Home » Blog » Konijnenhok » Bouwtekening konijnenhok

Bouwtekening konijnenhok

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wil jij ook met een bouwtekening konijnenhok een konijnenhok bouwen zonder zelf veel geld aan een konijnenhok uit te geven? Dan ben je bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres, want wij kunnen jou voorzien van een bouwtekening konijnenhok waarmee jij dit kunt doen! Een konijnenhok bouwen is namelijk veel en veel goedkoper dan een konijnenhok kopen. Het maken van een konijnenhok is ook niet lastig, dat is al iets wat je al snel zult merken.

Toen ik zelf een konijnenhok moest bouwen om de konijnen van mijn zoon te beschermen, kon ik geen konijnenhok bouwtekening vinden. Dat was voor mij reden genoeg om zelf maar een bouwtekening te maken waarmee andere een konijnenhok konden bouwen. Bij het maken van de bouwtekening heb ik aan de belangrijkste aspecten van een konijnenhok gedacht. Verderop in dit artikel kan je lezen wat deze aspecten waren en waar jij ook op moet letten. Benieuwd hoe jij je konijnenhok kunt bouwen? Of hoe je aan de bouwtekening konijnenhok kunt komen? Lees dan snel verder en je kunt al binnen enkele minuten beginnen van het bouwen van jouw nieuwe konijnenhok!

Hoe bouw ik een konijnenhok?

Je verwacht het niet, maar het bouwen van een konijnenhok komt eigenlijk nog vrij weinig voor. Veel  klussers denken namelijk dat de bouw hiervan lastig en tijdrovend is. Dit is echter onzin, omdat je al met een bouwtekening een sterk en mooi konijnenhok kunt bouwen binnen slechts 2 uur. Als je al wat meer klus- en timmerervaring hebt kan je dit zelfs terugbrengen naar 1 uur. Ook zijn veel klussers van mening dat de kosten van een konijnenhok snel kunnen oplopen. Ook hier kan ik alleen maar over zeggen dat dit niet waar is. Als je een konijnenhok wilt kopen, betaal je al snel een veel geld. De kosten van een konijnenhok bouwen bedragen echter veel minder. Ja, je leest het goed. Je bent weinig kwijt aan het bouwen van je eigen konijnenhok met een bouwtekening. Een konijnenhok kopen hoeft dus niet meer, want deze bouw je gewoon zelf!

De bouwtekening konijnenhok helpt jou de juiste stappen te zetten om je konijnenhok te bouwen. De bouwtekening vertelt je wat de juiste afmetingen zijn en in welke volgorde bepaalde planken en natuurlijk het gaas moet worden aangebracht. Kortom, met een konijnenhok bouwtekening kan je binnen korte tijd je konijnenhok realiseren!

Waar moet je op letten?

Er zijn bij het bouwen van een konijnenhok een paar dingen waar je goed op moet letten. Ten eerste moet je veel tijd stoppen in de veiligheid van je konijnenhok. De bouwtekening van het konijnenhok vertelt je alleen maar welke stappen er gezet moeten worden, maar niet dat jij bijvoorbeeld de binnenkant van het hok zeer goed moet schuren. Hierdoor kan je er namelijk voor zorgen dat je konijn nooit last kan krijgen van splinters of andere ongemakkelijkheden veroorzaakt door het konijnenhok.

Ook is de isolatie een belangrijk aspect. Investeer een klein beetje extra en tijd in het warm maken van het konijnenhok als jij van plan bent om ook buiten de zomer je konijn buiten te houden. Natuurlijk raad ik je aan om dan een konijnenhok voor binnenshuis gebruik te maken, maar je weet het maar nooit. Voor de zomer is het namelijk weer belangrijk dat er voldoende geademd kan worden door het konijn. Met een dakje van gaas is dit mogelijk. Ongeveer 30 procent van het konijnenhok dak kan je van gaas maken zodat er voldoende frisse lucht binnenkomt.

Bouwtekening konijnenhok bij Fred!

En nu heb je natuurlijk nog een konijnenhok bouwtekening nodig, en die vind je bij Fred! In mijn bouwtekeningenpakket kan je meer dan tienduizend bouwtekeningen vinden om je konijnenhok mee te bouwen. In dit pakket kan je ook nog tal van andere bouwtekeningen vinden waarmee jij de mooiste meubels en constructies kunt maken. Een nieuwe bank of tafel van steigerhout is met de bouwtekeningen van Fred zo gedaan voor weinig geld.

Wil je meer weten over dit bouwtekeningen pakket of welke bouwtekeningen hier in terug te vinden zijn? Klik dan nu hier!

Bouwtekening konijnenhok
Bouwtekening konijnenhok

Het mooiste konijnenhok bouw je met een goede bouwtekening konijnenhok

Meer van dit soort artikelen

3 reacties

  1. Hoi Fred,

    Ik wil graag een konijnen hok voor 2 grote konijnen bouwen, maar kom steeds uit op een ‘ bouwtekening pakket “ van uw site. Is het niet mogelijk om alleen een tekening voor een groot konijnen hok te bestellen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.