Konijnenhok maken? Zelf een konijnenhok maken doe je zo!

Praktische doe-het-zelvers steken graag de handen uit de mouwen om hun konijnenhok zelf te bouwen. Het zelf maken van een konijnenhok heeft als voordeel dat het precies zo wordt zoals jij het wilt hebben én het is een stuk goedkoper dan een konijnenhok laten bouwen of ontwerpen. 

Gebruik mijn stap-voor-stap bouwtekeningen om jouw konijnenhok tot een succes te maken.

konijnenhok maken

Konijnenhok maken: de voorbereiding

Natuurlijk kan je niet halsoverkop beginnen aan je project. Je moet een paar voorbereidingen treffen. 

Zo moet je eerst nagaan of je een vergunning nodig hebt voor het konijnenhok dat je wilt bouwen. Over het algemeen heb je voor het bouwen van een konijnenhok geen vergunning nodig, maar dit kan wisselen afhankelijk van de grootte van het hok. Hou rekening met deze uitzonderingen en check voor de zekerheid bij de Rijksoverheid. 

De plek waar je het konijnenhok wilt bouwen, is ook van belang. Probeer de tocht zoveel mogelijk te vermijden en zorg ervoor dat de opening van het hok niet naar de regenkant (in Nederland en België vaak de westkant) staat. 

Voordat je begint met het maken van een konijnenhok, is het belangrijk om nog even stil te staan bij het soort konijn dat in het hok zal vertoeven. Het ene konijnenras heeft namelijk meer ruimte nodig dan het andere konijnenras. Pas op grond daarvan de afmetingen van het konijnenhok aan. 

Materialen voor het konijnenhok

De materialen die je nodig hebt om zelf je konijnenhok te maken, zijn natuurlijk niet geheel onbelangrijk. De exacte materialen die je nodig hebt om een konijnenhok te bouwen, kun je vinden op de bouwtekening. Als je alle benodigdheden in de juiste afmetingen hebt, is het alleen nog maar een kwestie van in elkaar zetten!

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met één van onze konijnenhok bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor een konijnenhok maken, buiten een konijnenhok maken en/of een konijnenren maken

Als laatste wil ik je een tip meegeven en dat is: Neem de tijd voor het maken van een konijnenhok en ga voorbereid aan de slag!

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan konijnenhok bouwtekeningen.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningen pakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer informatie? Neem hier eens een kijkje! 

Wil je nog meer informatie over het zelf bouwen van een konijnenhok? Neem dan gerust een kijkje op deze andere pagina’s over het maken van een konijnenhok. 

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…