Wat is de ingang die je misschien wel dagelijks moet gebruiken? En nee, ik heb het niet over een voordeur. Ik heb het over de poort! Je maakt als het goed is vrij vaak gebruik van je poort, waardoor het wel zo leuk is om een mooie poort te hebben. Een poort kopen die bij jouw tuin past is echter niet zomaar gedaan. Daarom kan je toch veel beter een poort maken? Dan kan je zelf bepalen hoe je poort eruit komt te zien en welk patroon het in gaat nemen bij je schutting. Een poort maken is voor iedere tuin een uitstekend idee dat zal resulteren in een prachtig resultaat. Omdat je dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk wilt doen, heb ik daar wat tips voor. Een poort maken kan op deze manier tegen een goede prijs met een prachtig resultaat gerealiseerd worden. Wil je weten hoe jij dit allemaal zelf kunt doen? Lees dan snel verder voor alles over een poort maken!

Je hebt zelf invloed op de kosten

Voor een poort maken heb je natuurlijk diverse planken, bevestigingsmaterialen, enkele schroeven en een paar stevige palen nodig. Je kunt op basis van deze materialen zelf invloed hebben op de uiteindelijke kosten. Ik weet dat sommige doe-het-zelvers een doe-het-zelf project zo goedkoop mogelijk uit willen voeren. Hier is niets op tegen, maar je moet wel beseffen dat het kiezen van te goedkope materialen de levensduur aantast. Ook bij een poort maken kan dit tot negatieve gevolgen zorgen, aangezien je poort zwakker kan worden. Op enkele delen kan je wel zeker besparen, waaronder het hout. Want als jij besluit het hout te verven, zou je verschillende soorten planken kunnen gebruiken. Wel zou regelmatig onderhoud nodig zijn om de kwaliteit van te planken te waarborgen.

De bouwtekening zorgt ervoor dat je zelf aan de slag kan met een poort maken. Je hoeft dus geen kant-en-klare poort te kopen, wat stukken meer geld kost. De grootste besparing heb je dus al gemaakt door zelf met een poort maken te starten. Je kunt straks ook nog je eigen schutting maken, waar ik je verderop nog meer over vertel.

Het gebruik maken van een bouwtekening

Het is geen geheim dat je zelf behoorlijk wat spullen kunt maken waardoor je goedkoper uit bent. Zo is een poort maken een uitstekend voorbeeld van een vrij eenvoudig doe-het-zelf project. Toch is het gebruik van een bouwtekening cruciaal, aangezien je de juiste handvatten moet hebben voor het maken van een poort op maat. De afmetingen zijn van groot belang, helemaal als je ook nog eens een eigen schutting hierna wilt maken. Ook is de constructie belangrijk, omdat je wel te maken krijgt met een poort die wel wat klappen kan krijgen. Daar helpt de bouwtekening je ook bij, het maken van een sterke poort waar je tijdens alle seizoenen op kunt rekenen.

Een schutting maken kan ook!

Wat is een poort maken zonder een schutting? Dat klopt, vrij weinig, want je hebt ook nog een schutting nodig. Als je ook nog van plan bent om een schutting naast je poort te maken, dan kan je van hetzelfde bouwtekeningenpakket gebruik maken waar ik je straks nog meer over vertel. In dit pakket zijn alle bouwtekeningen te vinden voor diverse toepassingen, waaronder een poort en een schutting. Dus waar wacht je op!

Poort maken met een bouwtekening

Klaar om aan de slag te gaan met dit leuke doe-het-zelf project? Dan kan je de poort bouwtekening vinden in het bouwtekeningen pakket met maar liefst tienduizend ontzettend handige bouwtekeningen. Van een poort maken tot een tuinset of commode. Of zelfs een hoogslaper met bureau, ik kan eindeloos doorgaan maar je kan vrijwel alles maken! De bouwtekeningen zijn overzichtelijk en door iedereen te gebruiken.

Wil jij je eigen poort maken met een bouwtekening? Lees dan hier meer over het bouwtekeningenpakket klik hier!

poort maken

poort maken

Een poort maken doe je met goede bouwtekeningen