Ben jij van plan om jouw woonkamer de komende tijd te voorzien van nieuwe meubels? En wil jij dit zo goedkoop mogelijk doen? Dan is het een uitstekend idee om zelf je eigen meubels te maken. In dit artikel lees jij hoe je zelf een steigerhout kast kunt maken. Vooral ontdek je meer over de wijze waarop jij dit kunt doen en welke invloeden jij allemaal in je steigerhout kast kunt verwerken. Want doordat jij kiest voor steigerhout, kies je ook voor een houtsoort waar jij je helemaal op kunt uitleven. Steigerhout is namelijk van vrijwel iedere doe-het-zelver de favoriete houtsoort om mee te werken en dat ondervind je gaandeweg het klussen al snel.

De eerste stappen in het maken van een steigerhout kast hebben logischerwijs te maken met het verkrijgen van het juiste hout. Vervolgens komt past het echte werk; al het verkregen hout inkorten om tot de juiste planken met de correcte afmetingen te komen. Informatie over deze afmetingen vind je in een bouwtekening. De wijze waarop jij de steigerhout kast in elkaar dient te zetten vind je ook terug in de steigerhout kast bouwtekening. Hierdoor weet je precies wat jij moet doen om je steigerhout kast te realiseren.

Zelf een steigerhout kast maken

Als doe-het-zelver wil je eigenlijk alles het liefst zelf doen. Sommige doe-het-zelvers willen vaak zelfs meubels maken zonder bouwtekeningen. Natuurlijk is het mogelijk om zonder een bouwtekening een meubel te maken zoals een steigerhout kast. Ik kan je echter wel verzekeren dat je een stuk meer tijd en mogelijk meer geld kwijt bent aan de bouw van je steigerhout kast.

De kans om namelijk een constructiefout te veroorzaken is een stuk hoger dan wanneer jij met een bouwtekening zou werken. Op de bouwtekening vind je namelijk behalve de afmetingen die de verschillende planken moeten hebben ook een stapsgewijze uitleg waarmee jij vervolgens de steigerhout kast in elkaar zet.

Waar vind ik steigerhout?

Om je steigerhout kast te maken moet je in het bezit komen van steigerhout. Je hebt voor de keuze van steigerhout redelijk wat keuzes. Ten eerste kan je kiezen uit gebruikt en nieuw steigerhout. Nieuw steigerhout is vervolgens weer in vele soorten en maten verkrijgbaar zoals geschaafd en geschuurd steigerhout. Beide soorten steigerhout kan jij gebruiken voor het maken van je steigerhout kast, dus kies indien het je niet uitmaakt als je net iets meer moet betalen voor de houtsoort die jou het leukst lijkt.

Gebruikt steigerhout is doorgaans tegen een lagere prijs te verkrijgen dan nieuw steigerhout. Alhoewel gebruikt steigerhout lastiger verkrijgbaar is, is het soms de inspanning waard om gebruikt steigerhout te vinden. Want het kan zomaar zo zijn dat je via Marktplaats moet zoeken om gebruikt steigerhout voor je steigerhout kast te kopen of dat je zelfs bij een bouwplaats moet langsgaan. Hier maken ze in grote mate gebruik van steigerhout voor de steigerbouw en hier willen de aannemers vaak aan het einde van een bouwproject van af. Informeer dus bij een bouwplaats om goedkoop steigerhout te kunnen vinden voor de bouw van jouw nieuwe steigerhout kast!

Hoe maak ik zelf een steigerhout kast?

Je kunt zelf je steigerhout kast maken middels de bouwtekening uit mijn bouwtekeningenpakket. Deze vind je samen met nog eens tienduizend andere bouwtekeningen waar jij tal van andere meubels kunt maken.

Of je nu voor je woonkamer of tuin een meubel wilt maken, het is mogelijk met de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket. Een tuinbank maken of je woonkamer inrichten met uitsluitend meubels die jij zelf gemaakt hebt, de bouwtekeningen om dit te bewerkstelligen vind je allemaal in dit bouwtekeningenpakket!

Wil je meer weten over dit bouwtekeningenpakket en zo snel mogelijk beginnen met het maken van je steigerhout kast? Klik dan nu hier!

steigerhout kast

Een Steigerhout kast maken doe je zelf

Een steigerhout kast maken doe je met goede bouwtekeningen

 Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening