Home » Blog » Vogels » Vogelvoederhuisje maken met een tekening (doe-het-zelf)

Vogelvoederhuisje maken met een tekening (doe-het-zelf)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Het lekkere weer is onderweg en de vogels profiteren daar altijd optimaal van. Ook in deze tijd van het jaar zullen zij opzoek gaan naar lekker eten of een beschut plekje om tijdens regen te verblijven. Een vogelvoederhuisje maken om de vogels een fijne plek te geven? Dat is mogelijk met de bouwtekeningen van Fred Schouten. Zoals velen weten, schrijf ik al jaren zelf artikelen over de bouwtekeningen die ik maak. Alleen altijd ontbrak er al een artikel over de vele vogelvoederhuisje die jij kunt maken. Daarom was het tijd dat ook hier aandacht aan besteed zou worden.

Je kunt diverse vogelvoederhuisjes maken zodat je ook in jouw tuin een diversiteit aan huisjes kunt plaatsen. Om je meer te laten ontdekken over deze verschillende vogelvoederhuisjes, kan je hieronder lezen welke jij kunt maken met de tekeningen uit het bouwtekeningenpakket.

Wat voor vogelvoederhuisjes kun je maken?

Omdat het wel zo leuk is keuze te hebben, kan je ook veel verschillende soorten creëren. Een vogelvoederhuisje maken moet niet eenmalig zijn, maar kan ook dienen als de manier om voortaan zelf cadeau’s te maken. Ook kan iedere tuin vanzelfsprekend worden voorzien van meerdere vogelvoederhuisjes, waardoor een tuin een prachtige rustplek voor diverse vogelsoorten zal worden!

Om maar meteen te beginnen met de inhoud van de vogelhuisjes bouwtekeningen, kan je diverse tekeningen verwachten. Als eerste is het klassieke vogelvoederhuisje te maken. Hiermee bedoel ik het vogelhuisje met puntdak, die je kunt maken van Douglas, Hardhout en Vuren. Van alle vogelvoederhuisjes, is dit een van de gemakkelijkste.

Een ander vogelvoederhuisje maken? Dan is mogelijk een vogelsoort-specifieke kast leuk om te maken. Denk dan aan een mussenkast, pimpelmezenkast of een koolmezenkast. Als de vogelvoederkast eenmaal geplaatst is, zal het weliswaar even wachten zijn of de mussen, pimpelmezen of koolmezen echt komen. Maar uit ervaring kan ik je vertellen, dat als ze eenmaal jouw nieuwe vogelvoederhuisje zien, ze met liefde een bezoekje aan je tuin zullen brengen!

Verder zijn er natuurlijk nog zat andere vogelvoederhuisje die je zelf kan maken. Waaronder voor de onderstaande vogelsoorten;

 • Mussen
 • Boomklever
 • Huismus
 • Koolmees
 • Pimpelmees
 • Ringmus
 • Spreeuw
 • Zwarte Roodstaart

Hoe een vogelvoederhuisje maken verder werkt? Dat lees je hieronder!

Een vogelvoederhuisje maken kan iedereen!

Dat een vogelvoederhuisje veel plezier in de tuin gaat brengen hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. De tijden dat de vogels namelijk weer naar je tuin komen, zullen een teken zijn dat er lekker weer op komst is. Maar zo’n vogelvoederhuisje maken, is dat lastig?

Gelukkig hoef jij je geen zorgen te maken of een vogelvoederhuisje maken lastig is, want dat is het niet. Het is juist meer hoe goed jij de bouwtekening kan volgen en daar zal vanzelf een prachtig eindresultaat uitkomen.

De beste vogelvoederhuisjes maak jij helemaal zelf, want je kan nog veel verder gaan dan een standaard vogelhuisje maken. Het combineren van verschillende vogelhuisjes zorgt opeens voor een vogelhotel, waardoor er nog meer vogels naar je tuin zullen komen. Er zijn honderden manieren om de vogelhuisjes nog leuker te combineren.

Direct de tekening downloaden van een vogelvoederhuisje?

Het heeft lang genoeg geduurd, we gaan een vogelvoederhuisje maken! Met mijn bouwtekeningen kan jij veel verschillende soorten vogelvoederhuisjes maken, waardoor je jouw tuin veel leuker kan maken.

Ook is een vogelvoederhuisje natuurlijk ideaal als cadeau. Een unieker cadeau kan je bijna niet verzinnen en je maakt het nog zelf ook!

De bouwtekeningen voor de verschillende soorten vogelvoederhuisjes zijn allen te vinden in Fred’s Bouwtekeningenpakket. Dit pakket zal jou zonder twijfel de komende jaren vaak van pas komen. De vogelvoederhuisjes bouwtekeningen zijn namelijk niet alleen, ze zitten met nog duizenden andere tekeningen voor allerlei projecten bij elkaar.

Ooit al eens gedacht aan een nieuwe boekenkast of hippe koffietafel? Of wil je juist iets totaal anders en wat meubels van steigerhout? Dan ben je bij Fred’s  Bouwtekeningen aan het juiste adres!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Vogelvoederhuisje maken
Vogelvoederhuisje maken

Meer leren over Fred of direct de vogelvoederhuisjes bouwtekeningen downloaden?

Klik dan hier voor meer informatie!

Vogelvoederhuisje maken of kopen?

Twijfel je tussen kopen of maken? Hier wat voor en nadelen op een rij

Voordelen van kopen

 1. Snel binnen
 2. Geen tekening nodig
 3. Gereedschappen zijn niet nodig

Nadelen van kopen

 1. Kwaliteit heb je geen invloed op
 2. Erg duur

Waar kun je het beste kopen?

Waar kun je goede vogelvoederhuisjes vinden? Bekijk dan deze site eens. Dit bedrijf is enorm betrouwbaar en levert snel. Heeft daarnaast goede garantievoorwaarden.

De voordelen van zelf maken

 1. Invloed op de kwaliteit
 2. Heel goedkoop
 3. Snel gemaakt met behulp van onze bouwtekeningen
 4. Veel voldoening wanneer je straks de vogels heerlijk ziet eten van het voederhuisje

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Kost je wat klustijd
 2. Je hebt een bouwtekening nodig. Maar zoals je hebt kunnen lezen is dit niet echt een enorm groot bezwaar want wij hebben daar een goede oplossing voor

Klik hier voor bouwtekeningen!

Heb je aanvullingen? Laat hieronder jouw reactie achter

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

 1. Ik heb zelf een vogelvoederhuisje gemaakt en op een paal gemonteerd. Het is van verschillende afvalrestjes hout gemaakt. De voederplaat,zeg maar de bodem, is van meubelplaat, ik heb 2 staandertjes voor dak bevestiging aan weerszijden gemaakt van tuinhout en het schuine dak is een puntdakje van watervast multiplex. Echter er komt geen enkele vogel of duif meer eten. Al een week lang niet meer, terwijl het normaal gesproken toch aardig druk was met Turkse tortels en musjes in het oude gammele huisje. Een enkel kauwtje durft nog wel eens even. Wat doe ik verkeerd? Kan helaas geen foto plaatsen hier.

  1. Ik vermoed dat de vogels even de tijd nodig hebben om te wennen.
   Maar ik weet uiteraard niet hoe het eruit ziet daardoor is het lastig reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.