Schuur Maken? Met deze stappen maak je zelf een schuur of poort!

Wil je graag zelf een schuur bouwen? We beschikken over verschillende bouwtekeningen voor een schuur bouwen, kapschuur bouwen of om zelfs een schuurdeur te maken. Wil je naast een schuur nog meer veiligheid rondom de tuin? Ook hebben wij bouwtekeningen in ons assortiment voor een schutting maken of tuinpoort maken. Het zelf maken van een schuur of poort heeft als voordeel dat je zelf kunt bepalen hoe het bouwwerk eruit gaat zien. Daarnaast is het zelf bouwen een goedkopere optie dan het zelf kopen van een schuur of poort. Gebruik het stappenplan in de bouwtekening om jouw schuur of poort tot een succes te maken! 

schuur bouwen

Schuur of schutting maken: De voorbereidingen

Voordat je begint met een schuur bouwen of een schutting bouwen is het belangrijk om eerst voorbereidingen te treffen. Zo is er voor sommige schuttingen en schuren een vergunning nodig. Kijk bij jouw gemeente voor informatie over vergunningsvrij bouwen of zoek op internet naar informatie. Daarnaast zijn de afmetingen en de materialen van groot belang bij de start van jouw bouwwerk. 

Materiaalkeuze voor een schuur of schutting maken

Een van de belangrijkste dingen is de keuze voor het materiaal. Er zit namelijk veel verschil in kwaliteit. Wanneer je kiest voor kwalitatief hout gaat je bouwwerk langer mee in tegenstelling tot goedkoper hout. Ook is het materiaalsoort bepalend voor de look van de schuur of schutting. Daarom is het belangrijk om hier eerst goed over na te denken, nog voordat je begint aan het bouwwerk. 

Wat je verder nodig hebt om een schutting of schuur te maken, kun je vinden op de bouwtekening zelf. Als je alle materialen in de juiste afmetingen hebt gezaagd, is het alleen nog een kwestie van bouwen!

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met één van onze bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor een schuur maken of een schutting maken. Bij het bouwen is het van belang om de tijd te nemen voor het maken van een schutting of schuur. Daarnaast is de juiste voorbereiding het halve werk! Heel veel succes met jouw bouwproject! 

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan schuur- en schutting bouwtekeningen.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningen pakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Goed op dreef? Probeer deze projecten eens!

Er zijn verschillende schuren die je kunt bouwen. Een voorbeeld is een kapschuur. Wil je meer veiligheid? Het is ook mogelijk om een schuurdeur te bouwen of een schutting of poort. Zo houd je indringers buiten de deur. Er zijn verschillende mogelijkheden, ontdek het hier: 

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…