Home » Blog » Banken » Steigerhouten hoekbank maken met een bouwtekening

Steigerhouten hoekbank maken met een bouwtekening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Er zijn vrij veel verschillende soorten steigerhouten meubels die jij voor je tuin of huis kunt maken. Sommige makkelijker dan de ander. Maar een van de leukste steigerhouten meubels om te maken blijft toch de steigerhouten hoekbank. Een steigerhouten hoekbank maken kost ook, voor wat je ervoor terugkrijgt, vrij weinig tijd. Een hoekbank neemt namelijk redelijk wat ruimte in, maar verlangd niet zo heel veel bouwhandelingen. Klaar om zelf een steigerhouten hoekbank te maken?

Welke stappen moet ik zetten om mijn steigerhouten hoekbank te bouwen

Een steigerhouten hoekbank maken gaat niet vanzelf, maar gelukkig kost het maken ervan vrij weinig werk. Het is vooral van belang dat je weet welke stappen je moet zetten om je hoekbank te realiseren. Meet daarom eerst de beschikbare ruimte in je kamer of tuin op, om deze afmetingen vervolgens te gebruiken voor je bouwtekening. Met deze informatie kun je vervolgens aan de slag gaan om de juiste steigerhouten planken te kopen.

Verder bij een steigerhouten hoekbank maken is het belangrijk dat je weet hoe je jouw hoekbank stevig maakt. Je moet er namelijk wel voor zorgen dat je voor langere tijd gebruik kunt maken van jouw eigen creatie. Eerst een steigerhouten hoekbank maken die je vervolgens maar een jaar of drie kan gebruiken is zonde. Stop daarom veel tijd in de ontwikkeling van je steigerhouten hoekbank zodat je jarenlang van de originaliteit van steigerhout kunt genieten.

Een steigerhouten hoekbank bouwen met gebruikt steigerhout

Het zagen en bewerken van gebruikt steigerhout voor je hoekbank is helemaal geen slecht idee. De kans is echter wel groot dat de ongelijkheid in de planken aanzienlijk is, omdat de planken allemaal verschillend gebruikt zijn. Omdat veel gebruikte steigerhoutenplanken in de bouw gebruikt zijn, is dit terug te zien aan bijvoorbeeld alle verfresten die de planken rijk zijn.

Als je nieuwe steigerhoutenplanken koopt, is het mogelijk deze op maat te kopen. Wanneer je dit doet, ben je waarschijnlijk een stuk sneller klaar met de bouw van je steigerhouten hoekbank. Een steigerhouten hoekbank maken met gebruikte planken is dus goedkoper, maar met nieuwe planken is het wel een stuk makkelijker. Dit is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren voor hoe jij wilt dat de steigerhouten hoekbank eruit kom te zien.

Ten slotte is hoef je alleen nog maar te besluiten of je de bank in de oorspronkelijke steigerhouten kleuren wilt, of liever verft. Als je de steigerhouten hoekbank besluit te verven, kan je maar beter een grote pot verf kopen, want een grote hoekbank heeft wel redelijk wat verf nodig.

Bouwtekening steigerhouten hoekbank

Een steigerhouten hoekbank maken zonder een bouwtekening kan natuurlijk niet. Maar waar kan je zo’n bouwtekeningen vinden dan? Gewoon hier bij Freds Bouwtekeningen! Fred kan jou van de beste bouwtekeningen voorzien met zijn bouwtekeningenpakket waar meer dan tienduizend bouwtekeningen in te vinden zijn.  Dus ook voor jouw steigerhouten hoekbank. Zo kun jij een steigerhouten hoekbank maken waar je nog jarenlang van kunt genieten.

Klaar om meer te leren over de bouwtekeningen van Fred? Of vraag jij je af welke bouwtekeningen er allemaal in dit pakket samengebracht zijn? Klik dan nu hier om te ontdekken hoe jij aan dit bouwpakket kunt komen.

Steigerhouten hoekbank maken
Steigerhouten hoekbank maken

Een steigerhouten hoekbank maken kun je makkelijk zelf wanneer je de goede bouwtekeningen hebt.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.