Buitenmeubel maken voor in de tuin of voor op het balkon?

Er zijn veel meubels of voorwerpen die je kunt maken voor in de voor- of achtertuin of voor op het balkon. Het voordeel van zelf bouwen is dat je het naar je eigen smaak kunt inrichten. Een ander voordeel is dat tuinmeubels maken en gerelateerde voorwerpen voor buiten een stuk goedkoper zijn dan nieuw in de winkel kopen. Aan de hand van onze bouwtekeningen bouw je stapsgewijs een prachtig buitenmeubel of voorwerp voor in de tuin of voor op het balkon! Er is genoeg keuze! 

buitenmeubels zelf maken

De voorbereiding voor een buitenmeubel of voorwerp voor in de tuin 

Wanneer je gaat beginnen met tuinmeubels zelf maken of andere gerelateerde attributen is het belangrijk om eerst wat voorbereidingen te treffen. Daarom is het belangrijk om eerst een bouwtekening uit te zoeken van het gewenste attribuut. Hierbij spelen de materiaalkeuze en de afmetingen een zeer belangrijke rol. 

Ga je een prieel bouwen of een ander gerelateerd bouwwerk voor in de tuin? Dan is het bovendien belangrijk om te kijken naar vergunningen. Afhankelijk van de afmetingen is het mogelijk om een prieel vergunningsvrij te bouwen. Weet je dit niet zeker? Vraag dan informatie op in jouw gemeente of zoek informatie op via het internet.

Wanneer je alles op een rij hebt gezet ben je klaar met de voorbereidingen! Pak je bouwtekeningen en de materialen bij de hand, en ga direct aan de slag! Wij wensen je heel veel succes! 

De voorbereiding voor een buitenmeubel of voorwerp voor op het balkon 

Beschik je niet over een tuin? Dan is het ook mogelijk om met verschillende materialen je balkon op te leuken. Wij hebben verschillende bouwtekeningen voor een loveseat maken, lantaarn zelf maken of een hangmat maken. Daarnaast hebben we ook bouwtekeningen voor een balkontafel maken en/of een houten bloembak maken voor aan het zelfgemaakte balkon. 

Ook hier geldt: de voorbereiding staat voor alles! Bedenk daarom eerst wat je gaat bouwen. Kies daarna een bouwtekening die je het meeste aanspreekt. Na het selecteren van een bouwtekening koop je de materialen en ben je klaar om aan de slag te gaan. Zaag de materialen met het gewenste gereedschap op maat, welke aangegeven staan in de bouwtekeningen. Vervolgens ben je klaar om te genieten van jouw zelfgemaakte balkon of accessoires! 

Materiaalkeuze voor jouw bouwproject 

Voor de meeste klussers is het belangrijkste stukje informatie, welke materialen en welke afmetingen er noodzakelijk zijn voor het bouwen van jouw zelfgemaakte buitenmeubel of attribuut. De materiaalkeuze voor de meeste bouwtekeningen is hout. Echter zijn er verschillende houtsoorten, en dus veel verschillende ontwerpen. 

Ook worden er in sommige bouwtekeningen andere soorten materialen gehanteerd of is het mogelijk om een andere materiaalsoort te kiezen. Zo kan je voor bloembakken maken kiezen voor hout, maar ook voor steen of een ander materiaalsoort. Er is genoeg keuze! 

Start snel met jouw project

Ga snel aan de slag met één van onze bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor een balkontafel bouwen, steigerhouten bloembak maken, houten brievenbus zelf maken, brug bouwen, hangmat maken of een houtopslag maken of een houthok maken

Wil je voor je kinderen een speel- of klimtoestel maken? Ook dat is mogelijk! We hebben bouwtekeningen voor een schommel maken, bolderkar zelf maken, speeltoestel zelf maken of een zandbak maken. 

Bij het bouwen van een tuin- of balkonmeubel of attribuut is het belangrijk om de tijd te nemen voor het maken hiervan. Ga voorbereid aan de slag!  

7 Redenen om te kiezen voor Fred’s Bouwtekeningen

  • Meer dan 30.000 tevreden doe-het-zelvers gingen je voor.
  • Binnen 5 minuten aan de slag met je project.
  • Keuze uit een ruim aanbod aan bouwtekeningen voor je tuin of balkon.
  • Direct toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen, compleet met handleiding en materialen lijst.
  • Levenslang toegang tot het bouwtekeningen pakket.
  • Goedkoper dan een project via een aannemer of tekenbureau.
  • Ben je niet tevreden met de kwaliteit of inhoud, dan kan je je geld terug vragen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Goed op dreef? Probeer deze projecten eens!

Zoals beschreven is er keuze te over! Graag zetten we nogmaals op een rij wat er allemaal mogelijk is voor je tuin of balkon. De volgende projecten kan je uitvoeren voor in je tuin:

Woon je in een appartement en beschik je niet over een tuin? Ook voor een balkon zijn er verschillende mogelijkheden. Bekijk hier wat je allemaal kunt bouwen en/of voor het inrichten van je balkon!

Wil je jouw kinderen blij maken? We hebben verschillende bouwtekeningen voor speel- en klimtoestellen. Ook beschikken we over bouwtekeningen voor een bolderkar zelf maken. Dit zijn al onze gerelateerde bouwtekeningen: 

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…