Home » Blog » Green Egg BBQ de voor en nadelen op een rij en de beste aanbiedingen

Green Egg BBQ de voor en nadelen op een rij en de beste aanbiedingen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Het eerste wat veel mensen doen zodra het weer zonnig zomerweer begint te worden, is de barbecue tevoorschijn halen. Op zomerse dagen zie je uit vele tuinen rook opstijgen van de barbecue en kun je genieten of misschien wel ergeren aan de geur van de barbecue.
 
Wat dat betreft is Nederland in de zomer echt een barbecueland. Supermarkten en slagers maken dan speciale barbecuepakketten met allerlei soorten vlees en barbecues vliegen de winkel uit.
 
Er zijn dan ook ontzettend veel kwaliteitsverschillen in barbecues. Verder zijn er zijn heel eenvoudige barbecues tot zeer luxe exemplaren en zelfs exemplaren die in een buitenkeuken verwerkt zitten. Er bestaan zelfs wegwerpbarbecues en modellen die je binnen kunt gebruiken. Een soort barbecue waar je alles over leest in dit artikel, is de Big Green Egg BBQ.
 

Een korte geschiedenis van de barbecue

Waar het barbecueën van oorsprong vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar vast staat dat barbecueën een vorm van de meest oorspronkelijke manier van koken is. Dit is al in de prehistorische tijd ontstaan met de uitvinding van het vuur. Mensen joegen nog zelf op hun vlees, dat dan boven een open vuur werd geroosterd. Het barbecueën komt voor het eerst in de geschiedenisboekjes voor bij Zuid-Amerikaanse Indianen uit Puerto Rico. Zij noemden dit ‘baracbicu, wat heilig vuurbed zou moeten betekenen.
 
Ook het woord barabucoa zou van deze indianen afkomstig zijn en een omschrijving omvatten van de allereerste bekende barbecue. Dit zou een stookplaat op vier poten zijn, waarop stokken met vlees gehangen werden. Ook de indianen in de Verenigde Staten zouden fervente barbecueliefhebbers zijn. Voor hen was barbecueën ook de enigste manier van koken.
 
Deze wijze werd in de 19e eeuw ook door de overige inwoners in het zuiden van de Verenigde Staten overgenomen. Het werd gezien als een nieuwe culinaire techniek, waarbij vooral veel samen gekookt werd en gezelligheid prioriteit was. Vandaag de dag is barbecueën in de Verenigde Staten nog steeds zeer populair. Iedere Amerikaan met een tuin heeft wel een barbecue en iedere staat of stad heeft wel zijn eigen barbecuespecialiteit.

Verschillende internationale barbecueculturen

De barbecue heeft de hele wereld veroverd. In sommige landen wordt er sporadisch gebarbecued, maar er zijn ook landen die barbecueën bijna tot hun nationale erfgoed hebben verheven. In de Argentijnse Pampa’s bijvoorbeeld, bekend van het vele en goede rundvlees, wordt dagelijks de asado, een andere naam voor een in de grond gegraven barbecue erbij gehaald. Zij zijn gewend om alles van het beest op hun asado te leggen, ook de ingewanden.
 
In Zuid-Afrika is barbecueën zo populair dat er in september altijd een ‘Nationale Braai Dag’ wordt gehouden. Braaien is Zuid-Afrikaans voor barbecueën en dit woord kom je absoluut tegen als je Zuid-Afrika bezoekt. Zuid-Korea is een land waar je misschien niet van verwacht dat barbecueën hier populair is. Hier doen ze het bij voorkeur binnen. Er zijn hier veel speciale barbecuerestaurants te vinden, waar je letterlijk volop in de rook zit. Deze methode is in Nederland ook overgenomen, maar dan in de vorm van gourmetten. Dit is een stuk schoner en gemakkelijker. Vergeleken met bovenstaande landen, kan Nederland op barbecuegebied nog veel leren, maar we zijn al een heel eind op weg.

Verschillende soorten barbecues

De meest klassieke wijze van barbecueën is op houtskool. Met behulp van aanmaakblokjes kun je houtskool gemakkelijk aan het branden krijgen. Het voordeel van houtskool is dat ze lang blijven gloeien en dat afhankelijk van het type barbecue hiermee de mate van verhitting gemakkelijk te regelen is. Wel moet een houtskoolbarbecue even opwarmen voordat je hier vlees op kunt leggen. Er zijn houtskoolbarbecues die volledig open zijn, maar ook die je met een deksel kunt sluiten.
 
Is snelheid bij het barbecueën van belang? Kies dan een gasbarbecue. Met een ontstekingsknop wordt de gasbrander aangezet en je kunt met de thermostaat gemakkelijk de temperatuur regelen. Meestal zit er onder de barbecue een gasfles, waar de brandstof vandaan wordt gehaald. De nieuwste soort barbecue is de elektrische barbecue. Je steekt de stekker in het stopcontact en je kunt direct je barbecue gebruiken. Het voordeel van de elektrische barbecue is, dat er een constante warmtetoevoer is, waardoor het vlees snel is gegaard.
 
Deze barbecue geeft ook weinig rook en je kunt hem zelfs binnen gebruiken. De elektrische barbecue is een relatief schone manier van barbecueën, maar wel duur, want hij verbruikt erg veel stroom. Ben je op zoek naar een heel bijzondere barbecue? Dan kan je de Big Green Egg kopen. Hiermee kun je op een bijzondere en exclusieve wijze barbecueën.

Wat is een Green Egg BBQ?

De originele Big Green Egg BBQ is een Amerikaans merk barbecue dat meer dan 40 jaar geleden werd uitgevonden. Inmiddels is de Green Egg wereldwijd enorm populair. Niet alleen bij de fervente barbecueliefhebbers, ook chef-koks waarderen deze vorm van barbecueën en koken.
 
In de Green Egg kun je namelijk niet alleen barbecueën, maar hele gerechten klaarmaken volgens de kooktechniek die jij wilt. Maar wat maakt de Green Egg zo populair? Ten eerste het ingenieuze design. Zoals de naam al aangeeft, is de Green Egg in een eivorm. Hierbij is het bovenste gedeelte een deksel, waarmee je het barbecuegedeelte bedekt.
 
Uiteraard is een originele Big Egg BBQ groen van kleur. Het belangrijkste kenmerk van de Green Egg is dat hij geheel bestaat uit dubbelwandig keramiek. Er zijn van de Green Egg diverse modellen leverbaar, maar de kenmerkende eivorm en het gebruik van keramiek is bij alle modellen hetzelfde. Misschien niet belangrijk voor het grillen zelf, maar het karakteristieke uiterlijk van de Green Egg BBQ zorgt ervoor dat je de meest opvallende barbecue in je tuin hebt staan die er te verkrijgen is.
Green Egg BBQ
Green Egg BBQ

Hoe werkt een Green Egg BBQ?

Ten opzicht van de conventionele barbecue is de werkwijze bij een Green Egg iets anders. Hoe werkt een Green Egg dan? Het principe van de Green Egg is hete luchtcirculatie, waarbij je zelf de temperatuur op natuurlijke wijze kunt regelen. Hete luchtcirculatie is alleen mogelijk als de deksel op het kookgedeelte is aangebracht.
 
Dit wordt dan ook aangeraden bij alle gerechten wat je hierop gaat bereiden. Bovenop de deksel is een gietijzeren margietschijf aangebracht. Aan de onderzijde zit een rvs luchtschuif. Dit zijn de meest essentiële onderdelen aan de Green Egg, want hiermee regel je de temperatuur.
 
Wil je het vuur flink opstoken? Schuif dan de luchtschuif verder open. Wil je juist een temperatuurverlaging bereiken? Schuif de luchtschuif dan verder dicht. Kleine temperatuurwisselingen kun je bereiken door bediening van de margrietschijf. Doordat je tijdens het bereiden van de gerechten altijd de deksel op de Green Egg hebt geplaatst en je hierdoor te maken hebt met hete luchtcirculatie, kun je van verschillende kooktechnieken gebruikmaken.

Welke kooktechnieken kun je gebruiken met de Green Egg BBQ?

Uiteraard kun je met de Green Egg lekker vlees op de grill leggen om te barbecueën. Doordat je werkt met een gesloten Green Egg zal je stuk vlees er nooit droog uitkomen. De sappen blijven behouden, waardoor je altijd geniet van een mals stukje vlees. Verder kun je met de Egg barbecue stomen, bakken en roken.
 
Het is dus mogelijk om er brood mee te bakken, een soepje te koken of een pizza te bakken. Verder is de Green Egg een uitstekende slow-cooker. Hiermee kun je grote stukken vlees langzaam laten garen. Je bent met de barbecue Egg daarom uiterst flexibel met diverse kooktechnieken en dit voorkomt dat je bij warm weer in de keuken moet staan. Met je eigen barbecue keuken in de tuin, maar jij de meest fantastische gerechten.


Het voordeel van keramiek

Het belangrijkste kenmerk van de Green Egg BBQ is dat deze volledig is uitgevoerd in keramiek. Geen enkele andere barbecue is ook in keramiek uitgevoerd en dat maakt deze barbeque Egg uniek. Het voordeel van keramiek is dat het de warmte veel langer vast kan houden. Daarnaast zorgt keramiek ervoor dat de warmte wordt weerkaatst, waardoor er een luchtstroom ontstaat van warme lucht. Dit houdt de Green Egg gerechten mals en sappig. Aangezien de wanden uit dubbelzijdig keramiek bestaan, is de barbeque Egg extreem isolerend.
 
Een voordeel is ook dat keramiek bestand is tegen extreem hoge temperaturen en temperatuurwisselingen. Zo kun je ook Green Egg gerechten bereiden op zeer hoge temperaturen en door de luchtinlaten zelf de temperatuur goed regelen. Een barbecue Egg in gesloten toestand zal volledig bestand zijn tegen buitentemperaturen. Wanneer je bij koud weer je Egg BBQ gebruikt, zullen je gerechten net zo heet eruit komen als bij warm weer.

De Japanse kamado

In tegenstelling tot de conventionele barbecue is de Big Egg BBQ niet gerelateerd aan de vroege barbecuegeschiedenis van de indianen. De herkomst ligt in Azië en wel in Japan. Al sinds 3.000 jaar wordt daar gebruik gemaakt van een zogenaamde kamado. Een kamado is een typisch Japanse kleioven waar Japanners al eeuwenlang hun gerechten in bereiden.
 
Kamado is het Japanse woord voor oven of vuurplaats. Na de Tweede Wereldoorlog werden veel Amerikaanse militairen in Japan gestationeerd en zij ontdekten de kamado ook. Veel militairen namen een kleioven vanuit Japan mee naar huis. Dit was het begin van de Green Egg.
 
Er zijn nog veel andere fabrikanten die een variant op de kamado hebben bedacht, maar een Green Egg vs kamado van een andere fabrikant is eigenlijk geen vergelijk. De BBQ Green Egg zal altijd als de beste uit de bus komen.

Het ontstaan van de Green Egg BBQ.

De kamado begon langzamerhand steeds populairder te worden in de Verenigde Staten. Het zou nog tot 1974 duren voordat de Amerikaanse variant van de kamado Egg op de markt zou komen. Voor de eigenlijk ontwikkeling kreeg de fabrikant hulp van de NASA, die in plaats van klei keramiek gebruikte voor de kamado Green Egg.
 
Klei in gebakken vorm, zoals die in de klassieke kamado werd gebruikt, is breekbaar en dit is met keramiek niet het geval. De fabrikant schakelde verder fervente barbecueliefhebbers in om de grilltechniek van de kamado Green Egg te perfectioneren. Dit heeft geresulteerd in een prachtig uitziende barbecue dat bovendien de mogelijkheid biedt om naast grillen ook andere kooktechnieken te gebruiken.
 
Het duurde dan ook niet lang dat de Green Egg niet alleen in de Verenigde Staten zeer populair werd, maar wereldwijd. De Green Egg BBQ behoort nu tot de topklasse in de barbecuemarkt en is ook zeer geliefd onder koks die er hun gerechten in bereiden. De BBQ Green Egg is dan niet alleen heel geschikt voor particulier gebruik. Ook ondernemers zijn dol op de Egg barbecue en veel restaurants gebruiken hem ook.

Voordelen van de Big Green Egg

Ten opzichte van de klassieke houtskoolbarbecue heeft de Green Egg vele voordelen. Hierbij profiteer je niet alleen van optimaal barbecuegemak, maar van een volledige kookbeleving.
 1. Gebruiksvriendelijk: ga je de Green Egg aansteken, dan hoef je maar 15 minuten te wachten voordat deze volledig is opgewarmd en jij je gerechten erop kunt leggen. Je hoeft zoals met een klassieke barbecue, tussentijds ook geen extra kolen bij te voegen. Omdat de Green Egg volledig gesloten is en je heel gemakkelijk de temperatuur kunt regelen, kan het houtskool wel 8 tot 20 uur blijven branden.
 2. Zeer veelzijdig: je kunt de Green Egg aansteken voor een barbecue tijdens een mooie zomerdag, maar hij is zoveel meer dan een barbecue. Je kunt allerlei Green Egg recepten proberen en van alles in de Green Egg koken, bakken, grillen en roken. In restaurants wordt de Big Green Egg veel gebruikt als slow-cooker.
 3. Veilig in gebruik: de Green Egg gebruik je vrijwel altijd met de deksel erop. Dit zorgt ervoor dat je altijd veilig kunt barbecueën. Ook voor kinderen is de Green Egg veilig, want de buitenzijde van keramiek zal nooit heet worden.
 4. Uitermate sterk: de Green Egg is uitermate sterk. Je hoeft de Egg BBQ ’s winters ook nooit binnen te zetten, want hij doorstaat gemakkelijk temperaturen tot -30° Celsius. Tijdens het barbecueën of koken kun je de temperatuur hoog laten oplopen, want hij is hittebestendig tot wel 500° Celsius. In tegenstelling tot de klassieke barbecue zul je nooit last hebben van roestvorming, want keramiek is bestand tegen corrosie. Ga je een Green Egg kopen, dan krijg je niet voor niets een levenslange garantie.
 5. Prachtige vormgeving: door het karakteristieke uiterlijk van de Green Egg, vormt deze in menig tuin en restaurant een echte blikvanger. De originele Big Green Egg is altijd gemakkelijk te onderscheiden van een Green Egg imitatie model.

Wat is het verschil met houtskoolbarbecues?

Er zit een wereld van verschil tussen de gebruikelijke houtskoolbarbecues en de Green Egg. Een alternatief voor Green Egg zal een houtskoolbarbecue dan ook nooit worden.
 
Het grootste verschil tussen een houtskoolbarbecue en de Green Egg is het gebruikte materiaal. Waar een houtskoolbarbecue van metaal is, is de Green Egg volledig van keramiek. De hitte bij een houtskoolbarbecue wordt dan ook snel afgevoerd, want het metaal geleid de hitte.
 
De barbecue zal afkoelen en dit is de reden dat gerechten uitdrogen en meer kans maken om sneller te verbranden door de houtskool. In de Green Egg grill je met een gesloten deksel. Hierdoor ontstaat er een luchtstroom en blijft het vlees altijd sappig en smaak- en voedingsstoffen blijven behouden. Het onderhoud bij een houtskoolbarbecue is behoorlijk veel werk.
 
De Green Egg vergt helemaal geen onderhoud, want hij onderhoud zichzelf. Tevens gaat een Green Egg een levenslang mee. Dit zal met een houtskoolbarbecue nooit lukken.

Wat is het verschil met gasbarbecues?
De gasbarbecue wordt geroemd om de snelle opwarmtijd. In vergelijking met een Green Egg zal dit geen verschil opleveren. De Green Egg is ook binnen 15 minuten opgewarmd. De smaak van het vlees daarentegen zal op een gasbarbecue wel heel anders zijn. Wat dat betreft is grillen op houtskool niet te overtreffen door het gebruik van een gasbarbecue. Op een gasbarbecue zal het vlees ook sneller krimpen en de smaak verliezen. Ondanks dat je met een Green Egg op houtskool grilt, zal de bereidingstijd net zo lang duren als op een gasbarbecue, maar dan met behoud van smaak.

Verschillende modellen Green Egg BBQ

Van de Green Egg zijn verschillende modellen uitgebracht. Op zich is het design van de Green Egg bij alle modellen hetzelfde, het verschil zit hem vooral in het formaat van de Egg. Wil je een Green Egg kopen, dan is het belangrijk om te weten voor hoeveel personen je wilt grillen of koken.
 
Geldt het enkel voor één tot twee personen, dan is een Green Egg klein formaat voldoende. Vindt je het juist gezellig om met veel familie of vrienden te gaan barbecueën? Zoek dan een Green Egg large aanbieding. Een overzicht en de voor- en nadelen van de verschillende modellen van de Green Egg:

Green Egg Mini

De Green Egg is een Green Egg klein formaat met een diameter van 25 centimeter. Hij is ideaal in gebruik in kleine ruimtes en het formaat biedt de mogelijkheid om de Green Egg mini ook binnen onder de afzuigkap te gebruiken. Er zijn twee verschillende mini modellen, waarvan één model is voorzien van de zogenaamde Egg carier. Hiermee kun je de Green Egg heel gemakkelijk vervoeren.

Voordelen van de Green Egg Mini:

 1. Zowel binnen als buiten te gebruiken.
 2. Zeer gemakkelijk om te vervoeren.
 3. Je hebt maar erg weinig Green Egg kolen nodig.

Nadelen van de green Egg mini:

  1. De diameter van 25 centimeter kan alleen voor kleine gerechten gebruikt worden
  2. Je kunt niet volop gebruik maken van alle Green Egg accessoires.

Green Egg Mini kopen:

Je kunt de Green Egg mini het beste hier kopen

Green Egg Minimax

De Green Egg Minimax is ook een klein model, maar net iets groter dan het minimodel. De diameter bij de Green Egg Minimax is 33 centimeter. Iets meer ruimte dus, maar nog niet voldoende om grote gerechten te bereiden. Standaard wordt er wel de Egg carier bijgeleverd en er is ook een model op een hogere standaard. Daardoor bereikt deze Green Egg een hoogte van 50 centimeter.

De voordelen van een Green Egg Minimax:

 1. Erg gemakkelijk in vervoer met de standaard bijgeleverde Egg carier.
 2. Gebruikt weinig houtskool.
 3. Zowel binnen als buiten te gebruiken.

De nadelen van een Green Egg Minimax:

 1. Weinig ruimte voor grote gerechten.
 2. Niet alle accessoires kunnen bij dit model gebruikt worden.

Green Egg Minimax kopen:

Je kunt de Green Egg minimax het beste hier kopen

Green Egg Small

Dit model heeft dezelfde diameter als de Minimax met 33 centimeter, maar het verschil zit hem in de hoogte. Dit vinden sommige mensen gemakkelijker om mee te werken. Voor binnengebruik is de Green Egg Small niet echt meer geschikt, maar hij past wel uitstekend op een balkon of in een kleine tuin.

Voordelen van een Green Egg Small:

 1. Geschikt voor kleine ruimtes, zoals balkon of een kleine tuin.
 2. Gebruikt maar weinig houtskool.
 3. Gemakkelijker in gebruik door een hogere afmeting.

Nadelen van een Green Egg Small:

 1. Minder gemakkelijk te vervoeren, al is dit nog steeds mogelijk.
 2. Niet geschikt voor alle accessoires.

Green Egg Small kopen:

Je kunt de Green Egg Small het beste hier kopen

Green Egg Medium

De Green Egg Medium is het eerste serieuze model van behoorlijke afmeting, dat geschikt is om voor een heel gezin gerechten in te bereiden. Hij heeft een diameter van 38 centimeter en weegt maar liefst 51 kilogram. De Green Egg Medium is dus niet meer geschikt voor vervoer. Hij komt het beste uit op een tafel of een onderstel die je er separaat kunt bijkopen.

De voordelen Green Egg Medium:

 1. Geschikt voor middelgrote ruimtes.
 2. Groot genoeg voor een heel gezin.
 3. Voldoende accessoires voor dit model verkrijgbaar.

De nadelen Green Egg Medium:

 1. Diameter kan net te klein zijn als je extra ruimte nodig hebt.
 2. Kan niet gemakkelijk mee worden genomen.

Green Egg Medium kopen:

Je kunt de Green Egg Medium het beste hier kopen

Green Egg Large

Heb je een Green Egg Large aanbieding gevonden? Dan heb je het meest verkochte model gevonden. Met een diameter van 46 centimeter heb je meer dan voldoende ruimte om diverse gerechten naast elkaar te bereiden. Met 73 kilogram kan hij niet vervoerd worden en moet deze op een stevige ondergrond staan, zoals een onderstel of tafel.

Voordelen Green Egg Large:

 1. Met een speciaal scharnier om de deksel beter te openen.
 2. Ruimte genoeg voor meerdere gerechten.
 3. Voldoende accessoires beschikbaar.

Nadelen Green Egg Large:

 1. Verplaatsen gaat niet meer.
 2. Bijgeleverde zijplankjes komen niet altijd goed tot hun recht.

Green Egg Large kopen:

Je kunt de Green Egg Large het beste hier kopen

Green Egg XL

De Green Egg XL is zeer geschikt als je een tuinfeestje wilt geven of als je de Green Egg professioneel gaat gebruiken. Met een diameter van 61 centimeter heb je voldoende ruimte voor verschillende gerechten. Wel heb je voor de Green Egg XL een goed onderstel nodig.

De voordelen Green Egg XL:

 1. Geschikt voor feesten, partijen en gebruik door restaurants.
 2. Veel gerechten naast elkaar bereiden met diverse kooktechnieken.
 3. Volop keuze in accessoires.

Enkele nadelen Green Egg XL:

 1. Met 99 kilogram erg zwaar een onderstel met wieltjes is aan te raden
 2. Verbruikt veel Green Egg kolen.

Green Egg XL kopen:

Je kunt de Green Egg XL het beste hier kopen

Green Egg XXL

De Green Egg XXL is het grootste model dat er bestaat, met een diameter van 74 centimeter en een gewicht van 222 kilogram. Voor particulier gebruik is de Green Egg XXL misschien wel iets te groot, tenzij je regelmatig een groot feest houdt. Voor zakelijk gebruik, zoals in een restaurant of voor de catering is dit een zeer geschikt model. Dit model fungeert als een volledige Green Egg buitenkeuken.

Voordelen Green Egg XXL:

 1. Een zeer groot kookoppervlakte met deze Green Egg buitenkeuken.
 2. Het is voor professioneel gebruik het meest geschikte model.
 3. Voor een Green Egg totaal pakket zijn voor dit model alle accessoires beschikbaar.

Nadelen Green Egg XXL:

 1. Zeer zwaar, een goed Green Egg meubel is noodzakelijk.
 2. Verbruik van veel houtskool.

Green Egg XXL kopen:

Je kunt de Green Egg XXL het beste hier kopen

Green Egg BBQ kopen?

De Green Egg BBQ kun je in verschillende winkels kopen zowel fysieke winkels als online. Vooral online is erg interessant maar wel goed opletten. Hoe betrouwbaar is het bedrijf waar je zaken mee wilt doen en hoe zijn de garantie voorwaarden. Je wil zeker weten dat je aankoop ook werkelijk binnen komt. 

Goedkoopste en beste aanbiedingen vind je hier

Green Egg onderdelen en accessoires

Er zijn voor de Green Egg zijn allerlei Green Egg onderdelen en accessoires beschikbaar. Voor het koken kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een Green Egg Conveggtor. De Green Egg Conveggtor is een kookgedeelte die je in de Green Egg hangt en waarmee je indirect kunt koken.

Het zorgt ervoor dat de ingrediënten niet direct in contact staan met houtskool. Vooral voor de grotere modellen is een Green Egg meubel noodzakelijk. Hiervoor heeft Green Egg verschillende onderstellen in het assortiment. Soms zie je een Green Egg aanbieding waar een onderstel is bijgeleverd.

Sommige onderstellen zijn ook voorzien van wieltjes, zodat je hele zware modellen gemakkelijk kunt verplaatsen. Voor een mooi Green Egg totaal pakket is de Green Egg tafel toch wel een topper. De Green Egg tafel is een speciale tafel waarin je de Green Egg kunt plaatsen.

Met de tafel maak je je eigen Green Egg keuken, want je hebt meer dan voldoende ruimte om spullen neer te zetten. Zo heb je je eigen Green Egg keuken in je tuin. Heb je behoefte aan Green Egg recepten? Dan is er ook het speciale Green Egg kookboek verkrijgbaar. Het Green Egg kookboek bied je allerlei Green Egg recepten die te bereiden zijn met alle soorten kooktechnieken die met de Green Egg mogelijk zijn. Er is voor de Green Egg ook speciale Green Egg houtskool verkrijgbaar.

Green Egg vs kamado van een ander merk

De Big Green Egg was de eerste echte kamado die op de markt kwam. Sindsdien zijn er vele andere merken geweest die een Green Egg imitatie model op de markt hebben gebracht. Soms lijkt het model op een Green Egg model en soms is het een eigen versie van een kamado egg.

De Green Egg Weber is bijvoorbeeld van de bekende barbecuefabrikant Weber. De Green Egg Weber is een afgeleide van de originele Big Green Egg. Een echt Green Egg alternatief bestaat er niet. Big Green Egg heeft zich als eerste in zijn soort bewezen in topkwaliteit, zodat een alternatief voor Green Egg niet echt bestaat.

Een voordeel van een Green Egg alternatief kan zijn dat de prijs lager is. De Big Green Egg prijzen zijn best wel hoog, dus met een Green Egg alternatief kun je geld besparen. Alleen dan moet je er niet van uitgaan dat je dezelfde kwaliteit behaald als de originele Green Egg.

Green Egg prijs

Wil je een Big Green Egg kopen, houdt er dan rekening mee dat de Green Egg prijzen behoorlijk kunnen oplopen. Het beste is dan ook om te zoeken naar een goede Big Green Egg aanbieding. De Green Egg prijs voor bijvoorbeeld de Green Egg Mini start vanaf € 500,-. Hoe groter het model wordt, des te hoger de prijzen. Voor het allergrootste model lopen de prijzen al op tot ongeveer € 4.000,-.

Dit is voor een particulier zelfs met een Green Egg aanbieding meestal nog te duur. De grootste modellen zijn daarom vooral geschikt voor zakelijk gebruik, zoals voor een cateringbedrijf of een restaurant. Wil je ook nog Green Egg onderdelen of accessoires erbij aanschaffen, zoals een onderstel of een Green Egg tafel, dan lopen de prijzen nog verder op.

Zoek daarom vooral naar een Big Green Egg aanbieding waarin bijvoorbeeld het onderstel wordt meegeleverd. De prijzen mogen dan behoorlijk zijn, daar tegenover staat wel dat je echt een topproduct in huis haalt met de allerhoogste kwaliteit. Een betere versie van een kamado Egg bestaat niet en een reguliere barbecue kan al helemaal niet tegen de Green Egg op.

Maak je eigen onderstel voor je Green Egg BBQ

Heb jij je eigen Green Egg aangeschaft? Dan verdient deze ook een mooie plek. Hiervoor kun je natuurlijk een prachtig onderstel aanschaffen. Maar als je zelf een beetje handig bent, dan maak je zelf je eigen onderstel voor je Green Egg. De tafels van Green Egg kosten honderden euro’s. Als jij je eigen tafel maakt, dan bespaar je hiermee veel geld.

Kijk daarom eens hier tussen de vele bouwtekeningen. Je vindt dan ongetwijfeld een geschikte tafel die jij kunt maken en die stevig genoeg is om je Green Egg te dragen en om ruimte te creëren. Je kunt je visite niet alleen heel trots je Big Green Egg tonen, maar ook je zelfgemaakte tafel, dat al snel een vast onderdeel van je Green Egg wordt.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.