Home » Blog » Houthok » Houtopslag maken, kan jij zelf!

Houtopslag maken, kan jij zelf!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een houthok of Houtopslag maken zodat het niet meer nodig is om in de winter nog hout te gaan hakken voor de open haard? Een mooie opbergplaats voor alle stukken hout maken zodat je alleen maar naar buiten hoeft te lopen om wat stukken te pakken? Dat kan als jij een opslag voor hout gaat maken! Wat een houtopslag maken zo slim maakt is dat het je op de lange termijn alleen maar tijd en geld bespaart. Je hoeft niet om de haverklap naar buiten toe om nieuw hout te hakken, want je hebt al een goede lading gehakt. Deze lading is te vinden in jouw houtopslag die jij helemaal zelf gemaakt hebt. Een bouwtekening voor een houthok maken helpt jou bij het maken van je nieuwe houtopslag. Ik kan jou verkeren dat een houtopslag maken een van de beste keuzes is die je ooit hebt gemaakt. Ga nu aan de slag met een houthok maken!

Je eigen houtopslag maken, kan dat?

Op de vraag of je een eigen opslag voor brandhout kan maken heb ik een direct antwoord, namelijk ja. Het maken van een houtopslag is niet ingewikkeld en door iedere (beginnend of niet) doe-het-zelver uit te voeren. Het belangrijkste bij een houthok maken is dat je een stevige houtopslag maakt. Dit doe je door goed te letten op de constructie waar de houtopslag op gebaseerd is.

De houtopslag bouwtekening is je beste vriend bij een houthok maken. Het constitutionele aspect waar ik het over had, wordt op een duidelijke manier uitgelegd op de bouwtekening. Je ziet namelijk hoe je een stevige constructie kunt maken en in welke volgorde de opslag voor je hout gemaakt moet worden.

Je kunt een houthok maken voor verschillende doeleinden, maar meestal doe je dit voor in de achtertuin. Omdat je een houthok wilt maken voor in de tuin, moet je rekening houden met verschillende weersomstandigheden. Daarom zie je op de bouwtekening ook staan dat het dak voorzien wordt van PVC golfplaten. Het doel van deze golfplaten is om zoveel mogelijk druk van het dak af te halen doordat je gebruik maakt van een golvend dak. Ook rotten golfplaten veel minder snel en kan je het een stuk makkelijker onderhouden dan wanneer je bij een houtopslag maken zou kiezen voor een houten dakje.

De buitenkant van de houthok raad ik je aan te verven met beschermend materiaal. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je houtopslag nog langer van kwaliteit blijft en het bouwen van je houtopslag niet voor niets is geweest.

Je kunt ervoor kiezen om bij je houtopslag de kosten moedwillig laag te houden. Dit zou je kunnen doen door vooral voor goedkoop hout te kiezen. Ik raad je echter aan om toch de keuze te laten vallen op betrouwbaarder hout, wat vaak niet tot het goedkoopste soort behoort. Op deze manier kan je een stevigere opslag voor je hout maken die niet bij het kleinste zuchtje wint instort.

Bouwtekening voor een houtopslag.

Heb je een bouwtekening nodig voor een opslag voor je hout? Dan kan je terecht bij Fred Schouten! Het bouwtekeningenpakket is ongekend groot en dat merk je direct als je de vele bouwtekeningen ziet. Een houthok maken is namelijk niet het enige dat mogelijk is wanneer jij in het bezit bent van Freds Bouwtekeningenpakket. Want wil je nog meer bouwen dan alleen een houtopslag? Dan kan je nu pas echt goed aan de slag.

Het is aan jou om vanaf vandaag al je meubels zelf te maken. Zo is het maken van een stoelenset en eettafel mogelijk maar kan je ook kiezen voor het maken van je eigen schutting of bed. Je zoveel bouwen als je wilt, want met de vele bouwtekeningen uit het pakket kan vrijwel alles gebouwd worden!

Wil jij een houtopslag maken en de andere bouwtekeningen ontdekken? Lees dan hier alles over het pakket van Fred!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Houtopslag maken
Houtopslag maken

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.