Home » Blog » Banken » Heerlijk loungen in de zomer, een loungebank maken

Heerlijk loungen in de zomer, een loungebank maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wat is voor mij echt genieten? Dat is in de zomer op een zelfgemaakte loungebank met een heerlijk biertje uitrusten na een lange dag in de weer geweest te zijn. Een loungebank maken was voor mij iets dat ik tot een jaar of tien geleden nog nooit eerder had gedaan. Loungebanken kwamen rond de jaren 2001/2002 pas in en werden vooral bij de wat duurdere huizen aangeschaft. Toen loungebanken werden geïntroduceerd hoefde je niet vreemd op te kijken wanneer je een euro of duizend voor een loungebank betaalde. Echter kan je nu zelf een loungebank maken, waardoor dergelijke bedragen gelukkig geschiedenis zijn.

Maar een loungebank maken, hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk? Waar moet je op letten, in welke afmetingen moeten de planken gezaagd worden en hoe zorg ik dat de loungebank ook in slecht weer in goede staat blijft? Dit zijn allemaal vragen die ik voor jou zal beantwoorden in dit artikel. Ik heb als doel je te voorzien van alle cruciale informatie die jij nodig hebt om zelf een loungebank te kunnen maken. Als jij er klaar voor bent om een loungebank te maken, dan kunnen we nu aan de slag.

Een loungebank maken a.d.v een bouwtekening

Je eigen loungebank maken voor in de tuin of woonkamer, het is een ontzettend leuk doe-het-zelf project dat ik al veel mensen heb zien doen. Een loungebank maken is een project dat jij zelf goed kunt voltooien, echter zijn er diverse aspecten waar goed op gelet moet worden.

Ten eerste wil ik je graag wijzen op het feit dat je de loungebank kunt maken in de grootte zoals jij dat zelf voor ogen hebt. Het is van belang dat je eerst ontdekt welke ruimte je voor de loungebank beschikbaar hebt. Ik heb al veel verhalen mee gemaakt van klussers die uiteindelijk een meubel hebben gemaakt dat niet bleek te passen. Dit kost veel geld, ook al zou je het meubel kunnen doorverkopen via Marktplaats indien de afmetingen niet naar behoren zijn, en het is makkelijk te voorkomen. Door goed in te schatten welke afmetingen de loungebank uiterst mag hebben kan jij van te voren zeker zijn dat jouw nieuwe loungebank de juiste maat heeft.

De maten zijn namelijk naar proportie aan te passen, dat betekent dat je zelf de afmetingen naar verhouding kunt laten toenemen of afnemen. Dit stelt jou in staat om een loungebank te maken met de maten die in jouw tuin passen.

De bouwtekening zal je voor de rest bij het grootste gedeelte van het maken van een loungebank helpen. Je kunt op de bouwtekening lezen welke afmetingen de planken moeten hebben en in welke volgorde jij vervolgens de loungebank in elkaar kunt zetten. Zo verzeker je jezelf van een prachtige loungebank!

De loungebank beschermen tegen slecht weer

Als jij je loungebank in de tuin gaat plaatsen en bijvoorbeeld met steigerhout aan de slag gaat, is het onderhouden van de loungebank onvermijdelijk. Indien je ervoor kiest om je loungebank niet te onderhouden, zal het hout snel slechter worden en merk je vanzelf dat de loungebank in verval raakt. Een loungebank maken doe je met de juiste zorg en dat doe je onder andere door grondverf of beits aan te brengen. Lak de bank jaarlijks ook nog eens om de levensduur van het hout te verlengen.

Bouwtekening voor een loungebank maken

En nu gaan we natuurlijk aan de slag met een loungebank maken. De bouwtekening die jij hiervoor nodig hebt is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. In dit pakket zitten ruim 10.000 bouwtekeningen waaronder de loungebank bouwtekening. Want een loungebank maken is absoluut niet het enige wat jij met dit bouwtekeningenpakket kunt doen.

Wat namelijk ook mogelijk is, is de bouw van tal van andere meubels voor binnen- en buitengebruik. Je eigen bed maken of een complete woonkamerset met een tv-meubel, salontafel en bank? Geen probleem met de bouwtekeningen uit het bouwtekeningenpakket van Fred!

Meer te weten komen over mijn bouwtekeningenpakket en alles wat hier in zit? Lees er dan hier meer over!

Een loungebank maken
Een loungebank maken

Zelf een loungebank maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.