Home » Blog » Tuinhuis » Zelf een tuinhuis bouwen, is dat mogelijk?

Zelf een tuinhuis bouwen, is dat mogelijk?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Het klinkt als een behoorlijk gewaagd doe-het-zelf project, en dat is het op het eerste gezicht ook. Zelf een tuinhuis bouwen, je moet het maar durven. Ik deed dit een jaar of tien geleden nog zonder bouwtekening en het resultaat was een complete gok. Ik was verbaasd om te ontdekken dat het resultaat beter was dan ik had verwacht, en besloot hier diverse bouwtekeningen voor te maken zodat anderen ook zelf een tuinhuis kunnen bouwen. Zelf een tuinhuis bouwen was voor mij een belangrijke stap richting het zelf maken van vrijwel alles. Een bezoek aan de meubelzaak is niet meer nodig wanneer je alles ook zelf kunt bouwen. De enige reden om nog een meubelzaak te bezoeken was hoogstens voor wat extra inspiratie ;-).

Jij kunt in dit artikel ontdekken hoe zelf een tuinhuis bouwen werkt en wat jij moet doen om dit project succesvol af te ronden. En ja, ook het zelf bouwen van meubels en in dit geval een tuinhuis kost geld, al is het alleen al tijd waar we het over hebben. Ik kan je echter wel verzekeren dat je veel goedkoper uit bent, indien je effectief je tuinhuis bouwt, dan wanneer je een tuinhuis had laten bouwen.

Ben je klaar om meer te ontdekken over zelf een tuinhuis bouwen? Aan de slag!

Waar begin ik?

Het lijkt als je begint net op een compleet raadsel, waar je begin je nu eigenlijk met het zelf bouwen van een tuinhuis?

De eerste stap is om te beschikbare ruimte bouwklaar te maken. Dat betekent dat je ervoor zorgt dat er op de plek waar jij wilt dat het tuinhuis komt, ook echt een tuinhuis kan komen. Dit betekent dat alles moet worden uitgemeten en dat je zeker weet dat het tuinhuis op de beschikbare ruimte past. Indien dit niet het geval is, is het belangrijk dat je de afmetingen van de bouwtekening naar verhouding aanpast. Ook dan kan je nog steeds zelf een tuinhuis bouwen maar dan wel middels andere afmetingen.

Zelf een tuinhuis bouwen van hout

De volgende stap is het aanschaffen van het juiste hout. Er zijn diverse houtsoorten waarvan je gebruik kunt maken. Op de bouwtekening lees je welke houtsoort ik heb gebruikt en welke afmetingen ik het hout gezaagd hebt. Middels deze informatie is het vervolgens mogelijk om het juiste hout in de correcte afmetingen aan te schaffen, of je zaagt natuurlijk net zoals ik zelf het hout. Zo kan je zelf een tuinhuis bouwen met de houtsoort waarmee je dit het liefst doet. De houtsoort die ik op de bouwtekening gebruik is slechts een tip, durf te experimenteren!

De overige materialen zijn tevens weergegeven op de tuinhuis bouwtekening, zorg er daarom ook voor dat je in het bezit komt van deze materialen. Daarna gaan we namelijk aan de slag met het bouwen van het tuinhuis.

Een tuinhuis zelf bouwen gaat natuurlijk weer met de bouwtekening, waar je meer over kunt lezen aan het einde van dit artikel. Iedere stap is weergegeven op de bouwtekening waardoor je je nooit hoeft af te vragen of je wel in de juiste volgorde bezig bent. Het zelf bouwen van een tuinhuis gaat op deze manier een stuk makkelijker en bespaart je behoorlijk wat stress.

Klaar om zelf een tuinhuis te bouwen? Ontdek dan hieronder hoe jij zelf aan de slag kunt gaan met de bouwtekening van Fred!

Bouwtekening tuinhuis

De tuinhuis bouwtekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket, Freds Bouwtekeningenpakket. Je hebt misschien al eens eerder wat over dit bouwtekeningenpakket gehoord, maar vast niet dat er maar liefst tienduizend bouwtekeningen in terug te vinden zijn. De tuinhuis bouwtekening is niet de enige bouwtekening die je dus in dit pakket zal vinden. Want ook bouwtekeningen voor het maken van honderden verschillende meubels voor in de woonkamer zijn hier ook in te vinden. Wil je toch liever tuinmeubels maken? Dan zijn ook deze bouwtekeningen te vinden in dit bouwtekeningenpakket.

Eén bouwtekeningenpakket met vrijwel alle bouwtekeningen die jij nodig hebt om vanaf nu alles zelf te maken, ideaal toch?

Meer weten over dit bouwtekeningenpakket?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Zelf een tuinhuis bouwen
Zelf een tuinhuis bouwen

Zelf een tuinhuis bouwen of kopen?

Twijfel je er over of je zelf aan de slag wilt gaan of het toch liever kan en klaar koop? Lees dan hier de voor en de nadelen.

Voordelen van kopen

 1. Snel klaar omdat je zelf geen zaagwerk hebt.
 2. Geen materialen los te bestellen.
 3. Bouwtekening word meegeleverd dus is het gewoon in elkaar zetten.

Nadelen van kopen

 1. Kosten zijn erg hoog.
 2. Kwaliteit kan erg tegen vallen.
 3. Snelheid van leveren kan tegenvallen al is dit per bedrijf verschillend.
 4. Beperkt wat afmetingen betreft dus altijd afhankelijk van standaard maten.

Waar kun je het beste een tuinhuis kopen?

Wil je toch een tuinhuis kopen dan is het slim om het daar te doen waar je weet dat er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan.

 1. Snelle levering.
 2. Niet goed geld terug garantie van 30 dagen.
 3. Kwaliteit en prijs in een goede verhouding tot elkaar.
 4. Veel variatie

Waar vind je dit bedrijf? We hebben dit bedrijf hier voor je gevonden: kijk hier

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit omdat je dit alles zelf in eigen hand hebt.
 2. Veel goedkoper dan wanneer je het kant en klaar moet kopen.
 3. Met behulp van onze bouwtekeningen goed te maken.
 4. Gereedschappen heb je al in huis.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Het kost je wel tijd.
 2. Bouwtekeningen zijn onmisbaar. Al hebben wij daar een oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij bouwen? Laat je inspireren

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.