Als ik tegenwoordig wat folders doorblader van de grote bouwmarkten zie ik daar met enige regelmaat prijzen staan waar ik van achterover val. Vooral voor een schutting betaal je de laatste jaren de hoofdprijs. Ik ben van mening dat het helemaal niet meer nodig is om een schutting te kopen, want die maak je gewoon zelf! Zo ook een steigerhout schutting, de houtsoort waar we tegenwoordig maar al te graag iets van willen maken. Een steigerhout schutting geeft iedere tuin een compleet ander uiterlijk dan wanneer je een schutting van een andere houtsoort zou maken. Steigerhout is namelijk perfect om te gebruiken voor in je tuin. Het onderhoud is goed te doen en het is uitstekende houtsoort voor de buitenomgeving. Ik ben zelf een groot liefhebber van steigerhout en je kan dus al raden waar dit artikel over gaat, het zelf maken van een steigerhout schutting. Meer weten? Lees dan snel verder!

Een steigerhout schutting maken

Ik heb gekozen voor de houtsoort steigerhout voor het maken van een schutting omdat we hier te maken hebben met constructie de tegen een stootje moet kunnen. Steigerhout is een goed bewerkbare houtsoort waar je ook nog een mooi likje verf overheen zou kunnen doen om je steigerhout schutting een uniek uiterlijk mee te geven.

Het steigerhout voor je steigerhout schutting kan je landelijk op meerdere plaatsen aanschaffen. Ten eerste kan je kiezen, indien je nieuw steigerhout voor je steigerhout schutting wil gaan gebruiken, om je steigerhout bij een bouwmarkt aan te schaffen. Dit kost natuurlijk wel wat meer geld dan de opties die ik hierna opnoem, maar je kan er wel van op aan dat de kwaliteit van het hout uitstekend is.

Wil jij voor je steigerhout schutting gebruik maken van gebruikt steigerhout? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Er zitten diverse voor- en nadelen aan het gebruik van steigerhout verbonden. Zoals;

  • Gebruikt steigerhout is lastiger verkrijgbaar. Je zal sites moeten afspeuren als Marktplaats en Speurders om dit hout te vinden. Ook kan je een lokale bouwplaats bezoeken om te informeren of zij nog oud steigerhout hebben liggen.
  • Gebruikt steigerhout is doorgaans van wat mindere kwaliteit omdat het, zoals je al had verwacht, is gebruikt. Echter is het door het hout goed te controleren het slechte steigerhout te onderscheiden van het goede. Zo kan je alsnog met gebruikt steigerhout een steigerhout schutting maken.
  • Gebruikt steigerhout is ruwer en dus lastiger bewerkbaar dan nieuw steigerhout. Indien jij gebruikt steigerhout wil gaan verven zal het behoorlijk wat meer tijd kosten dan wanneer jij glad steigerhout zou gebruiken.

Met een bouwtekening aan de slag

Je steigerhout schutting maak je middels een bouwtekening waar je vrijwel alles op leest wat jij moet weten voor de bouw van je steigerhout schutting. Ik raad je persoonlijk niet aan om zonder een steigerhout schutting bouwtekening aan de slag te gaan, want vaak is het resultaat minder dan wanneer je wel met een bouwtekening aan de slag gaat. Een goede bouwtekening vertelt je namelijk precies welke afmetingen alle planken behoren te zijn en hoe jij de steigerhout schutting uiteindelijk moet assembleren. Dit bespaart je vaak alleen maar geld omdat de kans op constructiefoutjes een stuk lager wordt. Zo kan je een steigerhout schutting maken waar je echt trots op kunt zijn!

De steigerhout schutting bouwtekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Ik ben al tientallen jaren actief op het gebied van doe-het-zelven en heb al mijn bouwtekeningen verzameld in één groot bouwtekeningenpakket. Je vindt in dit bouwtekeningenpakket meer dan 10.000 bouwtekeningen waarmee je bijna alle meubels kunt maken, voor binnen- en buitengebruik. Wil jij bijvoorbeeld een tuintafel inclusief tuinstoelen bouwen? Dan behoort dat tot een van de mogelijkheden van Freds Bouwtekeningenpakket. Je slaapkamer inrichten met zelfgemaakte meubels zoals een steigerhout bed of nachtkastje inclusief TV-meubel? Het is allemaal mogelijke de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket.

Meer weten? Lees dan hier nog meer over de bouwtekeningen die jij in dit pakket kunt vinden en ga aan de slag met het bouwen van je eigen steigerhout schutting en klik hier!

Steigerhout schutting

Steigerhout schutting

Een schutting maken van steigerhout is makkelijk met goede bouwtekeningen