Maine Coon krabpaal maken


Een Maine Coon krabpaal is vaak wat steviger omdat dit kattenras wat groter is dan de gemiddelde kat. Maine coons zijn overigens wel heel leuke katten; met hun vriendelijke karakter zijn ze erg sociaal en spelen ze graag met andere katten en honden. Bovendien kunnen ze zich erg goed aanpassen aan de omgeving. Of dit nu in een appartement is of in de buitenlucht, ze vinden altijd wel hun plekje.

Een grote karaktereigenschap van de Maine Coon is dat ze nieuwsgierig zijn. Dit kan resulteren in omgestoten objecten na een avontuurlijke tocht door het huis. Daarom is het belangrijk een speciale krabpaal te hebben, waar ze kunnen spelen, krabben en slapen. De Maine Coon is heel sociaal, daarom zijn ze ook zo populair in Nederland, maar iedere kat heeft ook een eigen plekje nodig om even alleen te zijn.

Wat is een krabpaal Maine Coon?


Een normale krabpaal is niet altijd voldoende voor een Maine Coon. Het kattenras is wat groter en steviger dan anderen en dus zal de krabpaal hier ook aan moeten voldoen. Maine Coons kunnen tussen de 4 en 10 kilogram worden en zijn pas rond hun 4e jaar volgroeid. Dit maakt ze ongelooflijk knuffelbaar, maar zorgt er ook voor dat je een stevige, grote krabpaal voor Maine Coons nodig hebt.

Dit geeft je kat een veilige plek om te klimmen, spelen, slapen, krabben en de wacht te houden. Alle katten krabben aan dingen en het zou fijn als de meubels bespaard blijven van krassen. Als je kat veel krabt, is dit in principe niet slecht, het is zelfs gezond. Katten krabben om hun nagels te onderhouden en een territorium af te bakenen. En een grote krabpaal is hier een ideale plek voor.

Waarom zelf een katten krabpaal Maine Coon XL maken?


Omdat krabpalen Maine Coon wat groter uitvallen, zijn ze lastiger in de winkel te vinden. Hier is vooral aandacht voor de kleinere varianten in verband met ruimte. Ook online winkels hebben vaak niet een brede collectie Maine Coon krabpalen. Zeker als je al een specifiek idee hebt, kan het daarom handig zijn deze zelf te maken. 

Met bouwtekeningen ben je vrij de perfecte krabpaal Maine Coon XL te maken. Het is een kattensoort dat ook lekker lui kan zijn, dus kun je gaan voor veel mandjes en zachte plekken om op te slapen. Als je meerdere katten hebt, kun je bovendien het zo stevig maken als je wilt. Zo zorg je ervoor dat de krabpaal veilig is voor je kat en aan al zijn of haar katachtige behoeften voldoen. Zo is de krabpaal voor Maine Coon niet alleen een plek om te slapen, maar ook een waar speelparadijs.

Krabpalen Maine Coon – welke opties zijn er?


Als je het kunt verzinnen, kun je het bouwen. Dat is natuurlijk overdreven, want niet iedereen beschikt over oneindige materialen en vakmanschap, maar met bouwtekening kom je er wel heel erg dichtbij. Zo kun je gaan voor een modernere look, of juist een klassieke Maine Coon krabpaal. Een voor buiten of een voor binnen (of misschien wel allebei).

Maine Coon krabpalen voor speelse katten of katten die liever knus de hele dagen slapen. Of het nu compact is, of een Maine Coon krabpaal XXL, het is vooral belangrijk dat het een stevige en veilige constructie is.

Waar moet je op letten bij een grote krabpaal voor Maine Coon?


Het is het herhalen waard: zorg ervoor dat de Maine Coon krabpaal stevig genoeg is voor een grotere kat of meerdere katten. Het laatste wat je wilt is dat deze omvalt en je kat eventueel gewond kan raken. Zorg daarom altijd voor een stevige basis en let er op dat de constructie van de krabpaal Main Coon niet om kan vallen. De grootte kan ook van invloed zijn waar je het precies plaatst in huis. Zorg er dus voor dat als je kiest voor een Maine Coon krabpaal XXL, je hier ook de ruimte voor hebt.

Daarnaast is ook het materiaal van invloed. Let er op dat het gebruikte materiaal geschikt is voor een kat en niet snel beschadigd wordt als ze eraan gaan krabben. Als je de grote krabpaal voor Maine Coon buiten zet, moet je er ook op letten dat het goed bestand is tegen het weer. Daarnaast zijn ze niet altijd gemakkelijk te verplaatsen en dus is het belangrijk vooraf zeker te zijn van een plek.

designkrabpaal

Katten krabpaal Maine Coon – materialen


Een krabpaal Main Coon kan met verschillende materialen gebouwd worden. Als je een Maine Coon krabpaal XXL buiten wilt plaatsen, zal het materiaal naar keuze als snel hout worden. Dit is stevig en goed bestand tegen het weer. Maar ook binnenshuis kun je voor hout kiezen. Deze krabpalen Maine Coon kunnen er natuurlijk uitzien en mooi staan tussen andere meubels.

PVC buizen zijn ook zeer geschikt de krabpaal Maine Coon XL. Deze zijn eenvoudig in elkaar te zetten en met dikke buizen is het mogelijk om voor een goede stevigheid te zorgen. De PVC buizen kunnen bedekt worden met kunststof of touw. Een natuurlijk touw, waar katten lekker aan kunnen krabben is bijvoorbeeld sisal touw. 

Omdat Maine Coons vaak even lekker op hun plekje willen liggen, is het mogelijk meerdere plateaus met huisjes en zachte kussens te maken. Je weet wat je kat fijn vindt en kan daarom de Maine Coon krabpaal helemaal inrichten met knusse plekjes en speeltjes. En met een goede, stevige constructie, geef je ze alle ruimte om lekker katachtig te zijn.

muurkrabpaal2

Wat zijn de voordelen van een katten krabpaal MaineCoon maken?


Maine Coon krabpalen zijn erop gericht om het gewicht van een zwaarder kattenras te houden. Deze zijn lastig om te stoten en geven je kat of katten een veilige en comfortabele plek in en buitenshuis. Hier volgen een aantal voordelen op een rij.

  • Een krabpaal Main Coon zelf maken geeft je de ruimte deze naar wens in te richten
  • Ruime keuze uit bouwplannen 
  • Maak het in een stijl naar keuze
  • Een krabpaal XL maken is goedkoper dan een winkel
  • Geef je kat comfortabele slaapplekjes en ruimte om te spelen

Wat zijn de nadelen van een katten krabpaal Maine Coon maken?


Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het maken van krabpalen Main Coon. Zo komt er het nodige vakmanschap en materiaal bij kijken. Let er daarom goed op dat er ook nadelen gebonden zijn aan het zelf maken van een grote krabpaal voor Mainecoon.

  • Let er goed op dat alles stevig en veilig is
  • De XL krabpaal heeft veel materialen nodig
  • Een Maine Coon krabpaal XXL neemt veel ruimte in beslag

Wat is het verschil tussen zelf krabpalen Maine Coon maken en de winkel?


Een krabpaal Main Coon kan groot of compact zijn, zolang het maar stevig is. De krabpalen in de winkels zijn vaak niet specifiek voor Maine Coons en zelfs als dit het geval is, is het aanbod niet altijd daverend. Bovendien kan de prijs voor een krabpaal XXL al flink oplopen. Het is daarom verstandig, zeker als je handig bent, zelf een grote krabpaal voor Maine Coons te maken. 

Wat kost een Maine Coon krabpaal?


De kosten voor een Maine Coon krabpaal variëren. Deze kunnen compact en binnen een budget zijn, of groot en vol met luxe dingen. Een Maine Coon krabpaal XXL zal veel materiaal nodig hebben. Natuurlijk is het mogelijk veel te investeren in het zelf maken van krabpalen Maine Coon en nog altijd goedkoper uit te komen dan in de winkel. Ook voor kleine ondernemers kan het maken van en doorverkopen van Maine Coon krabpalen lucratief zijn. Dankzij bouwtekening van de katten krabpaal Maine Coon is dit allemaal mogelijk.

Maak een grote krabpaal voor Maine Coon


Maine coons zijn nu eenmaal ontzettend lieve katten en verdienen een veilig plekje om lekker op te liggen. Ook moet een krabpaal Main Coon stevigheid bieden als ze plots willen krabben en spelen. Er is altijd wel een ontwerp te kiezen waarmee dit project een succes wordt.

Andere handige benamingen en begrippen rond het bouwen van benodigdheden voor dieren vind je hier
Wil je meer lezen over de verschillende doe het zelf projecten voor je krabpaal? Lees dan de pagina Krabpaal doe het zelf

Zelf een dierenverblijf bouwen?

Wil je zelf aan de slag om een verblijf te bouwen voor jouw dieren? Lees dan dit artikel: Dierenverblijf

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…