Home » Blog » Konijnenhok » Zelf een konijnenren maken?

Zelf een konijnenren maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wil jij zelf een konijnenren maken? Dan ga ik jou daarbij helpen! Want een konijnenren maken is voor iedere klusser eenvoudig zelf te doen. Het maken van een konijnenren is een project waar redelijk wat tijd in kan gaan zitten, afhankelijk van wat je van plan bent. Wil je een simpel konijnenhok ofwel ren maken, dan kan je al snel klaar zijn. Maar dan moet je wel weten wat je moet doen, aangezien de bouwtekening niet zomaar in jouw bezit komt. Want als jij wilt weten wat er allemaal moet gebeuren om jouw zelf gemaakte konijnenren in je tuin te krijgen, moet je snel verder lezen.

Konijnenren maken? Welke onderdelen heb ik dan nodig?

Er komen toch wel wat meer dingen kijken bij het maken van een konijnenren. Je hebt vaak wat meer onderdelen nodig dan je in eerste instantie denkt omdat de veiligheid van je konijn wel gegarandeerd moet worden. Je wilt niet dat je konijn zich kan beschadigen aan onvakkundig timmerwerk of splinters. Ook mag het gebruikte gaas niet uitsteken, konijnen kunnen zich hier namelijk erg aan bezeren.

Om te voorkomen dat je konijn er van door gaat, maar toch er voor te zorgen dat hij zonlicht en frisse lucht binnenkrijgt, moet je een bepaald gedeelde van de konijnenren afdekken met gaas. Een konijnenren maken is leuk, maar het moet wel goed functioneren als buitenlocatie voor jouw konijn. Als jij een konijnenren van 1.5 a 2 meter lang maakt, moet tenminste een halve meter zo’n open gedeelte zijn. Het is echter wel van belang dat jij dit gedeelte op een professionele manier opvult met gaas. Zoals ik al zei mag het niet mogelijk zijn dat jouw konijn zich aan dit gaas bezeert. Controleer daarom goed of het gaas echt niet uit de voegen kan schieten. Zo voorkom je dat je voor een onnodige reden naar de dierenarts moet.

Voordat je een konijnenren gaat maken moet je nog wat voorzorgsmaatregelen nemen. Want ook het hout aan de binnenkant en alle randen en plekjes waar de konijn langs komt moet goed geschuurd worden. Als hier nog splinters in kunnen zitten gaat het een aardig lastig karwei worden om deze tussen de vacht weg te halen. Ga daarom ook met je handen langs alle oppervlaktes en randen van het hout om te testen of echt alle splinters weg zijn. Ook hierdoor voor kom je onnodige problemen.

En waar haal ik dan een goede bouwtekening vandaan?

Die haal je gewoon bij Freds Bouwtekeningen op. Het bouwtekeningen pakket van ervaren timmerman Fred bestaat namelijk uit meer dan 10.000 bouwtekeningen, waaronder een bouwtekening van een konijnenren. De bouwtekening geeft jou meer informatie over de stappen die jij moet nemen om je konijnenren te realiseren. Ook kan je er zo zelf voor zorgen dat de konijnenren een veilige plek voor je konijn wordt. Een konijnenren maken is niet voor iedereen weggelegd, maar jou gaat het lukken!

Wil jij behalve een konijnenren maken ook nog andere klusprojecten doen? Wil jij bijvoorbeeld een tuinhuisje maken of een steigerhouten stoel? Dan ben je ook bij Fred aan het juiste adres want deze bouwtekeningen horen ook tot het grote assortimenten bouwtekeningen dat dit pakket rijk is.

Klaar om meer over dit pakket te weten te komen? Of wil jij ontdekken welke bouwtekeningen er nog meer in dit pakket verstopt zitten? Klik dan nu hier!

Voorbeelden van wat er straks mogelijk is

 

konijnenhok maken konijnenren konijnenhok

 

 

Een konijnenren maken kun je makkelijk zelf met de juiste bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

  1. deze site is de max mijn konijnen springen van geluk en ze zijn zich nog niet bezeerd 😉

    dankjewel voor de hulp

    malia

  2. Graag wil ik een konijnenren maken van 4 op 2…een kot heb ik al maar wil aansluitend een ren van 80cm hoog?
    hebben jullie hier advies of een stappenplan? alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.