Tuinhek maken? Zo bouw je een houten tuinhek! 

Praktische doe-het-zelvers steken graag de handen uit de mouwen bij het maken van een tuinhek. Een tuinhek zelf maken heeft als voordeel dat het precies zo wordt zoals jij het wilt hebben. Daarnaast is het een stuk goedkoper om zelf een tuinhek te bouwen. Met deze bouwtekeningen ga je stapsgewijs aan de slag om een tuinhek zelf te maken.  

tuinhek bouwen

Houten hekwerk of tuinpoort maken: De eerste stap

Voordat je begint met een tuinhek bouwen, moet je de nodige voorbereidingen treffen. Wanneer je een tuinhek op het voorerf hebt staan, en deze hoger is dan één meter heb je namelijk een vergunning nodig. Hierdoor is het belangrijk om altijd na te gaan of een vergunning noodzakelijk is. Deze richtlijn geldt ook voor een tuinpoort maken. Op internet of via de gemeente kan je vaak informatie opvragen over vergunningen. 

Heb je geen vergunning nodig? Dan is het zaak om de materialen aan te schaffen. Daarna kan je van start met een tuinhek of tuinpoort bouwen via een van onze bouwtekeningen. Hierbij is het belangrijk om de juiste afmetingen aan te houden. Wanneer alles op maat is gezaagd, kan je aan de slag met het zelf maken en plaatsen van een hekwerk. 

Materialen om een tuinhek of houten tuinpoort te maken

Materialen zijn een essentieel onderdeel bij een houten poort maken of bij een tuinhek bouwen. Voor de meeste klussers is dit het belangrijkste stukje informatie. De meeste tuinhekken en poorten worden gemaakt van hout. Daarnaast is het ook mogelijk om een metalen hekwerk of een hekwerk van gaas te bouwen. Doorgaans wordt een hek van kunststof afgeraden, omdat dit materiaal kan gaan uitzetten. 

Wanneer je kiest voor hout is het belangrijk dat het van goede kwaliteit is. Op deze manier gaat het langer mee, dan wanneer er gewerkt wordt met hout van een lagere kwaliteit. Wat je verder nodig hebt om een poort zelf te maken, staat in de bouwtekening uitgebreid beschreven. 

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met één bouwtekening om een poort te maken of een tuinhek te maken. Alle bouwtekeningen zijn geschikt om een tuinpoort zelf te maken of om een houten hekwerk te maken. Neem daarnaast altijd de tijd voor het maken van een houten poort of hek maken en ga voorbereid aan de slag!

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan tuinhek en tuinpoort bouwtekeningen.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het tuinhek en tuinpoort bouwtekeningen pakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Goed op dreef? Probeer deze projecten eens!

Ben je goed op dreef, maar weet je niet of je aan alles hebt gedacht voor een houten poort maken? Met een checklist zie je niets over het hoofd. Ook als de materiaalkeuze anders is als je een houten poort gaat maken, kan je direct aan de slag met dit doe-het-zelf project. 

Vergeet niets en ga snel naar: 

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…