Tuinbank maken? Dit zijn de stappen voor een tuinbank maken!

Praktische doe-het-zelvers steken graag de handen uit de mouwen voor het zelf maken van een tuinbank. Een tuinbank zelf maken kan met een van onze bouwtekeningen. Een tuinbankje maken heeft als voordeel dat het precies wordt zoals de bouwtekening laat zien. Daarnaast is het een stuk voordeliger om een tuinbankje zelf te maken, dan om aan te schaffen. Aan de hand van een van de bouwtekeningen is het zelf maken van een tuinbank mogelijk. 

Voorbereidingen voor een doe het zelf tuinbank

In de praktijk kan je direct beginnen met een tuinbank zelf bouwen. Het voordeel van zelf bouwen is dat je binnen een paar stappen een mooie tuinbank hebt. Met een goed gevoel kan je op de tuinbank genieten van jouw tuin. Echter is het belangrijk om vooraf een paar voorbereidingen te treffen. Bij een tuinbank bouwen zijn de afmetingen en de materialen namelijk van groot belang. 

Kijk voorafgaand ook welke tuinbank het beste bij jou en de tuin past. Er zijn namelijk verschillende varianten om te maken, zoals een steigerhouten bank, een loungebank of een hoekbank

Materialen om een (hoek)bank zelf te maken

De materiaalkeuze is bepalend voor hoe de tuinbank eruit komt te zien. In de meeste gevallen wordt steigerhout gebruikt om een (hoek)bank te maken. Al is Douglas hout wel steeds populairder aan het worden. Bij een project als een steigerhouten bank zelf maken is het belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen. Bij een steigerhouten bank zelf maken heb je doorgaans keuze uit verschillende houtsoorten, zoals nieuw en gebruikt steigerhout. 

In de meeste gevallen is gebruikt steigerhout goedkoper in tegenstelling tot nieuw steigerhout. Echter is het nadeel dat je nieuw steigerhout alleen maar in de bouwmarkt kunt kopen. Met het juiste steigerhout en het geschikte gereedschap, zoals een boormachine, kan je aan de slag om een prachtige tuinbank te maken

Start snel om een tuinbank zelf te bouwen!

Ga snel aan de slag met één van onze bouwtekeningen voor het maken van een tuinbank. Deze bouwtekeningen zijn uiterst geschikt om een tuinbank te maken, maar ook voor een steigerhouten bank zelf maken, loungebank maken en een steigerhouten hoekbank zelf maken

Bij het bouwen is het belangrijk om de tijd te nemen voor het maken van een houten tuinbank. Op deze manier ga je voorbereid aan de slag! 

7 redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan bouwtekeningen om een bank zelf te maken, een loungebank te maken of voor het zelf maken van een loungeset.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningen pakket voor een houten tuinbank bouwen.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Goed op dreef? Probeer deze projecten eens!

Met het ontwerp van een tuinbank maken is het ook mogelijk om een soortgelijk project op te starten, zoals een loungebank maken, een steigerhouten bank maken of een steigerhouten hoekbank maken. Zo zijn er verschillende bouwtekeningen voor verschillende doeleinden. 

Ontdek hier de mogelijkheden:

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…