Heb jij een houthok bouwtekening nodig om vandaag nog een houthok te bouwen? Het begint alweer koud te worden wat betekent dat we op korte termijn hout nodig hebben om te kunnen stoken. Maar hout hebben we wel, waar slaan we het alleen op een nette manier op? In het houthok dat met de bouwtekening gemaakt gaat worden! Jawel, we gaan helemaal zelf aan de slag met de houthok bouwtekening om een goede opbergplek te maken voor al het hout dat we dit jaar weer gaan gebruiken. Dat het hout op een goede plek moet liggen heeft niet alleen te maken met de bruikbaarheid van het hout, maar ook voor het uiterlijk van je tuin. Je wilt toch dat je tuin er mooi uit blijft zien en dat het geen rotzooi gaat worden? Inderdaad, daarom heb je een houthok bouwtekening nodig.

Stappenplan

Om zelf een hout hok te maken is het volgende stappenplan belangrijk.

  1. Locatie bepalen.
  2. Gewenste afmetingen.
  3. Tekening zoeken.
  4. Materialen bestellen
  5. Bouwen

Locatie bepalen.

Voor je aan de slag gaat is het belangrijk om eerst de locatie te bepalen. Niet elke locatie is geschikt voor je houthok. Let er bij het kiezen van een locatie op dat de opening van je houtopslag niet naar de wind en regenkant staat. Want dan droogt je hout nooit.De west kant is de wind en regenkant.

Gewenste afmetingen.

Wat zijn de gewenste afmetingen? Deze zijn afhankelijk van de hoeveelheid hout die je per jaar wilt gaan stoken. Stook je bijvoorbeeld 3 kuub hout per jaar dan moet je houtopslag minimaal 9 kuub zijn. Waarom zo groot? Vers hout heeft best wat droogtijd nodig tot ongeveer 2 jaar. Door de droog tijden per houtsoort kijk dan even hier

Tekening zoeken.

Via het ledengedeelte kun je nu de gewenste tekening erbij zoeken. Op elke tekening vind je een handige materialenlijst. Aan de hand hiervan kun je de bestelling gaan plaatsen.

Materialen bestellen

De gewenste materialen kun je via een bouwmarkt, houthandel of online bestellen. Online heeft de meeste voordelen wat onderling vergelijken betreft en ook snelle levering aan huis.

Bouwen

Wanneer de materialen eenmaal in huis zijn kun je aan de slag met het bouwen van je houthok. Dit doe je stap voor stap volgens de tekening. Let er goed op dat je veilig en nauwkeurig werkt dan heb je het mooiste resultaat.

Wat kan ik met de houthok bouwtekening doen

Behoorlijk wat, wat je ook al snel genoeg zal merken als je de houthok bouwtekening eenmaal in je bezit hebt. Ik heb natuurlijk ook wel wat meer dan een enkele houthok bouwtekening voor je, want er zijn diverse soorten zodat je verschillende houthokken kunt maken. Je hebt daardoor nog aardig wat keuze ook wanneer het op het kiezen van je nieuwe houthok aankomt.

De kosten zullen straks afhankelijk zijn van het hout en de andere materialen die jij van plan bent te gebruiken voor het maken van het houthok. Indien jij als doel hebt om zo’n goedkoop mogelijk houthok te maken, dan zal je er vast voor willen kiezen om goedkopere materialen aan te schaffen. Vergeet ook niet om even in je schuur te kijken of er nog materialen liggen die je zou kunnen gebruiken voor dit project. Je hebt voor het kopen van de materialen natuurlijk ook de afmetingen en types nodig. Alle informatie hierover is ook te vinden op de houthok bouwtekening, wel zo makkelijk.

Alle materialen in je bezit? Dan gaan we verder op de bouwtekening kijken. Daar zien we namelijk staan hoe we het complete houthok moeten bouwen. Als je de juiste bouwtekening hebt gevonden en precies weet of de afmetingen overeenkomen met de beschikbare ruimte, gaan we aan het werk.

Een groter houthok maken

Wil je toch een groter houthok bouwen dan op de houthok bouwtekening weergegeven is? Dan is er nog niets aan de hand, want je kan gewoon de afmetingen naar verhouding aanpassen om alsnog het houthok te maken dat je van plan was. De verhoudingen moeten intact blijven waardoor je dus met ratio’s/procenten moet gaan werken. Een 20 procent groter houthok zou op de houthok bouwtekening moeten resulteren in alle afmetingen te vermenigvuldigen met 1.2. Een 35 procent kleiner houthok maken? Kies er dan voor om alle afmetingen met 0.65 te vermenigvuldigen. Zo makkelijk is het!

De houthok bouwtekening in je bezit krijgen

We weten nu wat we moeten doen om een houthok te maken, je moet namelijk in het bezit van de bouwtekening komen. Je hoeft niet vooraf al te gokken welke houthok bouwtekening je moet hebben, want ze zitten namelijk allemaal alvast in hetzelfde pakket. Dit pakket bevat ook nog eens tienduizend andere superhandige bouwtekeningen waarmee je ook al je andere projecten kan uitvoeren.

Is je houthok af maar wil je ook nog een tuinhuisje maken voor je gereedschap? Dan is dat met dit pakket geen probleem! Ook nog voor in de woonkamer een grote (klooster)tafel maken? Dan kan jij als een monnik aan je tafel eten die je zelf met de bouwtekeningen van Fred hebt gemaakt.

Vandaag nog met de houthok bouwtekening aan de slag?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

houthok bouwtekening

houthok bouwtekening