Home » Blog » Bed » Zelf een hoogslaper maken?

Zelf een hoogslaper maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Toen ik een jaar of vijf naar een meubelzaak ging om me te oriënteren op het gebied van hoogslapers, ontdekte ik dat je al snel een behoorlijk bedrag moet betalen voor een goede hoogslaper. Dat was voor mij de reden om zelf een hoogslaper te maken. Ik zag dat de constructie van een hoogslaper helemaal niet zo ingewikkeld was en besefte dat een hoogslaper maken daarom ook goed mogelijk was. Het resultaat hiervan is ondergebracht in diverse bouwtekeningen waarmee je dus ook verschillende soorten hoogslapers kunt maken. Het voordeel van het zelf maken van een hoogslaper is overigens niet alleen het besparen van geld, je kan namelijk ook creatiever met je ruimte omgaan doordat je de afmetingen van de hoogslaper naar eigen idee kunt aanpassen. (Zolang je maar de verhoudingen in acht neemt.)

Jij kunt in dit artikel ontdekken hoe zelf een hoogslaper maken in zijn werking gaat en wat je precies moet doen om een hoogslaper te maken. Ook vertel ik je hoe je de hoogslaper bouwtekening kunt gebruiken om een mooie hoogslaper te maken. Je kunt met de bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningenpakket een hoogslaper maken met en zonder bureau. Ook is de bouw van een stapelbed iets wat jij helemaal zelf kunt doen. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Zelf een hoogslaper maken met een bouwtekening

De bouwtekening zal je behoorlijk van dienst zijn tijdens dit doe-het-zelf project, aangezien je daar alles op leest wat je moet weten voor het zelf maken van je hoogslaper. Om te beginnen ontdek je hoe je het trapje voor je hoogslaper moet maken. Want anders zal het voor je kind wel erg lastig zijn om in bed te kruipen ;-). Vervolgens ga je aan de slag met de bouw van de rest van het bed en indien gewenst, het bureau voor onder de hoogslaper.

De bouwtekening is voorzien van een lijst waar precies op staat hoeveel jij van welke materialen nodig hebt. Zo kan je bijvoorbeeld voor een hoogslaper zelf maken van steigerhout kiezen en zal je op de bouwtekening precies zien hoeveel steigerhout je nodig hebt en hoeveel planken er in welke afmeting gezaagd moeten worden. Je kunt de steigerhouten planken laten zagen of natuurlijk zelf verkleinen. Als je de planken laat zagen zal het resultaat er al snel wel mogelijk uitzien, maar de gemiddelde doe-het-zelver zal ook in staat zijn om zelf al het hout te zagen voor de hoogslaper.

Zelf een hoogslaper maken kan natuurlijk pas als je weet in welke volgorde je alles in elkaar moet zetten. En ook deze informatie zal je op de bouwtekening terug vinden. Iedere stap is duidelijk weergegeven met de bijbehorende materialen die je hiervoor nodig hebt. In totaal zal je aardig wat hout moeten gebruiken voor het voltooien van dit project, maar dat zal je hoogslaper er alleen maar mooier uit laten zien.

Veiligheid zelf een hoogslaper maken

Je kunt je hoogslaper zelf maken met of zonder een bureau. De bouwtekeningen voor beide projecten zijn te vinden in mijn bouwtekeningenpakket waarmee dit mogelijk is. Ik raad je aan te kiezen voor hout van wat betere kwaliteit, zodat je een zo’n veilig mogelijke hoogslaper kunt maken.

Als we het over de veiligheid van je hoogslaper hebben zijn er enkele punten waar ik je op wil wijzen. Ten eerste raad ik je aan de steunbalken en overige balken van je hoogslaper met wand- en grondbeugels te bevestigen. Hierdoor zorg je ervoor dat de hoogslaper niet wiebelt en ook minder snel ontwricht zal worden. Ook is het intensief schuren van het steigerhout een vereiste om een veilige hoogslaper te maken. Besteed hier voldoende tijd aan om je kind niet te belasten met splinters.

Bouwtekening voor een hoogslaper maken

Aan de slag! We gaan beginnen met de hoogslaper te maken en dat doen we met de bouwtekeningen van Fred. Bij Fred vind je diverse bouwtekeningen waarmee verschillende hoogslapers gemaakt kunnen worden. Van een stapelbed tot hoogslaper met bureau, het is allemaal mogelijk!

De ruim tienduizend bouwtekeningen helpen je bij het creëren van de mooiste meubels. Dat betekent dat zelf een hoogslaper maken niet het enige is wat je kan bouwen met dit bouwtekeningenpakket. Integendeel zelfs, want je kunt een enorm aantal verschillende meubels maken voor je huis en tuin.

Altijd al je eigen tuinhuis of schutting willen maken? Dan is dat nu mogelijk! Of misschien liever een complete kamer en suite waar je vervolgens een zelfgemaakte boekenkast in plaatst? Ook dat is mogelijk met de bouwtekeningen van Fred!

Meer weten over de vele bouwtekeningen van Fred? Lees er dan hier meer over en ga direct aan de slag en klik hier!

Zelf een hoogslaper maken
Zelf een hoogslaper maken voor je kind

Zelf een hoogslaper maken doe je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.