Tuinhuis maken? Zo maak je een tuinhuis of blokhut voor je tuin!

Praktische doe-het-zelvers steken graag de handen uit de mouwen om hun tuinhuis zelf te maken. Je tuinhuis zelf bouwen heeft onder andere als voordeel dat het er exact zo uitziet zoals jij het wil. Bovendien scheelt het ook nog in de kosten.

Gebruik mijn stap-voor-stap bouwtekeningen om jouw tuinhuis tot een succes te maken.

Tuinhuis maken

Tuinhuis bouwen: de voorbereiding 

Een tuinhuisje bouwen met een gedetailleerde bouwtekening klinkt makkelijk, en dat is het eigenlijk ook wel, maar zonder goede voorbereiding gaat het je waarschijnlijk niet lukken.

Denk bijvoorbeeld aan een vergunning. Iedere gemeente heeft regels wat betreft het plaatsen van gebouwen. Ga eerst na of je wel een tuinhuis mag maken of dat er bepaalde voorwaarden zijn.

De plek waar je het tuinhuis wilt bouwen, is ook van belang. Is er genoeg ruimte? Bovendien kan de grond verzakken op het moment dat je een zwaar gebouw erop zet. Houd hier dus ook rekening mee? Zorg dat je genoeg ruimte hebt om te om je tuinhuis te bouwen.

Materialen voor het tuinhuis

Voor de meeste klussers is het belangrijkste stukje informatie, welke materialen er in welke afmetingen nodig zijn. Let er ook op dat je het juiste hout gebruikt, niet iedere houtsoort is geschikt en dezelfde prijs. Hardhout is één van de beste opties.

Wat je verder nodig hebt om je tuinhuis te maken, kun je vinden op de bouwtekening. Als je alle materialen in de juiste afmetingen hebt, is het alleen nog maar een kwestie van in elkaar zetten!

Als je kleine kinderen hebt kan je ook iets voor hen in elkaar waar ze heel blij van worden. Je kan een speelhuisje maken, een blokhut maken, of zelfs bij heel veel ruimte en mogelijkheden kan je een boomhut bouwen.

Een speelhuisje zelf maken, eventueel samen met je kinderen, kan ontzettend leuk en leerzaam zijn. Als je van plan bent om een blokhut te maken maar je weet niet goed wat je er in kwijt moet, kan je deze bijvoorbeeld gebruiken als opslag voor het speelgoed of de fietsen.

Een boomhut maken vergt een goede voorbereiding, uiteraard moet je een goede boom kiezen (waar je ook in mag bouwen) die een zware boomhut kan hebben. Het kiezen van het juiste hout is hierbij ook van belang.

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met één van onze tuinhuis bouwtekeningen. 

Als laatste wil ik je een tip meegeven en dat is: Neem de tijd voor het maken van een tuinhuis, speelhuisje, blokhut of boomhut en ga voorbereid aan de slag!

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan tuinhuis bouwtekeningen.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningenpakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Goed op dreef? Probeer deze projecten eens!

Aan de slag met allerlei projecten in de tuin? Ga met behulp van onderstaande pagina’s direct aan het werk!

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…