Houten schuur

Voor schuren wordt het vaakst gekozen voor hout. Dit heeft te maken met de uitstraling van een houten tuinschuur en de relatief gemakkelijk wijze van bouwen. Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling en zal altijd naadloos in een tuin passen. Veel mensen kiezen om deze reden voor hout, omdat andere materialen veel minder natuurlijk overkomen. Een stenen tuinhuis zal bijvoorbeeld wat kil kunnen overkomen en dit zal met hout nooit het geval zijn. Hout absorbeert ook veel beter de warmte op een natuurlijke wijze. Bij het isoleren van een houten schuur, zul je het in de winter ook niet koud hebben als je hier aan het werk bent of dat materiaal door vorst wordt aangetast.

Zelf een houten schuur bouwen is met hout ook veel gemakkelijker en sneller. Hout is zeer gemakkelijk te bewerken, zodat je planken en balken zelf in de gewenst maten kunt zagen. Ben je erg creatief met hout, dan zijn veel verschillende ontwerpen mogelijk, zodat je een unieke op maat gemaakte houten schuur of houten tuinhuis in je tuin hebt staan.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat hout een periodieke behandeling nodig heeft. Dit doe je om het hout te beschermen. Laat je het hout onbeschermd, dan is je schuur overgeleverd aan de grillen van de weersinvloeden en zal houtrot al snel toeslaan. Het is aan te raden om je schuur minsten eens in de vijf jaar te schilderen. Vaker mag uiteraard ook, zo houd je het hout in een goede conditie en dit bevordert de levensduur van je schuur.

Soorten houten schuren

Een groot deel van een schuur of tuinhuis hout, is dat je keuze hebt uit veel verschillende soorten modellen schuren. Je kunt een standaard houten tuinschuur bouwen met plat dak of hellend dak, maar een houten kapschuur is weer een heel ander model. Bij een houten kapschuur is de voorzijde open en loopt het hellende dak vanaf de voorkant schuin naar de achterkant toe.

Een houten blokhut is momenteel de trend. Een houten blokhut is van oorsprong een robuuste schuur, waar je zelfs in kan wonen. Dit is in Nederland meestal niet het geval, dus de houten blokhutten hier zijn iets verfijnder. Ga je een klein en laag houten tuinhuisje maken om enkel wat gereedschap in op te bergen? Dan kun je een tuinhuis maken van pallets. Dit tuinhuisje is gemakkelijk in elkaar te zetten en pallets zijn goedkoop in aanschaf.

Keuze uit veel verschillende houtsoorten

Niet alle houtsoorten voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen. Ook de uitstraling van een bepaalde houtsoort kan geheel anders zijn dan van een ander houtsoort. Kies je ervoor om een houten tuinschuur te maken, dan is de keuze van de houtsoort zeer belangrijk. Naast kwaliteit en uitstraling, maakt ook de mate van onderhoud uit bij bepaalde houtsoorten. Sommige houtsoorten hebben nauwelijks tot geen onderhoud nodig, terwijl andere houtsoorten juist veel onderhoud vergen.

Houten schuur: Douglas schuur
Houten schuur: Douglas schuur

Een Douglas schuur

Douglas hout heeft misschien nog niet de bekendheid, zoals andere houtsoorten, steeds vaker wordt Douglas ingezet en vooral voor buitentoepassingen. Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noordwest-Europa. Van nature is het een houtsoort dat zeer sterk en duurzaam is. Douglas is goed bestand tegen vocht en is hierdoor een goed alternatief voor bijvoorbeeld geïmpregneerd hout. Een Douglas hout tuinhuis of Douglas schuur is dan ook goed mogelijk. Douglas wordt mede door de toenemende aanplant van Douglas bossen in Europa steeds vaker gebruikt.

Voordelen Douglas schuur

 • Van nature een sterke houtsoort en bestand tegen vocht.
 • Door de natuurlijke hoge duurzaamheid van Douglas geen chemische behandeling nodig.
 • Het hout is goed bewerkbaar, een Douglas tuinhuis op maat is niet moeilijk te maken.

Nadelen Douglas Schuur

 • Hoewel een goed alternatief voor geïmpregneerd hout, gaat het hout onbehandeld minder lang mee.
 • Met handgereedschap kan Douglas wat lastiger te bewerken zijn, maar niet onmogelijk.
 • Het hout van Douglas kan soms wat harsig zijn.

Hoe kun je Douglas hout toepassen voor een schuur?

Het toepassen van Douglas hout voor een Douglas schuur kan net zoals met andere houtsoorten. Er zijn Douglas balken en palen te koop voor de constructie en met Douglas planken kun je de schuur afwerken. Verder is met Douglas iedere soort schuur of tuinhuis te bouwen. Een mooie Douglas tuinhuis met overkapping bijvoorbeeld of een Douglas overkapping met schuur. Een schuur of tuinhuis met overkapping Douglas is een ideale recreatieruimte om zomers beschut te zitten tegen de zonnestralen, maar ook tijdens regen.

Tevens kun je een Douglas schuur met overkapping gebruiken om gemakkelijk de fietsen of apparatuur onder de overkapping plaatsen. Je profiteert met een overkapping van twee voordelen: een schuur voor het opbergen van materiaal en een handige zitruimte.

Naast een overkapping, kun je ook kiezen voor een Douglas tuinhuis met veranda. Een veranda heeft ook een overkapping, maar tevens een meestal verhoogde vloer. Dit geeft een Douglas tuinhuis met veranda net  iets meer charme. Ook een kapschuur Douglas is een optie, zowel met als zonder opbergruimte. Is een Douglas schuur te lastig voor jou als doe-het-zelver? Dan kun je bij een bouwmarkt of gespecialiseerde zaak een Douglas kapschuur bouwpakket kopen. Je hoeft dan alleen maar de stappen in de handleiding te volgen.

Bewerking of onderhoud Douglas schuur of tuinhuis

Niet voor niets wordt Douglas veel in de Nederlandse tuinen gebruikt. Niet alleen voor schuren en tuinhuizen, ook voor vlonders, overkappingen en tuinmeubilair. Douglas is uitstekend bestand tegen de Nederlandse natte weersomstandigheden. Maar net zoals iedere houtsoort, zal ook Douglas nooit langdurige bestand zijn tegen vocht. Om Douglas in de juiste conditie te houden, is goed onderhoud noodzakelijk. Impregneren is bij Douglas niet direct nodig, maar een goede verflaag of beitslaag helpt absoluut om het hout een langere levensduur te geven. Het is daarom verstandig om iedere twee tot vijf jaar een onderhoudsbeurt aan je Douglas schuur te geven. Je moet het hout schuren en met een laag verf, lak of beits is je Douglas schuur weer bestand tegen alle weersomstandigheden.

Kosten Douglas schuur

Hoeveel het bouwen van een Douglas schuur kost, is afhankelijk van de wijze waarop je de schuur bouwt. Maak je zelf een ontwerp op maat, dan moet je losse balken en planken kopen. Afhankelijk van de dikte en lengte van de balken en planken, zul je rekening moet houden met een prijs van tussen de € 10,- en € 20,- per m². Veel kant-en-klaar bouwpakketten voor een schuur zijn van Douglas. Dit is een handige methode als je niet zo handig bent, maar bijvoorbeeld toch zelf een Douglas tuinhuis wilt maken. Deze Douglas bouwpakketten zijn prijzig in aanschaf en is afhankelijk van het type schuur of tuinhuis. Voor een relatief eenvoudige Douglas schuur met plat dak betaal je gemiddeld € 2.500,-. Dit kan oplopen tot wel € 5.000,- tot € 6.000,- voor een Douglas kapschuur bouwpakket.

Een hardhouten schuur

Wil je een houten schuur of tuinhuis van uitermate goede kwaliteit en die tegen alles bestand is? Dan is een schuur hardhout of hardhouten tuinhuis een optie. Hardhout is voornamelijk hout van loofbomen die afkomstig zijn uit de tropen. Kenmerk van hardhout is dat het hout van nature uiterst sterk is en volledig onbehandeld gebruikt kan worden, zonder dat het hout aangetast wordt. De kleur van het hout is over het algemeen donkerder van kleur dan andere houtsoorten, waardoor je ook een esthetisch zeer fraai schuur hebt. Het hout heeft een zware en dichte structuur, dus het kost je wel wat moeite om een hardhouten schuur te bouwen. Houd er wel rekening mee dat hardhout extreem duur kan zijn. Daar tegenover staat weer dat hardhout gemakkelijk 25 jaar meegaat.

Voordelen hardhouten schuur

 • Zeer sterk en hard hout dat tegen vrijwel alles bestand is.
 • Hardhout heeft doorgaan een zeer mooie kleur.
 • Het hout hoeft doorgaans niet behandeld en onderhouden te worden.

Nadelen hardhouten schuur

 • Het hout is zwaar en lastig te bewerken. Dit bemoeilijkt het bouwen van de schuur.
 • Hardhout is het duurste hout wat er bestaat.
 • Omdat hardhout uit tropische bossen komt, heb je niet altijd de garantie op duurzaamheid.

Hoe kun je hardhout toepassen voor een schuur?

Er wordt niet zo vaak gekozen voor het bouwen van een hardhouten schuur of hardhouten tuinhuis. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat hardhout zo duur is en dat het hout lastig te bewerken is. Hierdoor wordt je ook enigszins beperkt in het soort schuur dat je kunt bouwen. Omdat hardhout zwaar is en lastig is te zagen, zal het al snel bij een hardhouten schuur blijven in standaard afmetingen, zodat je zo weinig mogelijk hoeft te zagen. Uiteraard zijn andere soorten schuren ook mogelijk, maar het vergt wat meer werk en dit is ook afhankelijk van het soort harthout dat je gebruikt. Welke soort hardhouten schuur je ook bouwt, het resultaat zal altijd mooi zijn en je bent gegarandeerd van een zeer sterke schuur.

Bewerking of onderhoud hardhouten schuur of tuinhuis

Vrijwel alle soorten hardhout dat afkomstig is uit tropische bossen, zijn van nature dusdanig beschermd, dat ze geen bewerking en nauwelijks onderhoud nodig hebben. Heb je eenmaal een hardhouten tuinhuis of schuur staan, dan zul je hier nauwelijks meer onderhoud aan hebben. Uiteraard mag je hardhout wel van een laag verf of beits voorzien om het hout mooier te houden, maar voor de bescherming is het niet perse nodig.

Kosten hardhouten schuur

Het grootste nadeel en ook de reden waarom mensen meestal niet voor een hardhouten schuur of hardhouten tuinhuis kiezen, is de prijs. Hardhout is erg duur hout. Hardhout kan bestaan uit diverse houtsoorten, dus per houtsoort kan de prijs verschillen. Een bouwpakket schuur van hardhout zul je niet snel tegenkomen, dus je zult zelf je hardhout moeten kopen. Reken daarbij op een prijs van gemiddeld € 50,- tot 150,- per m².

Een eikenhouten schuur

Eikenhout is in Nederland een zeer populaire houtsoort. Eikenhout wordt voor veel gebruikt voor allerlei toepassingen, vooral voor meubels. Ook een eikenhouten schuur of tuinhuis eiken is mogelijk. Eikenhout is afkomstig van de eikenboom, een boomsoort dat in Nederland veel voorhanden is. Wel is er keuze uit diverse soorten eiken, waarbij Europees eiken en Amerikaans eiken het meest bekend zijn. Eikenhout is warm van kleur en komt voor in de kleuren lichtgeel tot donkerbruin. Wel is eikenhout wat gevoeliger voor vocht en moet dus goed worden behandeld. Hoewel een eikenhouten schuur mooi zal staan, moet je wel regelmatig onderhoud plegen. Kleine eiken tuinhuisjes zijn daarom meer geschikt, want dit vergt minder onderhoud dan een grote eiken kapschuur.

Voordelen eikenhouten schuur

 • Mooie houtsoort met een warme uitstraling.
 • Eikenhout is zeer gemakkelijk te bewerken en is een stevige houtsoort.
 • Eiken heeft duurzaamheidsklasse 2, dat is een levensduur van 15 tot 25 jaar.

Nadelen eikenhouten schuur

 • Eikenhout is minder bestand tegen langdurig vocht.
 • Veel verschil ik kwaliteit van de diverse soorten eikenhout.
 • Eikenhout is een relatief dure houtsoort in vergelijking met andere alternatieven.

Hoe kun je eikenhout toepassen voor een schuur?

Of je nu een tuinhuis eiken, een eiken kapschuur of een andere soort eikenhouten schuur maakt, met eikenhout kan dit probleemloos. Eikenhout is ondanks de relatief zware kwaliteit gemakkelijk te bewerken. En mocht je niet voldoende inspiratie hebben of onvoldoende kennis over een houten schuur bouwen hebben, dan kun je nog altijd een eiken bouwpakket van een schuur aanschaffen. De mogelijkheden van eikenhout voor een schuur zijn vrijwel onbegrensd.

Bewerking of onderhoud eikenhouten schuur of tuinhuis

Eikenhout is niet bestand tegen langdurige blootstelling van vocht. Daarom zal een eikenhouten schuur altijd behandeld moeten worden en moet er periodiek onderhoud plaatsvinden. Het beste is om eikenhout te kopen dat reeds is geconserveerd en hierdoor een langere levensduur heeft gekregen. Geconserveerd eikenhout is namelijk wel bestand tegen vocht. Toch zul je eens in de zoveel jaren de eikenhouten schuur moeten schilderen, beitsen of lakken. Zo krijgt het hout weer een nieuwe beschermingslaag en gaat je schuur langer mee.

Kosten eikenhouten schuur

Eikenhout is een dure houtsoort. Voor het bouwen van een houten schuur heb je eikenhouten balken en planken nodig. Hiervoor ben je gemiddeld tussen de € 20,- en € 35,- per meter kwijt. Je kunt ook gaan voor een bouwpakket van een eikenhouten schuur of tuinhuis. Reken dan op een gemiddelde startprijs van rond de € 3.000,- voor een standaard eikenhouten schuur met plat dak. De prijzen zullen oplopen naar gelang een luxere uitvoering met bijvoorbeeld een overkapping.

Een schuur of tuinhuis geïmpregneerd

Geïmpregneerd hout is geen specifieke houtsoort op zichzelf. Geïmpregneerd hout is bewerkt hout, meestal naaldhout dat weinig duurzaam is. Veel tuinhout is geïmpregneerd. Het is natuurlijk onmogelijk om ieder houten onderdeel in de tuin van hardhout te maken. Dit zou veel te kostbaar zijn.

Naaldhout is een goedkopere houtsoort, maar heeft het nadeel dat het niet bestand is tegen vocht, insecten, bacteriën en schimmels. Niet duurzame houtsoorten worden geïmpregneerd om het hout tegen deze zaken te beschermen en hiermee wordt ook de duurzaamheidsklasse verhoogd. Dit houdt in dat geïmpregneerd hout ineens een veel langere levensduur heeft dan toen het nog onbehandeld was.

Het impregneren van hout kan door het hout onder te dompelen in een bad met chemicaliën of machinaal, waarbij het hout onder een vacuüm druk wordt gezet. Voor een tuinhuis is geïmpregneerd hout zeer geschikt, zodat je tuinhuis lang meegaat.

Voordelen schuur of tuinhuis geïmpregneerd

 • Een relatief goedkope houtsoort die de duurzaamheid van duurdere houtsoorten heeft.
 • Betreffende duurzaamheid geen verschil met hout die van nature al bescherming genieten.
 • Omdat het vaak naaldhout betreft is het hout gemakkelijk te bewerken.

Nadelen schuur of tuinhuis geïmpregneerd

 • Tijdens het impregneren worden schadelijke stoffen gebruikt, niet echt milieuvriendelijk.
 • Het hout kan niet gerecycled worden.
 • Duurzamere houtsoorten zijn vaak mooier om te zien dan goedkoper geïmpregneerd hout.

Hoe kun je geïmpregneerd hout toepassen voor een schuur?

Geïmpregneerd hout kunnen dus verschillende houtsoorten zijn. Omdat het veelal goedkopere soorten naaldhout betreft, heb je te maken met hout dat gemakkelijk te bewerken is. Je kunt dus onbeperkt aan de slag met geïmpregneerd hout, om hier en schuur of tuinhuis naar eigen smaak te maken. In principe zijn alle soorten tuinhuizen en schuren met geïmpregneerd hout te maken en hebt dus de garantie dat het hout door impregnatie een lange levensduur heeft.

Bewerking of onderhoud schuur of tuinhuis geïmpregneerd

Tijdens het impregneren krijgt het hout een bescherming tegen aantasting tegen vocht, bacteriën en schimmels. Hiervoor een speciale beits aanbrengen is dan ook niet nodig. Wel is het zeer aan te bevelen om je schuur of tuinhuis geïmpregneerd tot periodiek te onderhouden met een verf- of laklaag. Het hout mag dan wel geïmpregneerd zijn, het blijft hout en langdurige blootstelling aan vocht is nooit goed voor iedere houtsoort. Om de schuur of het tuinhuis in goede conditie te houden, blijft onderhoud nodig.

Kosten schuur of tuinhuis geïmpregneerd

Wil je een degelijke schuur of tuinhuis hebben met een middellange levensduur? Dan is een schuur van geïmpregneerd hout een goede optie. Uiteraard heb je geen schuur met de levensduur van hardhout, maar wel een schuur die tussen de 10 en 20 jaar meegaat voor een betaalbare prijs.

Ga je zelf geïmpregneerd hout halen voor je schuur, reken dan op een gemiddelde prijs van tussen de € 20,- en € 25,- per m². Je kunt ook gaan voor een bouwpakket van een schuur met geïmpregneerd hout. Afhankelijk van de gekozen houtsoort en het model van de schuur, zal de gemiddelde prijs starten van € 1.500,-. Dit kan oplopen als je voor een grote, bijzonder model of luxe schuur gaat naar meer dan € 5.000,-.

Waar kun je deze tuinhuisjes kopen? Kijk hier

Je eigen houten schuur bouwen? Volg dit stappenplan

Altijd al in je tuin je eigen houten schuur willen bouwen? Of misschien heb jij wel een enorm stuk terrein over waar jij met het bouwen van een houten schuur de waarde van kan verhogen. Het maakt niet uit waar jij de houten schuur voor wil bouwen, zolang je maar weet dat het mogelijk is dat je zelf eigenhandig een houten schuur kunt bouwen. Want dit is voor iedere doe-het-zelver mogelijk, al kan het bij de ene doe-het-zelver logischerwijs wel wat langer duren.

Een houten schuur bouwen is namelijk één van de meest uitdagende bouwprojecten die je met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket kunt maken. Zelf heb ik ook ooit een houten schuur gebouwd op mijn terrein. De bouwtekening die jij in dit pakket vind, is gebaseerd op de schuur zoals ik die destijds gebouwd heb.

De kosten voor het zelf maken van een houten schuur zijn significant lager dan wanneer je een houten schuur zou laten bouwen, maar nog steeds zijn er natuurlijk kosten. De meeste kosten zitten, zoals je waarschijnlijk al dacht, in het hout. Je kunt je schuur van diverse soorten hout maken, maar grenen is hiervoor wel het meest geschikt. Omdat grenen goed bewerkbaar en te onderhouden is, kan jij hier het best je houten schuur mee maken. Ook zijn de kosten van grenen te overzien.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Klaar om te beginnen met de bouw van je eigen houten schuur? Begin dan snel met het lezen van de rest van dit artikel!

Waar begin ik met mijn houten schuur?

Houten Schuur bouwen
Houten Schuur bouwen

Nadat jij het hout hebt aangeschaft, gaan we door met de volgende stap. We pakken de bouwtekening erbij en kijken welke afmetingen de verschillende planken nodig hebben. Verf de planken voordat je verder gaat allemaal eerst nog even met grondverf. Zo weet je zeker dat je de planken in de juiste staat gaat gebruiken voor het bouwen van je houten schuur.

Op de bouwtekening lees je in welke afmetingen jij jouw planken moet zagen. Wanneer je dit hebt gedaan, lees je hoe je vervolgens de planken kunt omvormen om uiteindelijk te eindigen als een onderdeel voor jouw houten schuur. Volg de stappen weergegeven op de bouwtekening goed, want dan weet je vrijwel zeker dat jouw houten schuur project een succes wordt!

Het hout van je houten schuur kan je vooraf, indien jij dat wilt, het best verven in de kleur zoals jij dat later graag ziet. Het kan natuurlijk ook achteraf, maar dit kan soms voor wat meer werk kosten. Ik raad je wel aan om het verfwerk niet in één keer af te maken, want je kunt het best al een stuk licht verven om op het einde alles een dikkere laag verf te geven. Zo geef jij je houten schuur een uitstraling van een hoogwaardige schuur waarvan eigenlijk niemand verwacht dat jij hem zelf gemaakt hebt.

Stappenplan

In het onderstaande filmpje hoe je in 18 stappen zelf je schuur kunt bouwen.

 • Stap 1: Bepaal welke afmetingen je gaat gebruiken
 • Stap 2: Kan je een schuur bouwen zonder vergunning?
 • Stap 3: Een bouwtekening voor vergunningsaanvraag
 • Stap 4: Welke fundering pas je toe?
 • Stap 5: Basis van de schuur
 • Stap 6: Geraamte van de schuur plaatsen
 • Stap 7: Ga je een zolder in je schuur bouwen?
 • Stap 8: Breng de gordingen aan
 • Stap 9: Breng het dakbeschot of dakplaten aan
 • Stap 10: Breng de zolderplaten aan
 • Stap 11: Monteer het deurkozijn en raamkozijn
 • Stap 12: Monteer de planken voor de buitenzijde
 • Stap 13: Breng de dakbedekking of dakpannen aan
 • Stap 14: Deur monteren in de schuur Stap 15: Monteer de ramen
 • Stap 16: Breng isolatie aan in de schuur
 • Stap 17: Wanneer breng je de sanitaire voorzieningen aan?
 • Stap 18: De laatste stap van je schuur maken

Hier vind je het stappenplan uitgebreid weergegeven om een schuur te bouwen

Stap 1: Bepaal welke afmetingen je gaat gebruiken

Wat zijn nu precies de gewenste maten van de schuur die je wilt gaan bouwen? De gewenste maten bepaal je aan de hand van:

 1. De beschikbare ruimte die je hebt
 2. Wat wil je precies op bergen
 3. Waar wil je het nog meer voor gebruiken. Wil je ook graag klussen in je schuur dan is het fijn om daar extra veel ruimte voor te hebben. Je wilt dan graag een goede werkbank kwijt kunnen. Verder heb je bewegingsruimte nodig om wat te kunnen maken.
 4. Hoe wil je dat je schuur er uit ziet? Platdak of puntdak of een kapschuur idee?

Nu je de gewenste afmetingen weet is het belangrijk om te kijken naar stap 2

Stap 2: Kan je een schuur bouwen zonder vergunning?

Voor je weet of je een schuur zonder vergunning kunt bouwen moet je eerst weten of je een vergunning nodig hebt. In het onderstaande filmpje laat ik zien waar je op moet letten en op welke site je moet zijn om dit te bekijken.

Belangrijke instanties en websites

Op de website van het Omgevingsloket kan je per locatie zien wat precies de mogelijkheden zijn. Verder is website van rijksoverheid handig. Zoek daar dan via het zoekvenster op: vergunningvrij bouwen bijbehorend bouwwerk. Hier lees je de vereisten voor een vergunningsaanvraag en of jij een schuur kan bouwen zonder vergunning. Bij twijfel vraag altijd even na bij je lokale afgevaardigde zodat je zeker weet dat je safe zit.

Stap 3: Een bouwtekening voor vergunningsaanvraag

In dit filmpje leg ik uit waar de vergunningaanvraag bouwtekening aan moet voldoen

Stap 4: Welke fundering pas je toe?

Je hebt verschillende soorten funderingen de meest toegepaste fundering is een fundering met vorstrand. Zie filmpje hier onder

Stap 5: Basis van de houten schuur

Nu je de fundering hebt liggen ga volgens de tekening de balken op de betonvloer bevestigen. Deze kun je bevestigen met behulp van ankers of slagpluggen. Het is wel verstandig om ze vast te lijmen met High tack kit Hierop kun je dan het geraamte maken

Overige stappen

Voor de overige stappen check dan deze link

Houten schuur maken met een bouwtekening

Je houten schuur maak je middels een bouwtekening. Je kon al lezen dat je op de bouwtekening de diverse afmetingen en stappen kan vinden waarmee jij je houten schuur kunt maken. Het is belangrijk dat jij beide aanwijzingen goed volgt, want dat helpt je alleen maar bij het succesvol afronden van je houten schuur.

Deze bouwtekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Echter bevinden zich nog veel meer bouwtekeningen in dit pakket, want behalve de houten schuur bouwtekening kan je hier nog duizenden andere bouwtekeningen in vinden.

Om te beginnen kan jij namelijk ook jouw tuin voorzien van vele andere zelfgemaakte meubels. Van een houten loungeset met een tuinbank tot een schommelbank of stoel.

Ook je woonkamer kan behalve een houten schuur voorzien worden van meubels voortgekomen uit jouw doe-het-zelf activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een nette houten boekenkast of een enorme eettafel. Het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket!

Wil je graag nog wat meer informatie over dit bouwtekeningenpakket ontvangen?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Inspiratie van 3 verschillende type schuren

Zo kun je wat ideeën opdoen wat je het beste vind passen in jouw tuin. In dit filmpje 3 type schuren uitgelegd.

Heb je nog vragen of opmerkingen zet dit dan onder dit artikel.

Andere handige benamingen en begrippen rond het bouwen van schuurtjes of tuinhuizen vind je hier

Andere handige benamingen en begrippen rond het bouwen schuurtjes of tuinhuisjes vind je hier

Zelf een schuur bouwen?

Wil je zelf aan de slag om een schuur te bouwen lees dan dit artikel: schuur bouwen

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…