Home » Blog » Tuinhuis » Je eigen blokhut bouwen, hoe doe je dat?

Je eigen blokhut bouwen, hoe doe je dat?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je bent in het bezit van een prachtige tuin maar je hebt geen mooie plek om jouw tuinspullen of fietsen op te slaan. Wat doe je dan? Dan ga je een blokhut bouwen! Want met een prachtige houten blokhut kan jij jouw tuin pas echt afmaken. Het maken van een blokhut is één van de ambitieuzere doe-het-zelf projecten, maar is nog steeds voor iedere doe-het-zelver een haalbaar project. Wanneer je stapsgewijs de blokhut bouwtekening doorloopt, kan jij jezelf verzekeren van een blokhut waarvan jij nog vele jaren met plezier gebruik maakt.

Een blokhut bouwen kost natuurlijk tijd en geld, maar gelukkig kan jij door middel van de bouwtekening op beide enorm besparen. Ten eerste is het natuurlijk een stuk goedkoper om zelf een blokhut te bouwen in plaats van er een te kopen. De gemiddelde blokhut kost bij een bekende bouwmarkt al meer dan duizend euro. Een blokhout bouwen zonder een bouwtekening kan ik je niet aanraden, want dit zou je ontzettend veel tijd kosten. Een goede blokhut bouwtekening vertelt jou namelijk precies wat je moet doen en welke afmetingen de verschillende planken moeten hebben. Ben je klaar om te leren hoe jij je eigen blokhut kunt bouwen? Lees dan snel verder en bouw je eigen blokhut!

Hoe kan ik mijn eigen blokhut bouwen? Hoe begin ik en waar moet ik opletten?

Voordat je met het bouwen van je blokhut begint, dien je nog wel in het bezit te komen van de juiste materialen, en natuurlijk de bouwtekening. Om een blokhout te bouwen is het van belang dat je eerst een houtsoort kiest. Je kunt hier verschillende houtsoorten voor gebruiken, maar houtsoorten als grenen en steigerhout zijn hier perfect voor. Beide houtsoorten zijn eenvoudig te onderhouden, je kunt de onderhoudsproducten namelijk in vrijwel iedere bouwmarkt aanschaffen. Voor beide houtsoorten is het belangrijk dat je eerst grondverf aanbrengt. Doe dit voordat je begint met het in elkaar zetten van je blokhut. De volgende stap is het, indien jij dat zou willen, het aanbrengen van de volgende laag verf op het hout. Hierdoor kan jij een blokhut bouwen in de stijl zoals jij dat graag zou zien. Wil je een nog uniekere blokhout bouwen? Lees dan snel de volgende alinea om erachter te komen hoe jij dat kunt doen!

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis schuur bouwtekening

Een unieke blokhut bouwen.

Wil je dat jouw blokhut er echt uitspringt? En durf jij een beetje te experimenteren met verf? Kies er dan voor om een verfwash op het steiger- of grenenhout aan te brengen. Je hebt de keuze uit een groot aantal verschillende washes, maar de bekendste zijn grey en white washes. Deze washes geven het hout een zogenaamd vergrijsd uiterlijk, wat er natuurlijk bijzonder uit ziet. Onthoud wel dat je nog steeds de grondverf moet aanbrengen voordat jij een blokhut wil bouwen met bijvoorbeeld white wash hout. Ben je klaar om erachter te komen hoe jij aan de blokhut bouwtekening kan komen? Lees dan snel verder.

Vind de blokhut bouwtekening in Freds Bouwtekeningenpakket!

Waar vind je de blokhut bouwtekening die ervoor gaat zorgen dat jij een blokhut kunt bouwen? Die vind je in mijn bouwtekeningenpakket! De bouwtekening zal jou helpen bij het realiseren van een prachtige blokhut. Dit is echter niet de enige bouwtekening die je in dit bouwtekeningenpakket zult vinden, want in dit bouwtekeningenpakket vind je maar liefst tienduizend bouwtekeningen die jij kunt gebruiken om van alles te maken. Van meubels zoals eettafels en kasten of zelfs een bed tot het maken van tuinmeubels, met de bouwtekeningen van Fred kan jij van alles maken!

Ben jij klaar om met de bouwtekeningen van Fred aan de slag te gaan en je eigen blokhout te bouwen? Lees dan snel verder en begin nu!

Blokhut Bouwen
Blokhut  bouwen

Een blokhut bouwen kun je zelf met goede bouwtekeningen.

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.