Meubels voor een kinder- of babykamer maken? Zo doe je dat!

Niets is leuker dan zelf meubels voor op een kinderkamer te maken. Het zelf maken van kindermeubels heeft als voordeel dat het precies zo wordt zoals jij wilt hebben. Daarnaast is het goedkoper om een kinderbed, kinderpicknicktafel, kinderstoel en/of tafel te maken. Koop je toch liever je meubels, van de kinder- of babykamer, in de winkel? Ook speelgoed bouwen is mogelijk via één van onze bouwtekeningen. Met al onze bouwtekeningen kan je stapsgewijs jouw kinder- of babykamer tot een paleis maken. 

kinderkamer maken

De voorbereidingen voor een baby- of kinderkamer maken

Als eerste is het goed om te bedenken wat voor meubels je voor de babykamer of kinderkamer wilt gaan maken. Wil je een kinderbed maken? Dan is het goed om eerst te bepalen waar je het bed wilt zetten. Daarna is het belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen. De gewenste afmetingen zijn namelijk afhankelijk van de leeftijd en grootte van het kind. Daarna is het zaak om de juiste materialen te kiezen. De afmetingen en materiaalkeuze zijn net zo belangrijk bij het maken van een ledikant of bij een commode zelf maken

De voorbereidingen om speelgoed zelf te maken

Ook voor het maken van speelgoed is het goed om van tevoren te bedenken wat je gaat maken. Er is op het gebied van kinderspeelgoed maken namelijk heel veel keuze! Zo is een poppenhuis bouwen mogelijk, maar je kunt ook een halfpipe maken of een containerschip bouwen. Een poppenhuis vergt door het precisiewerk veel meer tijd in tegenstelling tot een halfpipe bouwen. Houdt hier rekening mee. 

Materialen voor jouw babykamer of kinderkamer

Voor de meeste klussers is het belangrijkste stukje informatie, welke materialen er nodig zijn. Wil je kinderbed of kinderstoel met een robuuste uitstraling maken? Kies dan voor steigerhout. Houd je meer van een fijnere uitstraling? Dan is eiken of MDF een goede optie. Dit zijn de houtsoorten die het meeste worden gekozen bij het zelf maken van kindermeubels. Uiteraard staat er per bouwtekening beschreven welke materialen je het beste kunt gebruiken.

Materialen om speelgoed te maken

Voor speelgoed zelf maken wordt meestal gebruik gemaakt van hout. Door speelgoed van hout te maken, gaat het langer mee in tegenstelling tot plastic speelgoed. In elke bouwtekening staat per speelgoedsoort beschreven welk houtsoort je hiervoor nodig hebt!

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met één van onze kindermeubels, babymeubels en speelgoed bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor een kinderbed zelf maken, een kinderkamer maken, een kinderpicknicktafel maken of een kinderstoel maken.

Als laatste wil ik je een tip meegeven en dat is: Neem de tijd voor het maken van kinder- of babymeubels en/of speelgoed en ga voorbereid aan de slag!

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan kindermeubels, babymeubels en speelgoed bouwtekeningen.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningen pakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Goed op dreef? Probeer deze projecten eens!

Er zijn verschillende meubels die je kunt maken voor je baby- of kinderkamer. Wat dacht je van een kindertafel en/of kinderstoel of een zelfgemaakt bed of ledikant? Inspiratie nodig? Ontdek alle mogelijkheden: 

Ook zijn er voldoende mogelijkheden om speelgoed te bouwen. Van speelgoedboot tot poppenhuis. Ontdek onze bouwtekeningen:

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…