Home » Blog » Brug » Bruggetjes of brug bouwen? Dit kan jij zelf ook!

Bruggetjes of brug bouwen? Dit kan jij zelf ook!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een bruggetje over je vijver in je tuin of om van je voordeur naar de begaanbare weg te komen, dit zijn beide niet alleen bruikbare maar ook voor het oog mooie toevoegingen aan de tuin van een huis. Zulke ‘kleine’ aanpassingen kunnen je in de toekomst ook helpen, aangezien het volgens de meeste makelaars één van de zeven onderdelen is om goedkoop de waarde van je huis te laten stijgen. Een bruggetje of brug bouwen kost alleen wel geld, vooral als je dit laat doen. Maar als je een bouwtekening van een brug gebruikt is dit niet alleen makkelijker te doen, maar ook goedkoper aangezien je geen onnodige fouten maakt en alle materialen dus maar één keer nodig hebt. Er zijn verschillende soorten bruggen die je kunt bouwen. Je kunt kiezen voor houten bruggen en bruggen van bijvoorbeeld metaal of kunststof. In dit artikel zullen wij wat meer licht schijnen op het bouwen van een houten brug. Deze houten bruggen worden voornamelijk als vijverbrug en entreebrug gebruikt.

Benodigde onderdelen voor het maken van een brug

Een houten brug bouwen is waarschijnlijk je lastigste bouw klus tot nu toe, als dit niet zo is, dan kun jij jezelf al een echte vakman noemen. Als het bouwen van een bruggetje je eerste keer is, mag jij jezelf na de bouw ook een schouderklopje geven, dit is namelijk één van de lastigste bouwklussen. Hoe lastig dit proces gaat worden, hangt volledig van jouw eisen af. Als jij een vijverbrug wilt met een lange boog, die ook nog eens voor langere tijd mee moet gaan, is enige kennis van het bewerken van hout benodigd. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om dit door een expert te laten doen, maar als je er op uit bent om de bouw van je eigen houten brug zo goedkoop mogelijk te houden, kan je dit ook zelf doen. Wil je een simpele loopbrug bouwen? Dan zal je, ook als beginnende klusser, voldoende aan de bouwtekening van een brug hebben. Het is bij een loopbrug namelijk vooral van belang dat de constructie stevig is, er hoeft geen hout bewerkt te worden.

Voor je brug heb je natuurlijk hout nodig. Om houtrot tegen te gaan moet je de juiste houtsoort kiezen. Om de kwaliteit van de brug te behouden, moet je ook verschillende onderhoudsproducten aanschaffen. Ik raad je aan om tenminste één keer per jaar je brug volledig te onderhouden. Op deze manier heb je ook na de bouw van een brug, nog jarenlang plezier!

Brug bouwen met een bouwtekening

Nu heb je alleen nog maar de bouwtekening van een bruggetje nodig, en die hebben wij voor je! Het bouwen van een brug is een vrij complex proces, afhankelijk van jouw eisen. De bouw van een brug mét een bouwtekening kan wel 20 tot 30 uur schelen, aangezien je minder snel fouten maakt dan wanneer je de bouw zonder een bouwtekening zou doen. Wil je na het bouwen van je eigen brug, nog meer mooie constructies voor je tuin bouwen? Zoals een tuinbank of een tuinhuisje? Dan heb je bij Freds Bouwtekeningen ook direct hier de bouwtekeningen voor gevonden. Want in het bouwtekeningen pakket zijn namelijk meer dan tienduizend overzichtelijk beschreven bouwtekeningen te vinden. De bouwtekeningen zijn zo gemaakt dat ze voor iedereen begrijpelijk zijn om de bouw van bijvoorbeeld een boot of hondenhok, zo goed mogelijk te laten verlopen. Wil je weten wat dit pakket nog meer voor jou kan betekenen?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

brug bouwen
brug bouwen

De mooiste brug bouwen over je vijver of sloot kun je zelf met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

6 reacties

    1. Beste Vakvrouw,

      Ja daar twijfel ik niet aan en daar mag je best trots op zijn.
      Het is goed dat je mij er op wijst

  1. ik wil graag een ophaalbrug bouwen waar ik met een zeer lichte en smalle auto overheen kan rijden. weet iemand waar ik hierover informatie kan vinden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.