Buitenkeuken maken? Zo maak je zelf een buitenkeuken! 

Praktische doe-het-zelvers steken graag de handen uit de mouwen om hun buitenkeuken zelf te maken. Het zelf maken van een buitenkeuken heeft als voordeel dat het precies zo wordt zoals jij het wilt hebben én het is een stuk goedkoper dan een buitenkeuken laten bouwen of ontwerpen. 

Gebruik mijn stap-voor-stap bouwtekeningen om jouw buitenkeuken tot een succes te maken.

buitenkeuken zelf maken

Buitenkeuken maken: de voorbereiding

Natuurlijk kan je niet halsoverkop beginnen aan je project. Je moet een paar voorbereidingen treffen. Bij een doe-het-zelf buitenkeuken komt heel wat kijken. 

Je eerste stap bij het zelf bouwen van de buitenkeuken, is het in kaart brengen van de ruimte die je nodig hebt. Daarna kun je kijken naar de ondergrond. Hierbij wordt een harde ondergrond aangeraden. En kies je ervoor om de buitenkeuken onder een overkapping, of in de buitenlucht te plaatsen? Misschien is een nieuwe overkapping maken benodigd. En waar zet je de buitenkeuken eigenlijk weer? Als het erg gaat roken, is het wel net zo fijn als je uit de wind zit. 

Weet wat je wensen en budget zijn en kies op basis daarvan de soort en het type buitenkeuken dat je wil gaan maken. Ook de materialen kun je op basis hiervan

samenstellen. Wil je een BBQ maken in de buitenkeuken, of kies je zelf liever voor een gaspit of inductieplaat? En wat dacht je van extra snufjes, zoals een gootsteen of minikoelkast? En mocht je gas gebruiken, dan moet er ook een plek voor de gasfles aanwezig zijn. 

Heb je al deze dingen goed in kaart gebracht? Dan kun je beginnen met de bouw van je eigen buitenkeuken. 

Materialen voor de buitenkeuken

Voor de meeste klussers is het belangrijkste stukje informatie, welke materialen er in welke afmetingen nodig zijn. Wat je verder nodig hebt om je buitenkeuken te maken, kun je vinden op de bouwtekening. Als je alle materialen in de juiste afmetingen hebt, is het alleen nog maar een kwestie van in elkaar zetten!

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met onze buitenkeuken bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor een steigerhouten buitenkeuken maken.

Als laatste wil ik je een tip meegeven en dat is: Neem de tijd voor het maken van een buitenkeuken en ga voorbereid aan de slag!

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan buitenkeuken bouwtekeningen.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningen pakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Goed op dreef? Probeer deze projecten eens!

Wil je meer sfeer creëren rondom je nieuwe doe-het-zelf buitenkeuken? Dan is het wellicht leuk om ook zelf een vuurtafel te maken. En wat dacht je van een overkapping, zodat jouw buitenkeuken ook met nat weer droog blijft? Het kan ook heel lekker zijn om zelf een BBQ in de buitenkeuken te bouwen. Ga snel naar:

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…