Vind je het hoogste tijd om je eigen tuinmeubelen te maken? En wil jij je tuin opfraaien met enkele zelfgemaakte houten tuinmeubelen? Dan heb ik goed nieuws voor je, want in deze blogpost lees jij precies hoe jij je eigen tuinmeubelen kunt maken, en dat zijn er behoorlijk wat. Wees niet bang, ook als beginnende doe-het-zelver kan jij aan de slag om je eigen tuinmeubelen te maken. Zolang de de stappen in dit artikel en de bouwtekening maar goed volgt, hoef je nergens bang voor te zijn. Van de juiste afmetingen tot de wijze waarop je de planken moet monteren; je ontdekt precies wat je allemaal nodig hebt om je eigen tuinmeubelen te maken.

De keuze om tuinmeubelen te maken is een uitstekende keuze, vooral omdat jij jezelf in staat stelt om behoorlijk wat geld te besparen. De tijden van het aanschaffen van dure tuinmeubelen zijn namelijk voorbij, jij gaat ze nu helemaal zelf maken! Je kunt hier precies lezen wat je moet doen om je eigen tuinmeubelen te maken, welke tuinmeubelen je allemaal kunt maken en voor welk houtsoort jij welk onderhoud moet verrichten. Kortom, een heleboel informatie waarmee jij aan de slag kunt! Ben je er klaar voor? Lees dan snel verder!

Welke tuinmeubelen kan ik allemaal maken?

Zoals je al kon lezen is het belangrijkste bij het maken van tuinmeubelen dat je de bouwtekening goed volgt en dat je goed op het onderhoud van je tuinmeubelen let. Welk tuinmeubel je namelijk ook maakt, deze twee factoren zijn nodig om een goed tuinmeubel te maken waar jij voor langere tijd met plezier gebruik van kunt maken.

Er zijn enorm veel verschillende tuinmeubelen die jij zou kunnen maken. Ten eerste is het mogelijk om je eigen ‘lounge area’ van hout te maken. Hierbij moet je denken aan het maken van je eigen tuinstoelen, tafels en banken. Ook is het maken van een compleet tuinhuis mogelijk met de juiste bouwtekening. Ook het maken van een complete steigerhouten schutting behoort tot één van de vele mogelijkheden.

Het onderhouden van je tuinmeubelen.

Om je tuinmeubelen correct te onderhouden, zijn er voor diverse houtsoorten onderhoudsmiddelen beschikbaar die jij hiervoor kunt gebruiken. Het kan per houtsoort verschillen welk onderhoudsmiddel jij nodig hebt, doe daarom altijd voldoende research voordat je voor een houtsoort kiest.

Bij houtsoorten als steigerhout, Multiplex, grenen en vuren is het belangrijk dat jij al vroeg in het bouwproces grondverf aanbrengt. Dit doet de levensduur van het hout allemaal goed waardoor jij nog veel langer van jouw tuinmeubelen kunt genieten. Voor het beperkte bedrag waarmee jij dit kunt doen, is het natuurlijk zonde om je meubels niet te onderhouden.

No.Houtsoort hoe behandelen met?
1Teak wel behandelen door te oliën of beitsen
2Merbau wel behandelen door te oliën of beitsen
3Meranti wel behandelen door te oliën of beitsen
4Eiken wel behandelen door te oliën of beitsen
5Berken wel behandelen door te oliën of beitsen
6Steigerhout aflakken met grondverf of beits
7Grenen aflakken met grondverf of beits
8Vuren aflakken met grondverf of beits
9Multiplex (Buiten) aflakken met grondverf of beits

Iedere houtsoort kan jij bijna gebruiken om je eigen tuinmeubelen van te maken. Waar je wel op moet letten is dat het onderhoud hiervan echt nodig is. Je kunt er anders niet rekenen op een lang en prettig gebruik van je nieuwe tuinmeubel. Indien jij wel voldoende tijd en aandacht aan je houten meubels besteedt, of ze nu voor binnen- of buitengebruik zijn, is de kans dat je meubel langer mee gaat vele malen hoger. Dit bespaart je in de toekomst alleen maar geld en laat je nog vele jaren langer genieten van je zelfgemaakte tuinmeubelen! 

Bouwtekeningen voor vrijwel alle tuinmeubelen!

Je kunt pas je tuinmeubelen maken wanneer je in het bezit bent van de juiste bouwtekeningen. Dit kan je doen aan de hand van de bouwtekeningen die je in mijn bouwtekeningenpakket kunt vinden. Schrik niet, want er zitten meer dan tienduizend bouwtekeningen in dit pakket verwerkt. Van bouwtekeningen waarmee jij je eigen tuinhuis kunt maken tot bouwtekeningen voor meubels voor in de woon- of slaapkamer. En natuurlijk vind je ook de bouwtekeningen die je moet gebruiken om je eigen tuinmeubelen te maken. Kortom, enorm veel mogelijkheden met de bouwtekeningen die je in dit bouwtekeningenpakket vindt!

Wil je meer te weten komen over dit bouwtekeningenpakket en ontdekken welke bouwtekeningen er allemaal in dit pakket te vinden zijn? Klik dan nu hier en kom er direct achter wat jij allemaal met dit bouwtekeningenpakket kunt maken!

tuinmeubelen maken

tuinmeubelen maken

Voor de beste bouwtekeningen van tuinmeubelen moet je hier zijn