt meestal in één dag opgebouwd. Prefab bouw is vaak goedkoper dan traditionele bouw, doordat de onderdelen volautomatisch en zonder mankracht in de fabriek al in elkaar worden gezet. Je hebt tijdens de montage maar kortdurende overlast, want snelheid is de grote kracht van prefab bouw.

Bouwen op maat

Je tuinhuis met overkapping inclusief montage op basis van maatwerk, gaat vaak om de luxere aangeklede tuinhuizen. Je kunt namelijk niet zomaar overal terecht voor een tuinhuis op maat. Hiervoor zijn specialistische bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd. Soms hebben zij enkele standaard modellen waar je uit kunt kiezen en bieden zij ook een optie voor maatwerk aan.

Je krijgt dan alle mogelijkheden om al jouw wensen en eisen in je tuinhuis met overkapping te verwerken. Een tuinhuis op maat is een exclusieve keuze waarvoor je wel budget moet hebben. Een tuinhuis met overkapping op maat is namelijk erg prijzig.

Bouwtekening overkapping voorbeeld

Bouwpakket

Van een bouwpakket is sprake als je zelf je tuinhuis met overkapping in de winkel koopt. Bij een bouwmarkt heb je veel keuze uit verschillende soorten tuinhuizen. Misschien dat de bouwmarkt ze niet allemaal fysiek aanwezig heeft, kijk dan eens online op de website van de bouwmarkt, daar zie je alle tuinhuizen staat.

Gamma en Praxis zijn voorbeelden waar je grote keuze hebt. Maar met kant-en-klaar wordt bedoeld dat alle onderdelen al netjes op maat zijn gemaakt en dat je met hulp van de bijgeleverde bouwtekening het tuinhuis enkel nog in elkaar hoeft te zetten. Je kunt je voorstellen dat dit de meest goedkope methode is.

Als ook een bouwpakket niet mogelijk is voor jou om je tuinhuis te monteren, dan kun je zelf nog op zoek gaan naar een expert die dit voor jou kan. Het zullen dan vooral de kosten hiervan zijn die je kant-en-klaar tuinhuis wat duurder maken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van het zelf bouwen tuinhuis met overkapping?

Als het om een tuinhuis met overkapping inclusief montage gaat, dan hebben we het over een tuinhuis die voor jou gebouwd wordt. Je hebt er in principe geen omkijken meer naar. Je hoeft ook niet te vrezen voor de kwaliteit van je bouwwerk, want als dit door professionals wordt gebouwd, dan krijg je hoogwaardige kwaliteit. De prijs is wat hoger, maar je hebt dan wel een mooi en kwalitatief goed tuinhuis met overkapping.

Hoeveel voordelen er ook zijn aan een tuinhuis met overkapping inclusief montage, de echte doorgewinterde klussers zullen dit niets vinden. Zij willen hun eigen tuinhuis met overkapping helemaal zelf ontwerpen en bouwen.

Daar is ook zeker wel wat voor te zeggen en ook zelf bouwen heeft zo zijn voordelen. Maar als je dan ook de nadelen meeneemt, misschien dat je als klusser dan toch nog overtuigd wordt om toch voor een tuinhuis met overkapping overkapping inclusief montage te gaan.

Voordelen van tuinhuis met overkapping zelf monteren

  • Gemak dient de mens. Je kunt wel zelf een tuinhuis willen bouwen, het kost erg veel van je tijd. Je tijd kun je zelf indelen als je je tuinhuis laat monteren.
  • Een voordeel dat absoluut niet tegen te spreken is ten opzichte van een gekocht en gemonteerd model, is de lagere kostprijs en de invloed die je hier op hebt.

Nadelen van tuinhuis met overkapping zelf monteren

  • Hoogwaardige kwaliteit van jezelf is niet altijd gegarandeerd. Je krijgt bij een expert die je tuinhuis bouwt wel altijd garantie.
  • Heb je zelf twee linkerhanden of zit je erg krap in de tijd? Dan is het zelf bouwen van een tuinhuis met overkapping een minder goed plan.

Hoeveel gaat een tuinhuis met overkapping inclusief montage je ongeveer kosten?

Er zijn natuurlijk diverse factoren die de prijs van je tuinhuis met overkapping bepalen, zoals het soort materiaal dat gebruikt wordt en het design. Inclusief montage is sowieso kostenverhogend, maar dan hangt het nog wel af van de wijze waarop er wordt gemonteerd. Ga je naar een aannemer om je tuinhuis te laten bouwen, dan is dit relatief prijzig, want bouwvakkers zijn dure mensen. Ga dan uit van een startprijs van ongeveer € 2.500,- en dit kan oplopen tot wel € 5.000,-.

Prefab is goedkoper, houd een gemiddelde aan van tussen de € 1.500,- en € 3.500,-. Kies je voor het bouwpakket, dan ben je goedkoopst uit, zo tussen de € 1.000,- en € 2.500,-.

Het duurste is natuurlijk maatwerk. Onder de € 5.000,- zul je niet komen. Dan pas starten de prijzen en dit kan afhankelijk van je luxe wensen oplopen tot wel meer dan € 10.000,-. Daar heb je dan wel een uiterst luxe tuinhuis met overkapping voor.

Andere handige benamingen en begrippen rond het bouwen overkapping vind je hier

Wil je meer lezen over een tuinhuis overkapping? Lees dan de pagina Tuinhuis overkapping

Zelf een overkapping bouwen?

Wil je zelf aan de slag om een overkapping te bouwen lees dan dit artikel: Overkapping maken

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…