Wil jij je voor- of achtertuin voorzien van een mooie en nette omheining? Maar wil je wel invloed hebben op het eindresultaat en niet gebonden zijn aan het ontwerp van een bouwmarkt? Waarom kies je er dan niet voor om zelf een tuinhek te maken? Een tuinhek maken kan je namelijk niet alleen geld besparen, maar zorgt veelal ook voor een veel mooier eindresultaat. Je kunt een tuinhek maken met een bouwtekening, waardoor je tijdens het bouwen van het tuinhek weet wat je precies moet doen. Vanaf de eerste tot de laatste stap zal je begeleidt worden bij het maken van een tuinhek. Dit betekent dat jij je ook niet hoeft af te vragen welke materialen je moet kopen of in welke afmetingen alles moet worden gezaagd. Je kunt namelijk direct de juiste materialen aanschaffen met de materialen lijst weergegeven op de bouwtekening. Een tuinhek maken, dat kan jij helemaal zelf doen!

De voorbereiding

De voorbereiding is het belangrijkste onderdeel bij een tuinhek maken. Je moet namelijk eerst precies weten hoeveel ruimte er beschikbaar is voor jouw nieuwe tuinhek. Ga je voor in de achtertuin je tuinhek maken? Dan moet je ook goed controleren of je netjes op de erfgrens je tuinhek plaatst. Het zou zonde zijn als je na het plaatsen van je tuinhek erachter komt dat het hek weer verplaatst zou moeten worden. Ook moet je goed uitmeten hoeveel ‘tuinhek’ jij moet maken om je complete tuin te omheinen. Controleer of de grond geschikt is om palen in te slaan zodat je tuinhek verankert kan worden.

Vervolgens moet je voor een tuinhek maken de juiste materialen aanschaffen. De bouwtekening geeft je een overzicht met daarin alle benodigde materialen. Dit zijn onder ander alle houten planken en de bijbehorende schroeven. Ook ontdek je meteen welke houtsoort jij het best kunt gebruiken voor het maken van je tuinhek.

De volgende stap is het begrijpen van de bouwtekening, wat erg makkelijk is. De bouwtekening is namelijk zo ontworpen dat je in een overzicht kan zien wat je precies moet doen. Met letters zijn alle stappen aangegeven zodat je eenvoudig kunt beginnen met een tuinhek maken.

De uitwerking

Als je begint met een tuinhek maken, moet je eerst met zorg het hek maken. Voordat je het hek plaatst, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat er al palen zijn bevestigd. Aan deze palen ga je uiteindelijk de hekjes plaatsen. Dit resulteert in een tuinhek waar je nog vele jaren gebruik van kan maken!

Als je voor een tuinhek maken ook nog een tuinpoort nodig hebt, dan is dat natuurlijk geen probleem. Een tuinpoortje maken is namelijk ook met een bouwtekening mogelijk, waarvan jij ook de tekening in mijn bouwtekeningenpakket kunt vinden. Voor- of na een tuinhek maken kan je dan aan de slag met een tuinpoort, zodat jij binnen korte tijd van je volledige omheining gebruik kan maken!

De afwerking

Ben je klaar met je tuinhek maken en is er ook al een tuinpoortje aanwezig? Dan moet je nog wel af en toe onderhoud plegen aan het hout van je tuinhek. Dit is met diverse beschermingsmiddelen mogelijk waar je lokale bouwmarkt je meer over kunt vertellen. Als je met zorg met je tuinhek omgaat, kan je er zeker van zijn dat je nog veel jaren tegen een mooi tuinhekje kan aankijken!

Bouwtekening voor een tuinhek maken

Heb jij voldoende motivatie om aan de slag te gaan met een tuinhek maken? Mooi! Dan kan je met de bouwtekeningen uit mijn pakket aan de slag met het maken van jouw nieuwe tuinhek! Dit enorm diverse bouwtekeningen pakket helpt je bij het maken van vrijwel ieder meubel, of het nu om een tuinmeubel of bedmeubel gaat. Iedere bouwtekening stelt jou in staat om de meest uiteenlopende meubels te maken. Dan kan het gaan om een meubel als een bed of een groot bureau waar je aan kunt werken.

Wil jij vandaag nog beginnen met het maken van je eigen meubels? Dan kan je hier alles ontdekken over mijn bouwtekeningenpakket. (En natuurlijk de bouwtekening waarmee een tuinhek maken mogelijk is ;-)) klik hier

tuinhek maken

tuinhek maken

Een tuinhek maken doe je met goede bouwtekeningen