Home » Blog » Doe het zelf » Houten meubels maken doen we toch zelf?

Houten meubels maken doen we toch zelf?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Houten meubels, die maak ik het liefst zelf. Dat scheelt mij op jaarbasis aardig wat geld en ik kan zelf bepalen hoe mijn meubels eruit komen te zien. Je kan niet zomaar uit je hoofd beginnen met houten meubels maken, daar moet structuur in zitten. Dat is ooit de reden geweest dat ik begon met het maken van bouwtekeningen. Ik moest voorheen aan kennissen uitleggen hoe zij iets moesten maken en nu kan ik dat eenvoudig met een bouwtekening laten zien. Dit geldt ook voor houten meubels maken, wat met de juiste tekening niet lastig is. Het kost weliswaar enige tijd voordat je goed door hebt hoe jij prachtige meubels kunt maken van hout, maar je zal binnen korte tijd merken dat je vooruitgang boekt. Ik vertel je graag meer over alles wat met het bouwen van houten meubels te maken heeft, zodat jij direct goed aan de slag kan!

Wat heb ik aan een bouwtekening

Het was al even eerder benoemd, maar zonder een bouwtekening kan je naar mijn mening geen fatsoenlijk meubel maken. Welke houten meubels je ook wilt maken, je zal toch echt opzoek moeten gaan naar een bouwtekening om een meubel te creëren dat ook echt langer dan een paar jaar meegaat. Met een bouwtekening is het opeens wel mogelijk om op de juiste manier te beginnen. Houten meubels maken kan dan een activiteit worden waarmee jij prachtige stukken in je huis brengt.

Op een bouwtekening is de informatie te vinden die jij voor de bouw van meubels nodig hebt. Ten eerste lees je informatie over de materialen die aangekocht moeten worden. Neem bijvoorbeeld de materialenlijst mee naar de bouwmarkt en kom direct in het bezit van de benodigde materialen. Om het je overigens nog makkelijker te maken, zie je ook bij alle materialen de afmetingen staan. Je kunt dus meteen alles zo laten zagen dat je het direct kan gebruiken voor houten meubels maken. Wel zo makkelijk.

De belangrijkste informatie voor houten meubels maken, namelijk de wijze waarop, is natuurlijk ook op de bouwtekening te vinden. Je ontdekt exact welke stappen je moet nemen om uiteindelijk tot een compleet meubel uit te komen.

Wat voor houten meubels kan ik maken

Het bouwtekeningenpakket waar ik het over heb is enorm. Met enorm bedoel ik dat er maar liefst tienduizend bouwtekeningen in het pakket verzameld zijn. Om door het bos nog de bomen te zien is het pakket onderverdeeld in diverse categorieën waardoor het vinden van de bouwtekening die jij nodig hebt voor houten meubels maken eenvoudig te vinden is. Je kunt duizenden bouwtekeningen voor specifieke meubel gerelateerde opdrachten vinden.

Dat kan zijn voor in de woonkamer, waar je mogelijk houten meubels wilt maken zoals een eettafel inclusief stoelen, banken, tafeltjes en kasten. Van een boekenkast tot een tv-kast, er zijn alleen al van kasten veel bouwtekeningen te vinden.

De slaapkamer en werkkamer zijn beide ook in te richten voor een project houten meubels maken. Denk hierbij aan een kledingkast, bureau of bed. Jawel, een compleet bed is ook te maken met een van de bouwtekeningen uit dit pakket. Het is wel duidelijk dat houten meubels maken voor vrijwel alle soorten mogelijk is met al die duizenden bouwtekeningen.

Wil je alvast meer lezen over de diverse houten meubels die jij kunt maken? Dan kan je hier wat meer ontdekken.

En ga zo maar door..

Wandkast
Wandkast

De bouwtekeningen downloaden

Dan is het nu tijd om de bouwtekeningen te downloaden en in het bezit te komen van Freds Bouwtekeningenpakket! Tienduizend bouwtekeningen liggen op jou te wachten waarmee je vrijwel alles wat je ooit zou willen maken, ook echt kan maken.

Kan je niet wachten en wil je houten meubels maken? Dan raad ik je aan hier te klikken zodat je alles te weten kan komen over het bouwtekeningenpakket van Fred!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Houten meubels maken
Houten meubels maken

Houten meubels maken of kopen?

Twijfel je er over of je zelf aan de slag wilt gaan of liever wilt kopen. Hieronder de voor en de nadelen op een rij gezet.

Voordelen van kopen

 1. Je hoeft zelf niet aan de slag dus kost het je geen tijd.
 2. Gereedschappen en tekeningen heb je niet nodig.

Nadelen van kopen

 1. Kosten zijn erg hoog.
 2. Lange levertijden doordat een groot gedeelte van de meubelen wordt geïmporteerd uit China bijvoorbeeld. Hierdoor lopen de levertijden soms wel op tot drie maanden.
 3. Kwaliteit heb je geen enkele invloed op.
 4. Je moet vroeg bestellen.

Waar kun je het beste meubels kopen?

Mocht je toch meubels willen kopen is het verstandig om het daar te doen waar je ook snel wordt geholpen. Je wilt een bedrijf vinden die aan de volgende voorwaarden voldoet

 1. Goede kwaliteit en prijs verhouding.
 2. Snelle levering.
 3. Goede garantie voorwaarden en leveringsvoorwaarden.
 4. Niet goed geld terug garantie.

Maar waar vind je zo’n winkel? Het valt niet mee maar daarom hebben wij dit voor je uitgezocht. Je kunt het beste hier kijken

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit want je hebt er zelf invloed op.
 2. Heel goedkoop.
 3. Snel te maken met behulp van onze bouwtekeningen.
 4. Gereedschappen heb je al in huis.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Het kost je wat tijd.
 2. Bouwtekeningen zijn onmisbaar. We hebben zoals vermeld daar een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij maken? Laat het hier onder weten..

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.