Als ik na een lange dag klussen thuiskom plof ik altijd heerlijk neer op mijn houten bank die ik zelf gemaakt heb. Na vijf jaar kan ik nog steeds zeggen dat ik hartstikke tevreden ben met het resultaat, want ik kon kiezen tussen een bank van een meubelzaak van ongeveer 800, en ik kon zelf een bank bouwen. Ik koos natuurlijk voor het laatste, en bespaarde zo behoorlijk wat geld. Uiteindelijk heb ik mijn bevinden ondergebracht in een bouwtekening, waarmee jij ook je eigen houten bank kunt maken. Een houten bank maken door middel van een bouwtekening zorgt er namelijk voor dat jij binnen korte tijd een houten bank kunt maken waar je echt trots op kunt zijn.

Ik vertel jou in dit artikel hoe jij je eigen houten bank kunt maken. Ook kan je lezen hoe jij je houten bank buiten kunt plaatsen en kunt inzetten als loungebank of tuinbank. Door je meer te vertellen over het benodigde onderhoud van het hout wanneer jij de houten bank buiten plaatst, kan jij erachter komen hoe jij een houten bank kunt maken waar je binnen en buiten van kunt genieten. Want met het juiste onderhoud kan jij een bank creëren die nog een behoorlijke tijd meegaat. Klaar om te beginnen met het bouwen van een houten bank? Lees dan snel verder!

Een houten bank maken voor binnen gebruik

Er zijn natuurlijk behoorlijk wat verschillen tussen een houten bank maken voor binnen en buitengebruik. Kies jij voor het maken van een bank voor binnen gebruik, dan hoef je geen rekening te houden met slechte weersomstandigheden. De bouwtekening zal jou alles vertellen over wat jij precies zal moeten doen om een sterke houten bank te maken. Het belangrijkste is dat jij in het bezit komt van sterk steigerhout. Het maakt verder niet uit of je gebruik maakt van nieuw of gebruikt steigerhout. Gebruikt steigerhout zal voor een wat authentieker uiterlijk zorgen, terwijl nieuw steigerhout het een echt ‘new feel’ meubel look zal geven.

Een houten bank maken voor buitengebruik

Je kunt gelukkig ook met dezelfde bouwtekening een houten bank maken voor je tuin of terras. het belangrijkste verschil is dat jij het hout tenminste twee keer per jaar zal moeten onderhouden. Dit kan je doen door het hout te lakken met grondverf of beits. Hierdoor verleng jij zelf de levensduur van het hout waardoor je niet over een paar jaar alweer een nieuw houten meubel hoeft te maken.

Pimp je houten bank!

Wil jij een houten bank maken die er echt anders uitziet? Kies er dan voor om jouw houten bank een likje verf te geven. Het is wel van belang dat je dit doet voordat jij de bank in elkaar gaat zetten, anders kan je namelijk minder grondig het hout verven. Je kunt ervoor kiezen om jouw houten bank in je favoriete kleur te verven, maar je kunt ook kiezen voor een grey of white wash. Wat je ook kiest, ik kan je verzekeren dat je zelf een prachtige houten bank kunt maken!

Bouwtekening houten bank in het bouwtekeningenpakket van Fred!

De bouwtekening voor een houten bank is, net zoals al mijn andere bouwtekeningen, terug te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Samen met nog eens tienduizend bouwtekeningen kan jij je eigen meubels maken en de nood voor een meubel uit een bouwmarkt compleet teniet doen. Je kunt met deze bouwtekeningen vrijwel alles maken, zo ook een houten bank. Wil jij bijvoorbeeld jouw tuin inrichten met nog meer tuinmeubels? Zoals houten loungestoelen? Of wil jij je huis voorzien van een prachtige grote houten eettafel? Ook dan kan je dat met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket doen!

Benieuwd naar meer? Lees dan hier alles over dit bijzondere bouwtekeningenpakket!

Houten Bank Maken

Houten Bank Maken

Zelf je houten bank maken die je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening