Home » Blog » Tuinhuis » Een tuinhuis zelf maken, hoe en wat?

Een tuinhuis zelf maken, hoe en wat?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

‘Kan ik een tuinhuis zelf maken?’ Ik heb op deze vraag maar een antwoord, en dat is ja. Jij kan een tuinhuis zelf maken en dat is voor iedere andere klusser ook mogelijk. Dat dit een lastig doe-het-zelf project is, kan ik niet ontkennen. Je moet namelijk ongelofelijk goed op de constructie letten en aandacht besteden aan alle aspecten van de bouwtekening. Indien jij dit allemaal doet, is het geen probleem om een prachtig tuinhuis zelf te maken. De kosten kunnen laag worden gehouden door gebruik te maken van betaalbare materialen. En je bent natuurlijk altijd al goedkoper uit wanneer je kiest om zelf een tuinhuis te maken in plaats van een bouwmarkt in te schakelen.

Ik help je graag bij je tuinhuis zelf maken. Dat doe ik met een bouwtekening waar de benodigde informatie op staat. De informatie over hoe je een tuinhuis zelf kan maken, welke materialen je nodig hebt en in welke volgorde je te werk moet gaan.

Hoe moet ik straks beginnen?

We beginnen vooraf een tuinhuis zelf maken natuurlijk met het bekijken van de bouwtekening, want je moet eerst inschatten of de afmetingen wel overeenkomen met de mogelijkheden. Door de beschikbare ruimte nauwgezet op te meten, weet je of de op de bouwtekening weergegeven standaardafmetingen overeenkomen met de ruimte die jij tot je beschikking hebt.

Een tuinhuis zelf maken kan alleen wanneer je vooraf wel de juiste afmetingen kiest. Indien je andere afmetingen nodig hebt, kan je de standaard afmetingen naar ratio aanpassen. Dat betekent dat je de absolute getallen alleen kan aanpassen wanneer je de procentuele verhoudingen gelijk laat. Als de lengte 200 centimeter is en de breedte 300 en jij wilt een kleiner tuinhuisje, mag je bijvoorbeeld alleen procentueel veranderingen aanbrengen.

Een 20 procent kleiner tuinhuisje zou resulteren in een lengte van 160 centimeter en een breedte van 240 centimeter. Natuurlijk zijn de afmetingen op de bouwtekening voor een tuinhuis zelf maken veel specifieker, maar dit voorbeeld is vooral om weer te geven dat de verhoudingen in stand moeten worden gehouden.

Je tuinhuis zelf maken middels de bouwtekening

De materialen die je op de bouwtekening in het overzicht kunt vinden moeten worden verkregen. Mogelijk heb je voor een tuinhuis zelf maken al wat materialen in je bezit, dus controleer eerst even of er niet nog wat planken in je voorraad te vinden zijn. Anders kan je met de materialenlijst (te vinden op de bouwtekening) gewoon naar de bouwmarkt toe om voor je tuinhuis zelf maken de juiste materialen aan te schaffen.

Mits je in het bezit van alle benodigde materialen bent, kunnen we van start met je tuinhuis zelf maken.

Gebruik voor iedere stap van dit project de bouwtekening. Werkelijk alle belangrijke informatie zal hier ook echt op te vinden zijn, waardoor je niet zonder na te denken aan de slag moet gaan. Zorg er tevens voor dat de materialen gebruikt voor je tuinhuis zelf maken in de juiste afmetingen gebruikt worden. Je zal het jezelf anders alleen maar lastiger maken.

De afwerking is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van een tuinhuis zelf maken. Dit kan je naar eigen wens inrichten, zolang je maar aandacht besteedt aan al het toekomstige onderhoud van je tuinhuis. Lak het hout en voorzie het van beschermende middelen. Dit is de beste manier om een tuinhuis zelf te maken dat ook nog eens lang gebruikt kan worden.

Tuinhuis bouwtekening te vinden bij Fred!

We gaan een tuinhuis zelf maken met een bouwtekening uit het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten. De vele duizenden bouwtekeningen zijn voor tal van toepassingen te gebruiken. Meerdere bouwtekeningen zijn er overigens in dit pakket te vinden voor het maken van een tuinhuis, dus er zijn diverse eindresultaten mogelijk. Een tuinhuis zelf maken kan zo op je eigen manier gebeuren met het huisje dat past bij jouw tuin!

De vele andere projecten die met dit bouwtekeningenpakket mogelijk zijn, zijn te vinden op de hoofdpagina van deze website. Ik vertel hier alles over de mogelijkheden van dit pakket en natuurlijk hoe jij aan de bouwtekeningen kunt komen.

Klaar om te beginnen met je tuinhuis zelf maken? Lees dan hier verder om aan de bouwtekeningen voor dit project te komen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

tuinhuis zelf maken
tuinhuis zelf maken

 

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.