Meubels maken? Zo maak je een meubels voor je huis!

Praktische doe-het-zelvers steken graag de handen uit de mouwen om hun meubels zelf te maken. Het zelf maken van meubels heeft als voordeel dat het precies zo wordt zoals jij het wilt hebben én het is een stuk goedkoper dan meubels laten maken of ontwerpen. 

Gebruik mijn stap-voor-stap bouwtekeningen om verschillende meubels tot een succes te maken.

meubels maken

Bank zelf maken

Je kunt ervoor kiezen je eigen bank in elkaar te zetten. 

Klepbank maken

Van alle klussers die ik ken, weet ik dat zij het afgelopen jaar dit meubelstuk hebben gemaakt: een klepbank maken. Dit is namelijk de nieuwe trend van dit jaar die je vooral aankomende zomer gaat merken.

Met zo’n bank, die je eenvoudig dicht kunt kleppen, kan je niet alleen ruimte besparen, maar kan je ook verschillende plekken kiezen. Het maken van de klepbank is eenvoudig, praktisch en snel te doen. Ook zal het je een smak geld besparen, want de enkele winkels die een klepbank aanbieden, doen dit voor exorbitante bedragen.

Klepbank maken bouwtekening

Opbergbank maken

Wil je op een andere manier ruimte besparen? Dan kun je een opbergbank maken. Dit is een bank waarin je spullen kunt opbergen. 

Opbergbank maken bouwtekening

Bed maken

Zelf een bed maken waarom zou je dat willen en hoe doe je het? Je bent vast wel eens in een beddenspeciaalzaak geweest de prijzen van een bed zijn schrikbarend hoog. Vaak is een bed dan nog niet helemaal wat je echt wil hebben. Een goede optie kan dan zijn: zelf een bed maken.

Steigerhout bed maken

Een steigerhouten bed maken is een vrij tijdrovend project, maar het resultaat is vaak op zijn minst verbluffend te noemen. Het unieke aspect van een steigerhouten bed is wat het bouwen hiervan zo leuk maakt. Daarom is een steigerhouten bed maken een perfect klusproject voor elke klusser.

Steigerhout bed zelf maken

Tweepersoonsbed maken

Een tweepersoonsbed maken zorgt ervoor dat je zeer weinig geld kwijt bent aan je nieuwe bed, maar wel van een bed gebruik kan maken van goede kwaliteit. Door de werktekeningen zie je namelijk netjes staan hoe jij een hoogwaardig tweepersoonsbed kunt maken. De aanpassingen qua afwerking die jij achteraf nog kunt doen, zorgen ervoor dat je bed er echt mooi uit komt te zien.

Tweepersoonsbed zelf maken

Opklapbed maken

Door middel van een opklapbed kun je een extra stuk aan je leefruimte toevoegen. Met behulp van verschillende bouwtekeningen kun je zelf een opklapbed zelf maken. 

Doe het zelf opklapbed maken

Bedstee maken

Bedstee maken om tegen een normale prijs een heerlijke slaapplek te creëren voor je kinderen of voor je eigen slaapkamer. Het is een project dat je behoorlijk wat geld kan besparen.

Bedstee zelf maken

Hoogslaper zelf maken

Om ruimte te besparen, kun je een hoogslaper zelf maken. Een hoogslaper is een hoog bed waardoor je ruimte onder je bed creëert voor bijvoorbeeld een bureau of meubels. Met keuze uit diverse bouwtekeningen bouw je gemakkelijk een hoogslaper. 

Hoogslaper maken met bureau

Hoogslaper bouwen

Stapelbed maken

Wil je een bed maken voor 2 personen, dan is een stapelbed misschien wel de oplossing voor jou. In een stapelbed kunnen 2 personen slapen, zonder dat het te veel ruimte in neemt. 

Stapelbed maken

Bureau maken

Een bureau zelf maken zodat jij voortaan lekker thuis kan werken aan je schoolwerk of administratie? Inderdaad, jij kan zelf een bureau maken! Het is niet ingewikkeld en kost niet bijzonder veel tijd, wat het wel doet is dat het je enorm veel geld bespaart.

Bureau maken

Steigerhout bureau

Een bureau van steigerhout geeft een tijdloze look en geeft je genoeg mogelijkheden voor het vormgeven van jouw droombureau. Neem de tijd en kies ervoor je eigen steigerhout bureau zelf te maken. 

Steigerhout bureau zelf maken

Kapstop maken

Het lijkt op het eerste gezicht nog lastig ook: een kapstok maken. Echter zal de bouwtekening je tijdens iedere stap van het proces helpen, aangezien je de kapstok het best kunt maken middels een bouwtekening.Het meest eenvoudige is te kiezen voor een steigerhout kapstok, deze kan je gemakkelijk schuren en zagen naar jouw smaak. 

Kapstok maken

Steigerhouten kapstok maken

Stoel maken

Heb je een houten stoel nodig? Of wil je een complete set houten stoelen bemachtigen? Dan hoef je niet naar een meubelzaak, maar je kunt ze zelf maken! Ik heb namelijk een waslijst aan bouwtekeningen waarmee je de meest gangbare soorten houten stoelen kunt maken.

Stoel zelf maken

Tafel maken

Een ander leuk doe-het-zelf project is het maken van een tafel. Dit kan een eettafel zijn, een bijzettafel, een buitentafel et cetera. Het leuke aan het zelf bouwen van een tafel is dat je zelf kan bepalen hoe het eruit gaat zien of welke handigheden het nodig heeft. 

Tafel zelf maken

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met één van onze bouwtekeningen voor meubels. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor allerlei soorten meubels. Van meubels voor in huis tot meubels voor buitenshuis. 

Als laatste wil ik je een tip meegeven en dat is: Neem de tijd voor het maken van meubels en ga voorbereid aan de slag!

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan bouwtekeningen voor meubels.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningen pakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Goed op dreef? Probeer deze projecten eens!

Wil je naast meubels voor binnenshuis, meubels voor buitenshuis maken? Wist je dat je deze ook zelf kan maken? Ga snel naar: 

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…