Schuur met overkapping prijs

Een schuur met overkapping is logischerwijs een combinatie met een schuur en een overkapping. In plaats dat je beide bouwwerken apart bouwt, combineer je ze. Een overkapping met schuur kun je zelf bouwen, maar het is ook mogelijk om een kant-en-klaar model te kopen. Dit is één van de factoren die de uiteindelijk schuur met overkapping prijs bepalen. Maar er zijn meerdere factoren waarvan de hoogte van de prijs afhankelijk is.

Waarom kiezen voor een schuur met een overkapping?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een schuur met overkapping. Heb je een niet al te grote tuin en je wilt én een schuur om je spullen op te slaan én een overkapping tegen de zon, dan ben je veel ruimte kwijt. Ruimte die je veel beter kunt gebruiken dan twee afzonderlijke gebouwen te bouwen.

Een reden is dus ruimtebesparing in de tuin. Kostbare ruimte blijft behouden, doordat je schuur en overkapping onder één dak bouwt. Het kan ook gewoon zijn dat een schuur overkapping gewoon erg handig is. Ben je veel ruimte kwijt tijdens het klussen of staat je schuur al vol met spullen en kun je er helemaal niet klussen. Een schuur met overkapping is dan een goed alternatief. De overkapping wordt dan de plek waar je alle ruimte hebt om te klussen, ook tijdens  regen en hete zonneschijn.

De schuur is de plek waar je gereedschappen en materialen veilig staan opgeborgen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een overkapping met schuur?

Voor de één zal een een schuur overkapping alleen maar voordelen hebben, terwijl een ander hier nog wel wat bedenkingen bij heeft. Daarom enkele voordelen en nadelen van een schuur met overkapping.

Voordelen schuur met overkapping

  • Bouw je een schuur en overkapping apart van elkaar, dan ben je dubbel zoveel tijd kwijt. Nu kun je alles in één keer bouwen.
  • Een schuur met overkapping ziet er vaak stijlvol uit. Het is daarom een aanwinst voor je tuin.
  • Er zijn vele modellen te verkrijgen, waardoor ook de schuur met overkapping prijs zowel laag als hoog kan zijn.
  • De overkapping garandeert altijd een droge entree in de schuur. Helemaal als je de overkapping ook nog eens tussen de woning en de schuur bouwt.

Nadelen schuur met overkapping

  • Soms kan een ontwerp lastiger te bouwen zijn dan twee aparte recht toe, recht aan gebouwen van een schuur en overkapping.
  • Je moet natuurlijk wel enige kennis hebben van het bouwen van een schuur overkapping. Is dit niet het geval, dan moet je er één kopen en dit is in de regel prijziger.
  • Niet iedereen heeft behoefte aan een combinatie tussen een schuur en overkapping. Ook niet eens altijd mogelijk, doordat je een terras aan de andere kant van de tuin hebt voor een overkapping.
  • Let op de gemeentelijke eisen rondom vergunningsvrij bouwen. Als je je hier niet aan houdt, moet je alsnog een vergunning aanvragen.

Wat beïnvloed de schuur met overkapping prijs?

De prijs overkapping schuur is natuurlijk het belangrijkste om te weten, voordat je gaat starten met de bouw hiervan. De totale prijs is afhankelijk van enkele factoren. Divers factoren zijn onafhankelijk van de andere factoren beïnvloedbaar zodat je de schuur met overkapping prijs kunt verlagen. Wat zijn deze factoren?

Zelf bouwen, laten bouwen of kopen?

Een van de eerste vragen die je jezelf zult stellen en van belangrijke invloed is op de prijs overkapping schuur, is of je een overkapping schuur zelf gaat bouwen, laat bouwen of kopen? Wanneer je een ervaren klusser bent, dan zul je je hand niet omdraaien voor het zelf maken van een overkapping met schuur. Een groot voordeel is ook dat je de schuur met overkapping prijs zo´n 20% kunt verlagen. Je hoeft namelijk geen arbeidsuren van de expert te betalen.

Wil je wel een schuur zelf ontwerpen, desnoods helemaal op maat? Dan heb je de mogelijkheid om je schuur te laten bouwen door een expert. Uiteraard kun je ook een ervaren klusser inschakelen die je even voort helpt met het bouwen van je schuur overkapping. Wil je een mooie schuur die volledig aan jouw eisen voldoet, maar je bent zelf niet in staat om dit te bouwen, laat dan een schuur om maat bouwen. Het is wel de beste schuur, maar van ontwerp tot bouw wordt je allemaal uit handen genomen.

Er zijn ook schuren met een overkapping te koop. In vrijwel alle gevallen gaat het dan om een bouwpakket die je zelf  in elkaar moet zetten. Alle onderdelen zijn op maat, zodat je hier geen werk aan hebt dan alleen de bouwtekening te volgen. Een schuur met overkapping kopen kan bij een bouwmarkt, maar ook online vind je veel bedrijven die kant-en-klare schuren met overkapping verkopen.

De grootte van de schuur met overkapping

Hoe groter de schuur met overkapping is, des te hoger wordt de prijs overkapping schuur. Dit is een logisch gevolg, want je hebt meer materialen nodig. Je kunt er dus ook vanuit gaan, dat de grootte van de tuin van invloed is op de schuur met overkapping prijs. Als je een grote tuin hebt, zul je ook voor een groter model kiezen.

Het soort bouwmateriaal

Natuurlijk is het soort materiaal die je gebruik van groot belang voor de prijs overkapping schuur. Het vaakst wordt voor hout gekozen. Vooral mensen die hun schuur overkapping zelf willen maken, zullen hout kiezen omdat dit gemakkelijk te bewerken materiaal is. Maar er zijn nogal wat prijsverschillen tussen de verschillende houtsoorten.

Kies je voor een zeer duurzame houtsoort, dan kies je voor het duurste hout. Je wilt natuurlijk geen hout dat nauwelijks duurzaam is, want dan is je schuur overkapping geen lang leven beschoren. Gelukkig zijn er goede houtsoorten die én relatief goedkoop zijn én een gemiddelde tot goede duurzaamheid hebben.

Er zijn ook nog andere materialen die duurder of goedkoper zijn voor de prijs overkapping schuur. Aluminium is een mooi en zeer duurzaam materiaal. Alleen moet je er rekening mee houden dat je dan niet zelf je schuur overkapping kunt bouwen, maar moet kopen. Aluminium is geen materiaal dat gemakkelijk zelf is te bewerken. Kies je dus voor aluminium of een andere metaalsoort dan wordt de prijs overkapping schuur per definitie hoger dan bij het gebruik van hout.

De mate van luxe

Of je nu zelf een overkapping schuur gaat bouwen, laat bouwen of gaat kopen, de mate van luxe is ook van invloed op de schuur met overkapping prijs. Het is voor te stellen dat als je een schuur met overkapping bouwt met alle luxe, je veel duurder uit bent. Denk bijvoorbeeld aan een buitenkeuken onder de overkapping of een jacuzzi in de schuur. Je kunt de schuur van binnen aankleden met mooie vloeren en wanden en uiteraard zit daar dan een prijskaartje aan.

Hoeveel gaat de prijs overkapping schuur zijn?

Je weet nu dat de schuur met overkapping prijs onder andere afhankelijk is van bovengenoemde factoren. Je ziet dus dat de prijs overkapping schuur niet zomaar even is op te geven. Hiervoor moet je alle factoren langs en tot in detail je keuzes weten. Dan pas kun je hier een prijs op plakken wordt je prijs overkapping schuur bekend.

Maar uiteraard kun je wel grofweg een redelijke richtprijs noemen voor een schuur met overkapping. Dit kan het beste als je een onderscheidt maakt tussen een schuur overkapping zelf maken en een schuur overkapping kopen. Het zelf maken is altijd goedkoper dan wanneer je een schuur met overkapping koopt.

Ga wanneer je zelf een schuur overkapping gaat bouwen, uit van een gemiddelde richtprijs van tussen de € 1.000,- en  € 2.500,-. Maak je een basis schuur met overkapping zonder luxe materialen en niet al te groot, dan ben je goedkoop uit. Kies je bijvoorbeeld voor een dure houtsoort, dan zit je aan de hogere kant.

Ga je een schuur met overkapping kopen? Bij bouwmarkten vind je een kant-en-klare schuur met overkapping tussen de € 1.500,- tot € 2.000,-. Hierbij moet wel gezegd worden, dat dit om basismodellen gaat zonder enige luxe. Ga je voor een luxer model bij een speciaalhandel, dan loopt de prijs al op vanaf 2.000,- tot wel meer dan € 4.000,-. Kies je voor een luxe schuur op maat, dan ga je al snel richting de € 10.000,-.

Andere handige benamingen en begrippen rond het bouwen overkapping vind je hier

Wil je meer lezen over het schuur overkapping. Lees dan de pagina Schuur overkapping

Zelf een overkapping bouwen?

Wil je zelf aan de slag om een overkapping te bouwen lees dan dit artikel: Overkapping maken

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…