Home » Blog » Speelgoed » Poppenhuis maken hoe doe je dat?

Poppenhuis maken hoe doe je dat?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Zelf altijd al een poppenhuis willen maken? Dan kan dat nu met mijn bouwtekening waarmee je dit eenvoudig kunt doen! Een poppenhuis maken is een leuk en goed haalbaar project waar jij veel plezier aan kunt hebben. De bouwtekening gaat jou stap voor stap helpen om een poppenhuis te maken wat veel mensen een glimlach op hun gezicht gaat brengen. Het maken van een poppenhuis kan nog leuker worden als jij besluit wat unieke onderdelen aan hieraan toe te voegen.

Zelf heb ik redelijk wat poppenhuizen gemaakt waardoor ik jou best wel wat nieuwe dingen kan aanleren over het maken van een poppenhuis. Zo kan je met de informatie uit dit artikel op nieuwe inspiraties komen en vertel ik je hoe je een sterke constructie kan maken zodat het zo lang mogelijk meegaat. Ben je klaar om meer te leren over het maken van je eigen poppenhuis? Lees dan snel verder en wie weet ben jij binnenkort wel in het bezit van je eigen poppenhuis!

Hoe kan ik een poppenhuis maken?

Een mooi poppenhuis maken is natuurlijk wel een project wat langer duurt dan de projecten die je gewend bent. Doordat je met veel kleine onderdelen moet werken, ben je redelijk wat tijd kwijt aan de inrichting hiervan. Want een poppenhuis kun natuurlijk niet maken zonder alle poppenmeubels die hierbij horen. Ik koos er daarom zelf voor deze te maken van kurk, karton en hout. Er zijn ook op Google nog ontelbaar leuke voorbeelden te vinden van poppenmeubels die je kunt maken.

Door verschillende kamers op een leuke manier in te richten kan jouw poppenhuis zich echt onderscheiden van alle andere poppenhuizen die er zijn. Een poppenhuis maken kan zo een bouwproject worden waar jij echt plezier van krijgt. Je kunt ook de buitenkant van een poppenhuis maken van verschillende houtsoorten. Vrijwel iedere houtsoort kan een mooie toevoeging aan jouw poppenhuis zijn. Door op zoek te gaan naar mooie verf kan jij ook nog eens je poppenhuis opfleuren met een mooie kleur. Je kan hier nog patronen in aanbrengen door het poppenhuis een nog unieker twist te geven. Kortom, je hebt enorm veel mogelijkheden om het echt om te vormen tot een persoonlijk object.

Hoe ga je nu zelf aan de slag?

Het maken van een poppenhuis is precisiewerk en precisiewerk kost tijd. Wat belangrijk is om te beseffen is dat een poppenhuis zelf maken niet lastig is, maar het zal wel veel motivatie kosten. Als je eenmaal in de flow zit, zal je echter wel steeds makkelijker in het project komen waardoor het gehele proces makkelijker en sneller verloopt. Je gaat altijd wat kleine foutjes maken, maar doordat je de bouwtekening gebruikt kan je mogelijk vrijwel alle fouten beperken en helemaal zelf een poppenhuis maken.

Ik heb ervoor gekozen om de poppenhuis bouwtekening tot in de diepste details uit te werken. Hierdoor kan je ieder onderdeel gedurende de bouw van het huis personaliseren. Een uniek en prachtig poppenhuis kan hiervan het resultaat zijn. Op den duur zal de bouw een heel leuk project worden waar jij ook jouw invloeden op kan loslaten.

De bouwtekening geeft een poppenhuis weer met drie verdiepingen plus een zolder. Dat betekent dat je een behoorlijk poppenhuis zelf kunt maken. Deze tekening vertelt je ook hoe je alles moet doen en welke materialen je moet aanschaffen. Hierbij ontvang je natuurlijk ook alle benodigde afmetingen waardoor je al vrij snel aan de slag kan met het maken van je poppenhuis.

Je hoeft dus geen ervaren doe-het-zelver te zijn om te slagen met een poppenhuis zelf maken. Je moet vooral gemotiveerd zijn en de tijd willen nemen om voor je kind het allemaal prachtig te maken. Geeft je fantasie de ruimte je zult zien dat je versteld staat van wat je kunt maken.

Wees creatief!

Gedurende de bouw van het poppenhuis kan je erg vaak al diverse details verwerken. Zo is het aanleggen van een mooie stoffen vloer in de ‘woonkamer’ met wat leuke meubels een leuke optie. Ook kan je een badkamer maken of is het creëren van een knusse logeerkamer een leuk idee. Je kan eindeloos combineren tussen de vele mogelijke opties, waardoor een poppenhuis zelf maken op een leuke en creatieve manier haalbaar is. Gebruik zoveel mogelijk spullen die je nog in huis hebt liggen, zo kan je de kosten lekker laag houden en toch een prachtig poppenhuis zelf maken!

Nog mooier maken

Het belangrijkste komt natuurlijk nadat de bouw klaar is, want nu kan jij je het pas echt mooi maken. Het is pas echt leuk als het zich kan onderscheiden van andere poppenhuizen.

Jij kunt dit eenvoudig doen door bijvoorbeeld het hout een likje verf te geven en de binnenkant in te richten met mooie stofjes. Bij vrijwel iedere hobbywinkel kan je tal van leuke stofjes vinden om alles nog mooier te maken. Maar heb je al eens gedacht aan alle oude spullen die je zelf nog in huis hebt liggen? Daar kan je natuurlijk ook een prachtig poppenhuizen mee maken ;-).

Start nu met het maken van je eigen poppenhuis!

Om je poppenhuis te maken heb je alleen nog een bouwtekening nodig. Maar waar kan je een bouwtekening vinden? Die vind je gewoon hier bij Freds Bouwtekeningen! Ik kan jou namelijk helpen aan een bouwtekeningenpakket waar maar liefst meer dan tienduizend bouwtekeningen in zitten. Deze bouwtekeningen zijn allemaal op een duidelijke manier weergegeven zodat jij eenvoudig al je meubels kunt maken. Want behalve een poppenhuis maken kan je ook je eigen steigerhouten bed en kast maken. Met dit bouwtekeningenpakket kan jij zelfs een huis bouwen!

Hoe je aan dit bouwtekeningenpakket kunt komen en welke bouwtekeningen er allemaal in dit pakket zitten, kan je hier achter komen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

poppenhuis maken
poppenhuis maken

Maken of kopen?

Zit je te twijfelen tussen zelf maken of kopen dan is het slim om deze voor en nadelen door te nemen.

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Je kind of kinderen kunnen er gelijk mee gaan spelen.
 3. Makkelijk
 4. Je hoeft zelf niets te doen dan te bestellen daardoor ben je geen tijd kwijt.

Nadelen van kopen

 1. De kosten zijn vrij hoog zeker voor goede kwaliteit.
 2. Geen invloed op de kwaliteit zelf.

Waar kun je het beste een poppenhuis kopen?

Mocht je toch graag willen kopen dan kun je dit het beste bij een bedrijf doen waar je ook goed wordt geholpen. Een bedrijf dat heel betrouwbaar is, snel levert en een goede niet goed geld terug garantie heeft. Maar waar vind je deze combinatie? Wij zijn op zoek gegaan en dat viel inderdaad niet mee. Het bedrijf dat aan al deze voorwaarden voldoet vind je hier

De voordelen van zelf maken

 1. Je hebt de beste kwaliteit.
 2. Heel goedkoop.
 3. Goed te maken met behulp van onze bouwtekeningen.
 4. Gereedschap heb je al in huis.
 5. Uniek.
 6. Trotse kinderen en zelf ben je er ook trots op.

Enkele nadelen van zelf maken.

 1. Het kost je wel wat tijd al is het heel leuk om te maken.
 2. Tekening is onmisbaar maar zoals je kunt lezen hebben we daar een oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Kopen of maken? Laat het in een reactie weten. Heb je nog aanvullingen dan zijn deze ook altijd welkom in een reactie

Meer van dit soort artikelen

6 reacties

 1. ik heb eigelijk alleen belang met een bouwpatroon van een poppenhuis.
  is die ook los te verkrijgen?

  groet Barbara

 2. Hallo Fred,
  Wat n leuke site heb je gemaakt.
  Mijn interesse gaat uit naar t zelf maken van n poppenhuis met inrichting.
  Is het mogelijk om alleen daarvan een bouwmodel te bestellen.
  Ben zeer benieuwd naar je antwoord
  Vriendelijke groet,
  Jeannette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.