Kast maken? Zo maak je diverse kasten! 

Praktische doe-het-zelvers steken graag de handen uit de mouwen om hun kasten zelf te maken. Het zelf maken van een kast heeft als voordeel dat het precies zo wordt zoals jij het wilt hebben én het is een stuk goedkoper dan kasten laten maken of ontwerpen. 

Gebruik mijn stap-voor-stap bouwtekeningen om jouw kast of kastje tot een succes te maken.

kast bouwen

Kast zelf maken

Zelf een kast maken lijkt op het eerste gezicht een lastig project. Echter is dat niet het geval. Zelf een kast maken heeft als voordeel dat je elke gewenste vorm en afmeting kan toepassen. Negen van de tien keer is een kast die je koopt net niet hetgeen je wilt hebben, door een kast zelf te bouwen, loop je niet tegen dit probleem aan. 

Je kunt er ook voor kiezen je huidige kast een nieuwe look te geven door het maken van enkel een kastdeur. 

Je kunt kiezen voor een scandinavische look met een steigerhouten kast of kies voor andere beschikbare materialen, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Kast bouwen

Steigerhouten kast maken

Kast schuine wand zelf maken

Het maken van je eigen kast heeft ook als voordeel dat je de kast precies kunt aanpassen op jouw woonruimte. Heb je een schuin dak? dan kun je een kast voor een schuine wand zelf maken. 

Kast schuine wand maken

Boekenkast maken

Een boekenkast maken is een relatief eenvoudig project, maar je moet je wel aan de bouwtekening houden. Met Freds bouwtekeningen kan jij er zelf voor zorgen dat dit bouwproject goed verloopt. Door je aan alle aanwijzingen op deze bouwtekening te houden is het maken van een boekenkast een fluitje van een cent. Zo kan jij binnen de kortste tijd jouw boekenkast inrichten met al je favoriete thrillers en romans. Want zeg nou zelf, het hebben van een boekenkast die jij zelf gemaakt hebt is toch geniaal?

Boekenkast bouwen

Schoenenkast maken

Zie jij regelmatig schoenenkasten die er wel mooi uitzien, maar nooit groot genoeg zijn voor jouw schoenenverzameling? Of wil jij een schoenenkast maken die veel beter aansluit op de huidige ruimte die jij momenteel tot je beschikking hebt? Maak dan zelf een schoenenkast die perfect bij jouw wensen past! Een schoenenkast maken is zo gedaan met de duidelijke bouwtekeningen die jou stap voor stap vertellen wat je moet doen. Zo kan jij eenvoudig en snel je eigen schoenenkast maken.

Schoenenkast zelf maken

Kledingkast maken

Zelf een kledingkast maken is een populair bouwproject dat jij zelf kunt uitvoeren. Thuis in je eigen omgeving kan jij met de aan de slag met de kledingkast werktekening zodat je helemaal alleen voor lage kosten een kledingkast kan maken. De kosten zijn laag en de voordelen groot.

Kledingkast bouwen

Inbouwkast maken

Ik weet precies waarmee jij een vrouw intens gelukkig kan maken. Misschien weet jij het ook wel, maar wou je er simpelweg nog niet eerder aan beginnen. Een inbouwkast zelf maken kost inderdaad redelijk wat werk, maar het resultaat is vaak verbluffend. En je vrouw zal erg blij zijn, want je kunt de inbouwkast zelf zo groot maken als je wilt. Dus als ze al plannen heeft om al haar tientallen paren schoenen in de kast op te bergen kan jij vertellen dat dit mogelijk is. Met een bouwtekening is het maken van een inbouwkast een uitstekend haalbaar project.

Inbouwkast zelf maken

Kastenwand maken

Wil je graag een ruimte scheiden of heb je een mooie ruimte tot je beschikking, ga dan aan de slag met het maken van een kastenwand.

Kastenwand zelf maken

Nachtkastje maken

Heb jij altijd al een nachtkastje willen maken om belangrijke spullen in op te bergen? Dan kan je in dit artikelen lezen hoe je dat kunt doen! Zelf een nachtkastje maken is namelijk een goed haalbaar en leuk project. Je kunt namelijk stap voor stap je eigen nachtkastje maken zonder hier al te veel tijd aan kwijt te zijn.

Je kunt zelf kiezen welke materialen je wilt en voor welke look je wilt gaan. Kies bijvoorbeeld voor een steigerhout nachtkastje maken. 

Nachtkastje zelf maken

Tv meubel maken

Ben jij het ook zat om honderden euro’s uit te geven aan een nieuw TV meubel? Dan ben je niet de enige want ik was het ook ooit zat om te betalen voor nieuwe dure meubels totdat ik erachter kwam dat ik zelf ook meubels kan maken. Met mijn bouwtekeningen maak je diverse tv meubels geheel zelf. 

Tv meubel zelf maken

Materialen voor de kast

Voor de meeste klussers is het belangrijkste stukje informatie, welke materialen er in welke afmetingen nodig zijn. Wat je verder nodig hebt om je nieuwe kast te maken, kun je vinden op de bouwtekening. Als je alle materialen in de juiste afmetingen hebt, is het alleen nog maar een kwestie van in elkaar zetten!

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met één van onze kasten bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor het maken van een kast, kledingkast, boekenkast, schoenenkast, nachtkastje en een tv meubel. 

Als laatste wil ik je een tip meegeven en dat is: Neem de tijd voor het maken van een kast en ga voorbereid aan de slag!

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan kasten bouwtekeningen.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningen pakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…