Vogelhuisje maken? Zo maak je een vogelhuis voor je tuin

Vogels zie je overal. In de warme zomermaanden komen de vogels zelf  Het zelf maken van een vogelhuisje heeft als voordeel dat het precies zo wordt zoals jij het wilt hebben. Bovendien is het goedkoper én een stuk leuker om zelf een vogelhuisje te bouwen. 

Vogelhuisje
Vogelhuisje

Gebruik mijn stap-voor-stap bouwtekeningen om jouw vogelhuisje tot een succes te maken.

Vogelhuis maken: de voorbereiding

Het is van belang om vooraf over een aantal dingen na te denken voordat je aan de slag gaat. 

Bedenk ten eerste wat voor soort vogels je aan wil trekken. Als je gaat voor mussen of koolmeesjes hoef je geen groot vogelhuis te bouwen, de vogels zijn zelf tenslotte ook niet groot. Bij een grotere vogels zoals een spreeuw is het uiteraard van belang om de afmetingen groter te maken.

Materialen voor het vogelhuisje

Voor de meeste klussers is het belangrijkste stukje informatie, welke materialen er in welke afmetingen nodig zijn. Wat je verder nodig hebt om je vogelhuisje te maken, kun je vinden op de bouwtekening. Je hoeft niet bang te zijn dat je veel materialen zelf nog in moet kopen, de meeste gereedschappen heeft vrijwel iedereen in huis. Hierna Als je alle materialen in de juiste afmetingen hebt, is het alleen nog maar een kwestie van in elkaar zetten!

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met één van onze vogelhuisjes bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor een vogelhuisje maken, maar ook voor andere projecten rondom vogels. 

Je kan namelijk ook aan de slag met het maken van een nestkast of vogelvoederhuisje. Behalve de standaard vogelvoederhuisjes met een puntdak kan je ook denken aan een vogelvoederhuisje maken in allerlei verschillende vormen en maten of zelfs voor verschillende vogelsoorten apart.

Als je een nestkasten wil gaan maken voor mussen is het niet alleen leuk en gezellig, het is ook nog eens goed voor de natuur. De mussenpopulatie neemt namelijk enorm af. Een nestkast bouwen kan hierbij flink helpen. Uiteraard kan je een nestkast ook voor andere vogels maken.

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan vogelhuisjes bouwtekeningen.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningenpakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Goed op dreef? Probeer deze projecten eens!

Wil je nu een vogelhuisje zelf maken, een vogelvoederhuisje zelf maken of een nestkast bouwen, kijk dan hieronder voor de juiste bouwtekeningen: 

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…
  •