Je wilt natuurlijk dat je konijnen goed beschermd zijn tegen de wisselende weersomstandigheden die ons land soms kent. Het is maar lastig te voorspellen of het de hele dag droog blijft wanneer jij je konijnen buiten laat. Door een konijnenhok zelf te maken, kan jij je konijnen een beschut plekje bieden waar ze tegen regen beschermd zijn. Het kopen van een goed konijnenhok kost enorm veel geld, daarom is een konijnenhok zelf maken een uitstekend idee. Het zelf maken van een konijnenhok is iets dat jij in je eentje kunt doen, het enige wat je nodig hebt is de juiste bouwtekening in combinatie met de juiste materialen.

Welke materialen je nodig hebt en hoe je de konijnenhok in elkaar zet, ontdek je op de bouwtekening. De bouwtekening maakt het mogelijk om zelf een konijnenhok te maken waardoor je konijnen altijd een eigen plekje hebben. De kleine investering die voor een konijnenhok nodig is, is het waard om je konijnen een beter leven te geven.

De veiligheid van je konijnenhok is erg belangrijk, want je wilt niet dat je konijnen zich kunnen bezeren aan splinters of gaas dat uitsteekt. Door hier veel aandacht aan te besteden kan je zelf een konijnenhok maken dat ook echt veilig is.

Klaar om zelf een konijnenhok te maken? Lees dan snel verder!

Een konijnenhok zelf maken

Het is voor veel mensen logisch om een konijnenhok te kopen, want dat is makkelijker toch? Makkelijker is het zeker, maar goedkoper is het niet. Ik ben van mening dat we tegenwoordig meer zelf moeten doen, en het zelf maken van een konijnenhok is daar een goed voorbeeld van. Door zelf aan de slag te gaan met de bouw, kan jij geld besparen en dat weer investeren in andere leuke dingen.

Afijn, we zijn hier om zelf een konijnenhok te maken. Dit kan jij aan de hand van de konijnenhok bouwtekening helemaal zelf doen. Op de bouwtekening is een lijst weergegeven waar 20 verschillende items op zijn weergegeven. Een groot deel van deze items betreffen het hout dat nodig is om het konijnenhok te maken, echter zijn er ook nog andere materialen nodig zoals gaas en scharnieren. Je ontdekt op de bouwtekening precies welke afmetingen al het hout hoort te hebben. Je kunt het hout dan meteen op maat aanschaffen waardoor je direct aan de slag kunt.

Veiligheid konijnenhok

Het belangrijkste bij het maken van een konijnenhok is dat het konijnenhok veilig voor alle konijnen is. Dat betekent dat je niet meer dan 1 konijn per vierkante meter in het konijnenhok moet plaatsen en goed moet letten op de kwaliteit van het hout. Daarmee bedoel ik dat het hout zeer goed geschuurd moet worden zodat er geen splinters te vinden zijn waar je konijn zich aan kan bezeren. Ook moet je konijnenhok goed gecontroleerd worden op de stabiliteit, dit kan je eenvoudig doen door de constructie meerdere keren te verzwaren. Is je konijnenhok stevig genoeg? Dan is het zelf maken van een konijnenhok gelukt en mogen je konijnen naar binnen toe!

Bouwtekening konijnenhok zelf maken

Het is zover, we kunnen beginnen met het maken van je nieuwe konijnenhok! Een konijnenhok zelf maken is een wat uitdagender bouwtekeningenproject maar is desalniettemin uitstekend uit te voeren door iedere doe-het-zelver. Je kon hierboven al lezen waar de bouwtekening je allemaal bij helpt, wat het wel duidelijk maakt dat het gebruik van een bouwtekening een vereiste is voor het maken van een goed konijnenhok.

De konijnenhok bouwtekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket, met nog eens tienduizend andere bouwtekeningen. Al deze bouwtekeningen zijn te gebruiken voor het uitvoeren van doe-het-zelf projecten. Van de bouw van een tuinhuis tot het maken van een studeerbureau of bed, het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen die je in dit pakket gaat vinden.

Wil je meer te weten komen over dit bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier meer over en ga aan de slag met het zelf maken van een konijnenhok!

konijnenhok zelf maken

konijnenhok zelf maken

Een konijnenhok zelf maken doe je met goede bouwtekeningen