Home » Blog » Hek » Tuinpoort maken kan jij zelf!

Tuinpoort maken kan jij zelf!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een tuinpoort maken voor je huidige schutting? Of wil je een tuinpoort maken in combinatie met een complete schutting? Dan is dat beide geen probleem, want ik kan jou bij beide projecten helpen! Je hoeft geen enorme bedragen uit te geven aan een nieuwe tuinpoort en je hoeft deze al helemaal niet op maat te laten maken. Want we gaan namelijk zelf een tuinpoort maken op maat maken. Dit scheelt je bakken vol met geld en je bent nog lekker bezig ook.

Wat belangrijk is, is dat jij aan een nieuwe tuinpoort komt. En om daarvoor te zorgen, gaan we helemaal zelf aan de slag. Jij kan alleen en thuis je tuinpoort maken met de bouwtekening. Na het aanschaffen van de benodigde materialen kan je direct aan de slag met het maken van je nieuwe tuinpoort. Ben jij klaar om een tuinpoort te maken? Lees dan snel verder!

Hoe beginnen we

We moeten natuurlijk eerst even de juiste materialen aanschaffen. Dit gaan we doen bij de lokale bouwmarkt, aangezien we wel een tuinpoort willen maken van degelijke kwaliteit. Je kunt ervoor kiezen om van te voren al zelf alle planken in de juiste afmetingen te zagen. Deze afmetingen zijn overigens weergeven op de tuinpoort bouwtekening. Als je alle planken vooraf op maat laat zagen, scheelt dit je tijd wat natuurlijk mooi meegenomen is. Echter kan het soms voorkomen dat je hier voor moet bijbetalen. Als jij dit liever niet doet, kan je natuurlijk altijd thuis het hout op maat zagen.

Als je in het bezit bent van de juiste materialen in de juiste afmetingen, kunnen we aan de slag met het maken van jouw nieuwe tuinpoort. De bouwtekening is hierbij zeer belangrijk, aangezien we daar de benodigde informatie vinden. De materialenlijst kennen we ondertussen al, want nu gaan we kijken naar de werkinstructie. Daar vinden we alle informatie die we nodig hebben voor het maken van de tuinpoort. Zo ontdek je precies wat je moet doen om de tuinpoort te maken.

Stappenplan

Om de poort op de juiste manier te maken is het slim om dit stappenplan te volgen.

 1. Voorbereidingen
 2. Maken
 3. Onderhoud van de poort

Stap 1: Voorbereidingen

Wat zijn de beste voorbereidingen waar je echt rekening mee wilt houden?

 1. Locatie bepalen.
 2. Gewenste afmetingen bepalen.
 3. Bouwtekeningen zoeken.
 4. Materialen kopen.

Stap 1.1: Locatie bepalen.

Wat is de locatie waar de poort moet komen? Is het op een nieuwe locatie of in een bestaande situatie? Hoeveel ruimte heb je daar? Een veel toegepaste situatie is bijvoorbeeld een poort naast een garage naar de voorkant van je huis. Een andere locatie kan de aansluiting op een brandgang zijn.

Stap 1.2: Gewenste afmetingen bepalen.

Wanneer je de mogelijkheid hebt is het slim om voor een bredere poort te kiezen. Dit omdat meer ruimte alleen maar handig is. Je kunt er mogelijk vooraf rekening mee houden.

Stap 1.3: Bouwtekeningen zoeken.

Nu je eenmaal weet wat je zoekt is het tijd om een geschikte bouwtekening te zoeken. Deze kun je vinden in het ledengedeelte van onze website. Alle tekeningen zijn opgeslagen als PDF bestand en elke tekening is voorzien van een handige materialenlijst. Mocht je nog geen lid zijn kun je hier lid worden.

Stap 1.4: Materialen kopen.

Aan de hand van de gevonden bouwtekening kun je de materialen bestellen. Het is slim om offertes op te vragen. Je kunt hiermee veel geld besparen.

Stap 2: Maken.

 1. Druk de bouwtekening af en hou deze in de buurt.
 2. Volg de tekening stap voor stap. Werk alles af voor je door gaat naar de volgende stap.
 3. Werk veilig en gebruik gehoorbescherming en een veiligheidsbril.
 4. Op een vlakke vloer werken geeft het beste resultaat in combinatie met nauwkeurig werken.

Stap 3: Onderhoud van de tuinpoort

Na het tuinpoort maken wil je dat je tuinpoort nog wel wat langer meegaat dan een paar jaar. Hier gaan we voor zorgen door voldoende onderhoud te plegen aan de tuinpoort.

We hebben de mogelijkheid om de tuinpoort te behandelen met tuinbeits of verf. Tuinbeits heeft als voordeel dat het je hout van binnenuit beschermt. De beits trekt in het hout zelf waardoor het een maximale bescherming geeft. Het andere voordeel van beits is dat het geen vocht naar binnen laat maar wel vocht uit het hout naar buiten kan.

Wanneer je verf gebruikt werkt dit heel anders. Verf ligt op het hout en sluit het luchtdicht af. Het vocht uit het hout zelf kan daardoor niet weg. Dit kan houtrot veroorzaken. Dit wil je voorkomen.

Tijdens het tuinpoort maken wil ik je er trouwen op wijzen dat je goed moet opletten voor je eigen veiligheid. Draag daarom tijdens de bouw altijd de correcte materialen om jezelf van schade te behouden.

Wil je de bouwtekening downloaden zodat jij met een tuinpoort maken kan beginnen? Lees dan snel verder!

Alles over de tuinpoort bouwtekening

Met een tuinpoort maken beginnen? Dan heb je alleen nog even de tuinpoort bouwtekening nodig en die is er in verschillende soorten en maten. Het is geen geheim dat mijn bouwtekeningenpakket tienduizend bouwtekeningen bevat. Maar wist jij dat je ook met deze bouwtekeningen je eigen schutting kan maken? Dus naast een tuinpoort maken, kan je ook nog de rest van je tuin omheinen met een prachtige schutting van bijvoorbeeld steigerhout.

Een ander voorbeeld van een bouwproject dat jij kunt doen, is het maken van je eigen meubels. Hierbij moet je denken aan het bouwen van meubels voor diverse doeleinden. Van een stoelenset tot een lekkere loungebank van steigerhout. Of een tv-kast van steigerhout waar jij je flatscreen in kunt plaatsen. Allemaal mogelijkheden die jij hebt wanneer je in het bezit bent van het bouwtekeningenpakket.

Wil jij meer te weten komen over dit bouwtekeningenpakket en de mogelijkheden hiervan? Dan kan je hier meer lezen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Tuinpoort maken
Tuinpoort maken

Een tuinpoort maken of kopen?

Twijfel je nog of je zelf aan de slag wilt gaan of toch liever wilt gaan kopen? Lees dan de onderstaande voor en nadelen.

Voordelen van kopen.

 1. Makkelijk je hoeft het niet zelf te maken.
 2. Snel in huis.
 3. Geen gereedschap of bouwtekening nodig.

Nadelen van kopen.

 1. Erg duur.
 2. Beperkt qua afmetingen.
 3. Maatwerk is onbetaalbaar.

Waar kun je het beste een tuinpoort kopen?

Wanneer je een goede kwaliteit en prijsverhouding wilt hebben is het wel even zoeken. De beste plaats waar je dit vind is hier. Je hebt bovendien goede garantie en leveringsvoorwaarden.

De voordelen van zelf maken.

 1. Goedkoop.
 2. Beste kwaliteit.
 3. Snel te maken met goede bouwtekeningen.
 4. Gereedschappen heb je al in huis.
 5. Maatwerk kost je niets extra’s

Enkele nadelen van zelf maken.

 1. Het kost je wat tijd om zelf te maken.
 2. Bouwtekeningen zijn onmisbaar maar we hebben daar een goede oplossing voor gevonden zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Lekker zelf aan de slag of ga je de tuinpoort kopen? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

 1. ik moet een houten tuinpoort maken in miranti
  ik zou graag wat info willen hebben hoe ik dit het best kan aanpakken.
  alvast bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.