Home » Blog » Konijnenhok » Buiten konijnenhok maken? Vind hier een bouwtekening!

Buiten konijnenhok maken? Vind hier een bouwtekening!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Trotse konijnenbezitter? Dan kan ik je vertellen dat ik je in dit artikel kunt lezen hoe jij je eigen buiten konijnenhok kunt maken. Zonder veel geld uit te geven aan een konijnenhok, kan jij zelf een konijnenhok maken die jij ook buiten kunt gebruiken. Of het nu lekker of wat minder prettig weer is, met de buiten konijnenhok bouwtekening kan jij een heerlijk plekje voor jouw konijn maken. Het bedrag dat jij bespaart door zelf een konijnenhok te bouwen, kan je weer investeren voor het maken van andere meubels zoals een tafel of een bank.

Jaren geleden besloot ik mijn eerste buiten konijnenhok te bouwen zonder een bouwtekening, simpelweg omdat er toen nog geen bouwtekeningen voor konijnenhokken beschikbaar waren. Je kon of een duur konijnenhok kopen of je moest maar gokken hoe je zelf een stevig konijnenhok kon maken. De buiten konijnenhok tekening is gebaseerd op een aantal belangrijke factoren waar jouw konijnenhok aan moet voldoen om een prettige plek voor jouw konijn te zijn. Zo moet je konijnenhok niet alleen goed geïsoleerd zijn, maar moet het ook een veilige plek voor jouw konijn worden. In dit artikel vertel ik je precies hoe jij zelf de veiligheid van jouw konijn in het buiten konijnenhok kunt waarborgen. Meer weten? Lees dan snel verder!

Hoe kan jij een buiten konijnenhok bouwen?

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar er zijn nog maar weinig klussers die de afgelopen jaren zelf een buiten konijnenhok gemaakt hebben. Of zij denken dat het maken van een konijnenhok te lastig is, of dat een buiten konijnenhok zelf maken nooit heel veel goedkoper zal zijn dan er één te kopen. Je hoeft hier echter niet bang voor te zijn, want binnen enkele uren kan jij al je eigen konijnenhok buiten maken, zodat jouw konijn ook in de zomer van ons heerlijke Nederlandse landschap kan genieten.

Door middel van de buiten konijnenhok bouwtekening kan je stapsgewijs een konijnenhok bouwen die aan alle belangrijke aspecten voldoet. Hierdoor weet je op ieder moment van het klusproces wat de volgende stap is en voorkom je mogelijke foutjes.

Je kunt een buiten konijnenhok van verschillende houtsoorten bouwen, maar omdat je natuurlijk je konijnenhok buiten wil plaatsen zijn houtsoorten als steigerhout uitstekend om te gebruiken als materiaal voor je konijnenhok. Wil je weten hoe je steigerhout, bij buiten gebruik, kunt onderhouden? Lees dan hier meer over houtsoorten!

Waar moet ik nog meer bij een buiten konijnenhok op letten?

Zoals ik je al vertelde is de veiligheid van je konijn het belangrijkste aspect van het maken van een buiten konijnenhok. Je hebt hier zelf invloed op, aangezien jij zelf het hout kunt schuren totdat er geen splinter meer te vinden is. Doe dit daarom ook goed, want bij een dikke vacht kan je niet zomaar zien dat een konijn last heeft van een splinter.

Ook is het isoleren van het buiten konijnenhok belangrijk, want het kan soms ook wel koud worden en dan wil je niet dat je konijn last krijgt van bijvoorbeeld wateroverlast. Breng daarom isolatiemateriaal aan op het plafond van het konijnenhok. Zo heeft je konijn het altijd naar zijn of haar zijn in het buiten konijnenhok!

Bouwtekening buiten konijnenhok

Jouw konijn kan niet wachten totdat je het buiten konijnenhok af hebt, toch moet je dan nog wel even in het bezit komen van de konijnenhok bouwtekening. Deze bouwtekening vind je in mijn bouwtekeningenpakket, samen met nog eens 10.000 bouwtekeningen! Het maken van een prachtige steigerhouten boekenkast of hondenmand is geen probleem met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket. Je slaapkamer inrichten met zelfgemaakte (steigerhouten) meubels? Ook geen probleem met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket! Meer weten?

buiten konijnenhok
buiten konijnenhok

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Maken of kopen?

Ga je zelf aan de slag of koop je toch liever? Lees hier de voor en de nadelen op een rij

De voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Makkelijk je hebt geen gereedschappen of tekening nodig.
 3. Je konijn kan er gelijk in.

De nadelen van kopen

 1. Lage kwaliteit daardoor moet je snel je hok weer vervangen.
 2. Kosten zijn vrij hoog.
 3. Geeft geen voldoening.
 4. Beperkt wat de afmetingen betreft.

Wanneer je een konijnenhok wilt kopen waar kun je dit dan het beste doen?

Mocht je toch graag zelf een konijnenhok kopen doe het dan bij een bedrijf dat ook betrouwbaar is. Dit bedrijf moet voldoen aan de volgende voorwaarden.

 1. Snelle levering liefst binnen 24 uur.
 2. Niet goed geld terug garantie van 30 dagen.
 3. Goede prijs en kwaliteitsverhouding.

Je denkt misschien waar kan ik dit bedrijf vinden? Je kunt dan het beste naar deze website gaan.

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit omdat je het helemaal zelf in de hand hebt.
 2. Elke gewenste afmeting.
 3. Geeft heel veel voldoening.
 4. Heel goedkoop.
 5. Gereedschappen heb je al in huis als doe-het-zelver.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Bouwtekening is onmisbaar. Al hebben wij hier een goede oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen.
 2. Je bent wat klustijd kwijt.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Zelf aan de slag of toch liever kopen? Laat een reactie achter onder dit bericht

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.