Home » Blog » Banken » Bank maken voor binnen of buiten: meer dan 100 modellen

Bank maken voor binnen of buiten: meer dan 100 modellen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Een bank maken ingewikkeld? Helemaal niet. Kies gewoon een ontwerp dat bij je klusniveau past.

Op deze pagina laat ik je tig mogelijkheden zien, inclusief alle bouwtekeningen. Tuinbank, hoekbank, loungebank, kinderbank met opbergruimte, loveseat (favoriet van m’n vrouw!) en nog veel meer.

Er zit zeker een project voor je bij, ook als je minder ervaren bent.

Zelf een bank maken doe je het makkelijkst met een bouwtekening. Zoals ik zei: die heb ik voor je (daar vertel ik je straks meer over, en het mooie is: je hoeft er niet voor naar “de bank”).

Maar voor je met de bouwtekening voor een bank aan de slag gaat, is het handig om eerst een paar andere stappen te zetten.

Hier begin je: waaraan moet je zelfgemaakt bank voldoen? Zoals afmetingen, gebruik, materiaal… En natuurlijk: is ie voor binnen of buiten? Schrijf al je wensen op, dan kun je die gelijk verwerken in je bank.

Ik loop nu een beetje op de zaken vooruit. Bekijk gewoon mijn tips en inspiratie op deze pagina. Dan heb je alles op een rij.

Enne… het is best een uitgebreid stuk geworden. Dus wil je enkel info over een bepaald type bank? Klik in de inhoudsopgave op het onderwerp waarover je meer wilt weten, dan kom je daar direct.

Je bank maken en de beschikbare ruimte en locatie:

De beschikbare ruimte is een belangrijke factor voor het bouwen van je bank. Meet deze ruimte eerst goed in zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je bijvoorbeeld een tuinbank maken dan is het handig om te weten waar jij je bank wil zetten. Hoeveel ruimte heb je? Deze vraag komt niet aan de orde wanneer je een hele grote tuin hebt. Maar juist wanneer je moet woekeren met de ruimte op je terras.

Natuurlijk kan je ook andere bouwtekeningen voor het maken van je bank gebruiken. Dit maakt het een stuk makkelijker om een bank te maken die bij de beschikbare ruimte past. De diverse bouwtekeningen geven je allemaal ook weer een ander mooi ontwerp, wat de creativiteit alleen maar ten goede komt. Ook voeg ik af en toe nog nieuwe ontwerpen voor een bank maken toe, waarmee je bijvoorbeeld een bank en picknicktafel in 1 kunt maken.

Dat de locatie van belang is mag voor zich spreken. Helemaal als je een bank gaat maken voor buiten. Daar zijn de banken namelijk op een andere manier voor gemaakt. Je hebt dan de keuze om een speciale houtsoort te kiezen die voor deze weersomstandigheden gemaakt is. Steigerhout zal in dat geval eerder aan bod komen. Terwijl je voor een bank voor in de woonkamer niet zozeer direct aan steigerhout hoeft te denken.

Steigerhout is overigens niet de enige houtsoort die je voor een bank buiten hoeft te gebruiken. Je hebt andere houtsoorten die net zo goed in de regen kunnen voortbestaan als steigerhout.

Inspiratie foto filmpje banken

Voor direct toegang tot deze bouwtekeningen ga naar: www.fredsbouwtekeningen.nl

Je bank maken en de materiaalkeuze:

De materiaalkeuze van je bank is erg belangrijk. In het geval van een tuinbank kijk je naar het materiaalsoort van je andere tuinmeubelen. Wanneer je tuinmeubelen gemaakt zijn van FSC hardhout maak jij je bank natuurlijk ook van FSC hardhout. Dit geld natuurlijk ook voor elke willekeurige andere houtsoort.

Het is altijd mogelijk om voor een andere houtsoort te kiezen of om te combineren. Echter geef ik mijn klussers altijd het advies de vooraf aangegeven houtsoorten te volgen, dat zorgt bij een bank maken voor net wat minder problemen.

Het is aan jou om de materialen te kiezen die je gaat gebruiken. Kies de materialen waar jij je fijn bij voelt. Dat gaan voor de bank zorgen die jij echt zou willen gebruiken.

Je bank maken en tekeningen:

Voordat je nu kunt beginnen met het maken van je bank is het gemakkelijk om goede tekeningen te hebben. Je bank maken met goede bouwtekeningen is simpel. Maar dat merk je natuurlijk pas echt als je aan de slag gaat met dit project. Haal dus je handen uit je mouwen en ga snel verder om een mooie bank te maken! Daarom hebben wij voor jouw een pakket met duizenden verschillende bouwtekeningen en bouwplannen samengesteld met onder andere tekeningen van bedden, stoelen, kasten, schuurtjes, kippenhokken, tuinhuisjes, schildersezels en nog veel en veel meer kijk hier: http://www.fredsbouwtekeningen.nl/

Hoekloungebank met opbergvakken Speelgoed opbergbankje Tweezitter met tafel houten loveseat houtenbank bouwen bank maken

Waar moet je nu echt rekening mee houden als je een bank maakt?

Een bank maken van hout is absoluut een van de makkelijkere doe-het-zelf projecten als we naar grotere objecten kijken. Kleine doe-het-zelf projecten zijn ongetwijfeld eenvoudiger, zoals het maken van decoratieve items. Een steigerhouten kerstboom of een wijnrek is hier een goed voorbeeld van. Maar banken? Die maken we veel te weinig. Alleen waarom dan eigenlijk?

We moeten met een aantal zaken goed rekening houden als we een bank maken. In de voorgaande hoofdstukken besprak ik al enkele zaken die je niet mag vergeten. De locatie is belangrijk, materialen en jouw eisen.

Wil je een bank maken waar je met tenminste drie mensen op kan zitten? Dan moet je dit voor het kiezen van een bouwtekening bepalen. Er zijn bouwtekeningen voor grote banken beschikbaar, dus je hoeft niet bang te zijn dat er iets niet mogelijk is.

De grootste banken kunnen zitplaatsen bieden tot zes mensen per stuk. Dat betekent dus dat je met een enkele bank al een gemiddeld gezin kunt laten zitten.

Kosten van een bank maken zijn altijd te overzien

Wat voor soort bank je besluit te maken, de kosten zullen altijd vele malen lager zijn dan de aanschaf. Gemiddeld kan je rekenen op een vier tot vijfvoudige besparing bij het maken van een bank. Vooral als je slim bent met het aanschaffen van materialen kunnen de besparingen hoger uitvallen.

Een goed advies is om te kijken welke materialen je al in huis hebt. Delen van banken kunnen bijvoorbeeld gemaakt worden van een bed, bedgeraamte, lattenbodem, pallets, deuren, kasten en zelfs oude planken van schuren. De mooiste banken maak je door authentieke (en intensief gebruikte) materialen her te gebruiken. Het resultaat zal je verbazen!

Unieke opties voor de creatieve klusser

Geheimen zijn er niet in de kluswereld, waardoor iedereen eenvoudig op de hoogte kan zijn van de laatste trends. Ook bij een bank maken kan je inspelen op hypes welke we steeds vaker tegenkomen. Allereerst zijn dat de banken van pallets. Er zijn bij mij geen verkooppunten bekend waar een bank van pallets te koop is. Iedere bank die je ziet die hieruit bestaat, zal zelf gemaakt zijn.

Een bank maken van pallets is dus de eerste optie voor de creatieve klusser die echt een uniek project wil lanceren.

Maar we kunnen nog verder, want een bank maken van een oud bed blijkt ook weer helemaal in te zijn. We hebben kennelijk veel oude bedden op voorraad want alleen dit jaar waren er al duizenden zoekopdrachten naar het maken van een bank van een oud bed.

Iedereen kan een bank maken van een bed. Dit is vaak zelfs makkelijker dan het maken van een normale bank. Je hebt het zitoppervlak namelijk al zo goed als af! Wat je verder moet doen om de bank mooier en praktischer te maken, ontdek je tijdens het bouwen.

Dan nog de klussers die op zoek zijn naar de banken van IKEA kasten. Deze trend is wat zeldzamer alleen lijkt in opkomst te zijn. Fervente klussers die geïnteresseerd zijn in dit project kunnen ook op deze pagina terecht. Ik bespreek de bouw van diverse banken, waaronder andere hippe projecten zoals de houten boombank en de opklapbare picknicktafel!

Deze banken kan jij allemaal maken!

In het digitale membersgedeelte van Fred’s Bouwtekeningen is een breed assortiment bouwtekeningen van banken te vinden. Er zijn honderden tekeningen hier voor banken. Dat wil zeggen dat dus ook de bank die jij van plan bent te maken hier onderdeel van is.

Omdat het natuurlijk onmogelijk is om iedere bouwtekening los te bespreken, heb ik een verdeling gemaakt tussen de belangrijkste modellen die jij kunt maken. In de inhoudsopgave bovenaan dit artikel kan je direct naar de bank springen waar jij het eerst over wilt lezen.

Iedere bank waar je over leest, is in de vorm van een bouwtekening te vinden in het pakket. Vrijwel altijd zijn er meerdere afmetingen mogelijk en kan je dus afmetingen kiezen die passen bij de ruimte die jij beschikbaar hebt. Hierboven kon je al kort lezen hoe je het juiste model voor jouw beschikbare ruimte kunt kiezen. De tips die ik hier beschrijf kunnen je helpen om een betere keuze te maken.

En neem deze tips zo goed mogelijk mee voor jouw situatie. Niet iedereen zal even veel aan deze tips hebben. Maar wie weet helpen ze jou wel. Een korte blik op de onderstaande tips kunnen nooit kwaad.

Bank met bloembakken perfect voor de zomer!

Voor in de tuin, op het terras of het balkon is de bank met bloembakken een graag gezien object. Ik heb er dan ook voor gekozen om bouwtekeningen voor maar liefst tien verschillende afmetingen te maken. Deze bank is namelijk eenvoudig te bouwen, waardoor er momenteel veel vraag voor dit project is.

bank met bloembakken
bank met bloembakken

Het kleinste formaat van de bank met bloembakken heeft een hoogte van 60 centimeter en een lengte van 160 centimeter. Het grootste formaat komt uit op een lengte van 220 centimeter. Je kunt dus het grootste formaat het best maken wanneer je met tenminste drie mensen op de bank wil kunnen zitten.

De maten die hier tussen vallen, komen waarschijnlijk het best overeen met jouw wensen. Een gemiddeld balkon zal een lengte van 140 of 160 cm het liefst terugzien. Indien je in een vroeg stadium ontdekt dat de bank met bloembakken groter moet worden, kan je de middenzijde nog aanpassen.

Door juist eerst de bloembakken te maken, kan je het middengedeelte later bouwen. Het belangrijkste voordeel is dat je dan nog een grotere middenzijde kan bouwen.

Douglas, eiken, grenen, hardhout, vuren en steigerhout zijn allemaal houtsoorten die gebruikt kunnen worden voor deze bank. Alle houtsoorten hebben hun eigen bouwtekening gekregen, zodat je wat extra tips krijgt voor bijvoorbeeld het toekomstig onderhoud.

Kosten van dit project? Die kunnen worden gezien als gemiddeld. Dit is deels afhankelijk van de gebruikte houtsoorten en de omvang van de bank met bloembakken. Een grotere bank zal logischerwijs in hogere kosten resulteren.

Steigerhouten bank voor in de voortuin 

Voortuinen moeten ook met de juiste meubels worden opgevuld. Niet iedereen heeft een achtertuin op het zuiden, dus dan is het wel zo fijn om dan tenminste de voortuin van goede meubels te kunnen voorzien. De steigerhouten bank, speciaal ontworpen om in de voortuin te worden geplaatst, past naadloos in dit ontwerp.

Steigerhouten bank
Steigerhouten bank

Maar waarom past juist deze bank zo goed in de gemiddelde voortuin? Dan heeft te maken met het opgaan van de kleur en het ontwerp met jouw tuin. Je wilt een bank die niet al te veel opvalt maar wel tijdloos is. Door gebruik te maken van steigerhout kan deze bank overal geplaatst worden. En de voortuin staat daarmee op de eerste plaats.

De kosten van dit project zijn te vergelijken met de bank met bloembakken. Het is echter wel een aanzienlijk eenvoudiger project, omdat de bloembakken ingewikkelder te maken zijn dan de steigerhouten bank.

Gemiddeld is de lengte van 200 cm het model dat de meeste klussers gebruiken. Met 200 cm is er voldoende ruimte om meerdere mensen een zitplek te geven. Tevens is het zitvlak ruim genoeg om een persoon op de bank te laten liggen. Ideaal wanneer je zin hebt om te zonnen en liever niet een speciale ligstoel hiervoor aanschaft!

Een andere reden dat juist deze bank is gekozen voor de voortuin, is doordat het een bank van steigerhout is. Indien steigerhout juist wordt onderhouden kan het met gemak de Nederlandse weersomstandigheden doorstaan. Dagenlang regen? Jouw nieuwe steigerhouten voortuinbank kan hier prima mee omgaan.

Veel klussers zullen dit project willen combineren met een grotere loungebank die je op termijn aan deze bank zou kunnen koppelen. Verderop lees je meer over deze bank!

Simpele tuinbank – eenvoudig te maken

Simpel kan het mooiste resultaat opleveren wat we voor ogen hebben. Simpel hoeft niet lelijk te zijn. Simpel kan dat betekenen dat we zelf willen. Want dit betekent ook dat de tuinbank maken simpel is. En heb je een grote tuin? Dan kan je er dus aanzienlijk meer maken dan wat je in eerste instantie van plan was. De kosten zijn namelijk laag genoeg om er vijf te maken voor de prijs van een tuinbank bij een bouwmarkt!

Simpele tuinbank
Simpele tuinbank

Schrik niet, want de tuinbank is er in tientallen types en vormen. Ik heb afmetingen gekozen voor de kleinste tuinen en ballonnen tot de enorme jachtvelden waar de bankjes ook als uitkijkpost geplaatst kunnen worden. Van Type A tot S, bouwtekeningen zijn er voor de simpele tuinbank in ieder geval.

De kleinste tuinbank die je kunt maken heeft een lengte van 180 cm. Voor een lang iemand te klein om op te kunnen liggen, maar voor veel mensen groot genoeg als er weinig ruimte om mee te werken is. En het maken van deze bank neemt weinig tijd in beslag. Ook kost het weinig geld wat altijd mooi meegenomen is!

Simpele tuinbanken kunnen verder in formaten worden gemaakt tot een lengte van 270 cm, waar zelfs de langste man zich zou kunnen uitstrekken. En tenminste vijf personen zouden voldoende ruimte hebben om op deze bank te kunnen zitten.

We zien steeds vaker dat de tuinbanken gecombineerd worden met andere onderdelen van een tuin. Een voorbeeld hiervan is de schuur, waar deze simpele tuinbank ook voor gemaakt kan worden. Je kunt de bovenzijdes van de tuinbank namelijk vastmaken aan je schuur. Indien jouw schuur van een overkapping is voorzien maak je dan een plekje waar je beschut kan genieten van de nieuwe tuinbank.

Met en zonder leuning – want less is more

Een deel van de banken die je kunt maken, zijn ook zonder leuning te maken. Je vraagt je mogelijk af waarom je een bank zonder leuning zou willen maken? Daar is een simpele verklaring voor, je kunt dan namelijk nog meer gebruik maken van objecten rondom de bank. Een plant naast de bank heeft geen bladeren meer die tegen de zijde aanzitten. Nu vallen de bladeren mooi over de bank heen omdat je geen leuning hebt.

Lounge hoekbank zonder leuningen
Lounge hoekbank zonder leuningen

Het maken van een bank zonder leuning is ook nog eens een stuk makkelijker. Je bent sneller klaar en de kosten zijn lager. Er zijn minder materialen nodig wat de kosten enigszins verlicht.

En dan voor velen de hoofdreden om een bank zonder leuning te willen maken: het ziet er prachtig uit. Modernere banken maken dan de leuning weglaten kan bijna niet. Kijk de laatste contemporary architectuur bladen maar door. Het interieur wordt steeds strakker gemaakt waardoor we meer onderdelen van meubels willen weglaten. Armleuningen die niemand gebruikt zijn hier onderdeel van.

Natuurlijk kan je ook later nog een leuning maken voor de bank als je van mening bent dat dit een beter idee was geweest. We maken allemaal wel eens een fout, gelukkig is bij dit project de fout met gemak op te lossen.

Het maken van armleuningen voor de banken wordt niet op een losse bouwtekening uitgelegd. Wat je dus het best kunt doen, is een bouwtekening van een bank zoeken uit het pakket waar wel leuningen bij horen. Van deze bouwtekening kan je vervolgens de leuningen zelf aan de bank maken waar eerder geen leuningen voor gemaakt waren.

Bank inclusief opbergvak – opbergen is superhandig

Opbergvakken zijn perfect voor het netjes houden van ons huis. Door veel met opbergvakken te werken weten we precies waar onze spullen liggen en voorkomen we dat het een rotzooi wordt. Een bank inclusief opbergvak maken? Dat is niets voor niets een project dat een steeds groter aantal klussers besluit uit te voeren. De bouwtekeningen zijn hiervoor beschikbaar in diverse afmetingen. Klaar om door jou gebruikt te worden.

Bank inclusief opbergvak
Bank inclusief opbergvak

Deze banken zijn al te maken vanaf een lengte rond de 170 centimeter. Dus ook voor kleine woningen kan deze bank gebruikt worden om nog slimmer met de beschikbare ruimte om te gaan. Het middelmodel kent een lengte van 200 centimeter waar de grootste variant uitkomt op zo’n 240 centimeter.

De grootte van de bank heeft logischerwijs ook invloed op het opbergvak. Grotere banken hebben aanzienlijk grotere opbergvakken. Dus als je perse een groot opbergvak nodig hebt, is het interessant om een van de grotere modellen te kiezen. Er zijn ook modellen met lengtes van 210, 220 en 230 centimeter voordat je bij het grootste model van 240 centimeter uitkomt.

Doordat op de bouwtekening voor de bank met opbergvakken is uitgelegd hoe je de bak mobieler kunt maken, krijg je de bak ook makkelijk open als je een grote opbergbank maakt.

Een rolsysteem gaat jou hierbij helpen. Dit maakt het kortom eenvoudiger om spullen op te bergen en vervolgens weer eruit te halen. Want opgeborgen spullen, ook in de nieuwe opbergbank, mogen niet vergeten worden.

Dit project heeft een hoger kostenplaatje dan eerder besproken banken. Vooral de simpele banken zijn aanzienlijk goedkoper omdat er meer materialen zijn om dit project met succes uit te voeren. Dat hoeft niet te betekenen dat je perse diep de kosten in moet. Je kunt hier deels om heen werken door oude meubels te gebruiken als materiaal voor de bank, zoals een deur of bed.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Boombank of ronde bank – prachtig voor in de tuin

Boombanken zijn een ultieme plek om tot rust te komen. Als je al een liefhebber van de natuur was, zal dit nog meer worden wanneer je een boombank maakt. De boombank en de ronde bank, kunnen beide een groot aantal mensen een zitoppervlak bieden.

rondebank of boombank
rondebank of boombank

Want als je de boombank niet besluit te maken voor rondom een boom, is het opeens een ronde bank. En die ronde bank kan je ook voor veel doeleinden gebruiken.

Een boombank maken is een project dat we op een andere manier aanpakken dan normale banken. Als we normaal een bank maken dan kunnen we dat gewoon doen zonder rekening te houden met extra objecten. Aangezien we hier met een boom te maken hebben die voor iedereen een andere vorm kan hebben, is het lastiger om gepast advies te geven.

Iedere boom ziet er anders uit, dus de boombank kan er bij jou weer totaal anders uitzien. Extreem grote bomen, qua omtrek, zullen dus een andere aanpak verwachten dan kleine bomen. De bouwtekening tracht jou hierbij te helpen door mee te nemen dat bomen van verschillende formaten kunnen zijn. Let goed op als je de boombank bouwtekening hiervoor gebruikt. Je kunt hier precies de tips uithalen die je helpen met het maken van een goed boombank.

Geen boom in de tuin om een boombank voor te maken? Kies dan voor de ronde bank, die je voor andere doeleinden kan gebruiken. Het middenpaneel van de bank kan gebruikt worden om drankjes op te zetten of nog beter, een standbeeld! Klussers hebben de meest creatieve oplossingen gevonden om een ronde bank te maken met een uniek middenpaneel.

Beide banken kennen allebei een bovengemiddeld niveau dat wordt vereist. Een ronde bank is niet zo eenvoudig als een rechte bank, waardoor de bouwtekening zeer bruikbaar is. Ook qua materialen moet er meer geïnvesteerd worden waardoor de kosten voor een ronde bank en boombank hoger zullen uitvallen dan andere projecten.

Toch is dit een project dat iedere cent waard is. Eerdere klussers gaven aan dat ze de boombank in hun achtertuin in de zomer bijna dagelijks gebruiken. Dat terwijl je alsnog honderden euro’s goedkoper bent dan wanneer je een bank door iemand laat bouwen.

De boombank kan gemaakt worden van eiken, grenen, hardhout en vuren. Ook zijn er meerdere types mogelijk zodat je in geval van een tweede model kunt wisselen van vorm. Voldoende keuze dus voor de liefhebbers van bouwtekeningen!

Hoekbank met of zonder opbergruimte 

Opbergruimte kwam al aan bod bij de normale bank. Wist je dat je ook een hoekbank kunt bouwen met opbergruimte? Deze hoekbank is met of zonder opbergruimte te maken. Je hebt dus alle vrijheid om een bank te maken die bij jouw eisen past.

hoekbank maken tuin
hoekbank

De opbergruimte is te vergelijken met de ruimte die je kunt maken bij de normale bank. Ook hier zal er aandacht worden besteedt aan het soepel bereiken van de ruimte. Tevens krijg je de uitgebreide uitleg die je van mij gewend bent.

Hoekbanken zijn ideaal voor huizen waar je middels een hoekbank optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte. En omdat je nu ook zou kunnen kiezen voor een extra opbergruimte, haal je hier nog meer voordeel uit.

Klussers zullen alsnog meestal voor de hoekbank zonder opbergruimte kiezen. Hier heb ik weer diverse types voor zodat er voldoende keuze is tussen modellen. Er zijn meer dan 50 bouwtekeningen voor hoekbanken, in kleine maten en grote maten. Meerdere houtsoorten kunnen gebruikt worden, zoals douglas, grenen, steigerhout, vuren en hardhout. Indien je de beschikking hebt over eiken kan dit in enkele gevallen net zo goed gebruikt worden voor de hoekbank.

De verschillende modellen verschillen aanzienlijk als het algemene overzicht van de bouwtekeningen bekijkt. Er zijn hoekbanken te maken met leuningen, zonder leuningen en nog tal van andere opties. De kleinste hoekbank die je kunt maken komt uit op de afmetingen 2500×3280 voor type C en 3200 x1800 voor type SXL. Er zijn ook modellen met kleinere afmetingen te vinden in het pakket.

Wil je de hoekbanken gebruiken in de buitenlucht? Zoals de voor- of achtertuin? Dan raad ik je aan gebruik te maken van de bouwtekeningen voor de steigerhouten hoekbank. Uit eigen ervaring weet ik dat steigerhout het best geschikt is om in de buitenlucht gebruikt te worden. Er zijn zeker zes types inbegrepen die je voor deze doeleinden kunt gebruiken.

In eerdere artikelen heb ik geschreven hoe jij jouw hoekbank er nog leuker uit kunt laten zien. Hier beschreef ik onder andere dat je met de juiste materialen het een prettige bank kunt maken die prachtig oogt.

Kinderpicknicktafel – de ideale verzamelplek voor je kids

Jouw kinderen zullen in de zomer graag buiten hun tijd doorbrengen. Wij als volwassenen vinden het ook heerlijk om tijdens deze tijd van het heerlijke weer te genieten. Als jij een plekje in je tuin kunt maken waar de kids nog leuker kunnen spelen, dan zou jij ze dat toch gunnen?

Kinderpicknicktafel
Kinderpicknicktafel

Kinderpicknicktafels gaan regelmatig over de hoofdprijs over de ‘toonbank’. Het is in het kort niets meer dan een bank gecombineerd met een tafel. Waarom zouden we daar honderden euro’s voor moeten betalen?

Diezelfde picknicktafels kunnen na een jaar of zeven weg als je kinderen de leeftijd voorbij zijn dan dergelijke tafels leuk zijn. Als je dan enkele jaren eerder een grote som geld aan deze bank annex tafel hebt uitgegeven, is dat zonde.

Een kinderpicknicktafel maken lijkt dan een stuk logischer dan het kopen van de banktafel. Ik moedig je dan ook aan te kiezen voor dit project. Het is een uiterst betaalbaar project waar je zonder twijfel je kinderen gelukkig meemaakt.

Wat dit project met een bank te maken heeft? Je maakt in je tuin een extra plekje om de kinderen te laten zitten. Wanneer er een verjaardag of een feestje is, kunnen alle aanwezige jonge gasten plaatsnemen aan de kinderpicknicktafel, terwijl de grote tafels vrij blijven voor de grote eters.

Wist je dat we steeds vaker picknicktafels in huis gebruiken? De kinderpicknicktafel is een project dat regelmatig door Fred’s Bouwtekeningen-gebruikers wordt uitgevoerd. Als ik naar de resultaten kijk, zie ik dat een deel van de klussers de kinderpicknicktafel in de woonkamer heeft geplaatst. Een ander deel heeft de tafel op de kamer van het kind gezet, indien er natuurlijk voldoende ruimte is.

Heb je dus voldoende ruimte in huis? Dan is een wat creatievere locatie voor de kinderpicknicktafel geen gek idee!

Loungebanken – heerlijk relaxen op jouw bank

Dan naar een van de populairste banken die met de bouwtekeningen worden gemaakt: de loungebank van steigerhout. Loungebanken worden sinds enkele jaren voornamelijk gebouwd van steigerhout. Dit komt doordat deze houtsoort uit het niets in ons interieur gekomen is. We wilden daardoor nog meer steigerhout om deze stijl verder te kunnen uitdragen. Sindsdien zijn ook veel doe-het-zelf projecten in het teken komen te staan van steigerhout.

Loungebank maken
Loungebank

Steigerhout is behalve dit, een houtsoort die multifunctioneel is. Doordat we steigerhout buiten kunnen gebruiken blijven tuinmeubels in goede staat. De loungebank die je voor binnen en buiten kunt maken is daarom ook van steigerhout.

Naast deze houtsoort kan je ook vuren gebruiken, het levert ongeveer hetzelfde resultaat op en zal net zo mooi kunnen zijn als steigerhout. De beste afweging die je hier kunt maken is de prijs die je voor de beide houtsoorten moet betalen. Is het verschil groot? Dan kan je makkelijker een keuze maken.

Maar welke loungebanken kan je allemaal maken met de honderden bouwtekeningen in de banken-categorie? Ten eerste zijn er diverse loungehoekbanken waar ik het straks nog verder over zal hebben. Deze hoekbanken passen in iedere tuin afhankelijk van de afmetingen. Zoals je van mij mag verwachten heb ik tekeningen voor alle belangrijke afmetingen.

Loungebanken staan frequent ook te ‘schijnen’ in de woonkamer. De hoekbankvariant zien we hier het meest terugkomen. De klassieke loungebank mag zich echter ook een plek in de top 5 aanrekenen. Voor velen is het namelijk de loungebank van steigerhout waar op gezeten wordt als er een voetbalwedstrijd of soap wordt gekeken. En kan jij het ze kwalijk nemen?

De mooiste banken blijven banken gemaakt van rauwe materialen, licht bewerkt en afkomstig van eigen hand. Loungebank bouwtekeningen slagen er altijd in om klussers de bank te laten maken die hun huis gaat verbeteren. En deze banken zijn daar het succesverhaal van.

Love seat – romantisch tijdens en na het maken

Love seats zien we de laatste jaren echt uit de grond schieten. Een lange tijd terug waren de seats namelijk overal verkrijgbaar alleen toen was er maar weinig vraag. Sinds de komst van veel hippe eettentjes waar de love seats onderdeel van het meubilair zijn, zie ik ook aanzienlijk meer klussers die gebruik willen maken van de love seat bouwtekening.

Loveseat
Love seat

Voor de klussers die niet weten wat een love seat is zal het snel duidelijk worden wanneer ze de love seat zien. Het zijn de knusse bankstellen waar je in het midden een tafeltje bouwt om aan te kunnen eten. Er zijn ook modellen bouwtekeningen toegevoegd waar de love seat zonder tafeltje te bouwen is.

Deze love seats zijn te bouwen in vijf verschillende houtsoorten, waar mijn voorkeur zou gaan naar vuren. Je kunt verder kiezen uit de houtsoorten hardhout, steigerhout, grenen en eiken. Eiken zou in dit geval een prijzige houtsoort zijn. De materiaalkosten kunnen aardig oplopen wanneer eiken als hoofdhoutsoort wordt ingezet.

Ga je een cafe of eettent beginnen en ben je op zoek naar betaalbaar meubilair? Dan zijn de loveseats uit het pakket een aanwinst. Je maakt een tafel en zitplek in een en de kosten voor een gemiddelde love seat zijn laag. De bouwtekening zorgt ervoor dat je begrijpt hoe je de love seat moet maken, tevens legt het je uit welke materialen er nodig zijn.

Oostenrijkse hoekbank – pure nostalgie

Wintersportliefhebbers kunnen hier warm van worden: de Oostenrijkse hoekbank. Het is pure nostalgie als je denkt aan wat voor pracht de Oostenrijkse klusser ooit heeft kunnen voortbrengen. Hoekbanken waren vroeger in Nederland compleet onbekend. We vonden het maar raar dat we een bank in een hoek maakten. Wie moest er dan in de hoek zitten?

Oostenrijkse hoekbanken waren de eerste banken waar een hoek in zat. Toen deze banken het eerst gesignaleerd werden halverwege de 19e eeuw, duurde het nog ruim 65 jaar voordat andere landen de hoekbank serieus begonnen te nemen.

Omdat een Oostenrijkse hoekbank kopen niet mogelijk is, moet je er een maken. In Fred’s Bouwtekeningenpakket zitten tien bouwtekeningen voor deze hoekbank, voor in totaal vijf houtsoorten. Deze houtsoorten zijn respectievelijk beuken, eiken, grenen, hardhout en vuren.

Let wel op dat je bij deze bank zeker al wat projecten op je naam moet hebben staan. Anders is het onbegonnen werk om aan een complex doe-het-zelf project als de Oostenrijkse hoekbank te beginnen. Je moet met veel hoeken en lastige constructeurs werken, waardoor het maken van de bank geen beginnerswerk is.

Ben jij ervan overtuigd dat je klaar bent om dit project aan te pakken? Dan kan je met de Oostenrijkse hoekbank bouwtekeningen aan de slag. Vind ze in het pakket en schaf de benodigde materialen aan!

Voor direct toegang tot deze bouwtekeningen ga naar: www.fredsbouwtekeningen.nl

Picknicktafel – multifunctioneel voor alle jaargetijden

We hebben het al over de picknicktafel voor kinderen gehad. Heel leuk natuurlijk voor je kinderen, maar jij verdient toch ook een picknicktafel als je dat wilt?

inklapbare picknicktafel
inklapbare picknicktafel
inklapbare picknicktafel
inklapbare picknicktafel

Ik vind van wel, daarom zijn er diverse picknicktafelbouwtekeningen gemaakt. Door gebruik te maken van deze tekeningen kan jij een picknicktafel maken die perfect past bij jouw tuin. Als je bijvoorbeeld gaat barbecuen is de picknicktafel ideaal om aan te eten. Ook kan je de tafel eenvoudig opbergen doordat het doorgaans geen zware tafel is.

Deze bank en tafel- combinatie heeft ook het uiterlijk van een gezellige zitplek. Want dat is wat picknicken voor iedereen als gedachte heeft.

Vorig jaar is het model van de inklapbare picknicktafel toegevoegd aan het pakket. Veel klussers waren bijzonder verheugd op de komst van deze tekening. Op Facebook ging de video viraal van deze bijzondere bank. En sindsdien is het een van de meest gedownloade bouwtekeningen uit het pakket. Hier lijkt de komende tijd nog geen einde aan te komen, dus je zit middenin de trend waar je nog aan mee kunt doen.

Een inklapbare picknicktafel is enkele maatstaven lastiger dan een normale tafel. Omdat de inklapbare tafel mobiel moet zijn, moet ook echt alles goed werken. Je hoort de tafel eenvoudig te kunnen sluiten. Als je een paar fouten maakt tijdens het bouwproces zou bijvoorbeeld het nut van de inklapbare tafel al aan zijn doel voorbijgaan.

Daarom is het prettig dat je gebruik kunt maken van de inklapbare picknicktafel/bank bouwtekening. Het helpt je bij het vinden van de materialen en het maken van deze unieke bank!

Hier enkele filmpjes van mensen die deze opklapbare picknickbank gemaakt hebben

Voor direct toegang tot deze opklapbare picknickbank bouwtekeningen ga naar: www.fredsbouwtekeningen.nl

Banken voor in de woon- en studeerkamer

We lijken het bijna te vergeten, want alle bovenstaande modellen zijn in principe ook voor in de woonkamer te gebruiken. Neem de klassieke bank van hout die we regelmatig in woonkamers zien. Omdat veel klussers nieuwe modellen banken willen maken zijn dit ook de banken die het meest op fredsbouwtekeningen.nl worden toegelicht. Alleen de klassieke modellen zijn natuurlijk evengoed te vinden in het pakket.

Hier zijn meer dan vijftig bouwtekeningen van waarmee je deze banken kunt maken. De aanwijzingen en tips die je van mij bij andere tekeningen krijgt, zul je ook bij deze bank ontvangen.

Voor de studeerkamer zal een ander soort bank thuishoren dan in de woonkamer. Een wat compactere, subtielere bank misstaat niet in een mooie studeerkamer. Kies daarom voor een van de compactere modellen zodat er straks gerelaxt kan worden op jouw favoriete plek.

Alle modellen die hierboven zijn besproken kunnen dus gebruikt worden voor binnenshuis. Zelfs de loungebanken die voornamelijk gebruikt worden in de tuin, kan je in de woonkamer gebruiken. Loungebanken zijn van velen een favoriet die meestal, als ze binnen worden geplaatst, voor de TV terug te vinden zijn.

Alles wat je maakt, maak je met de bouwtekening

Het complete pakket is voorzien van meer dan 5000 bouwtekeningen. Dit astronomische aantal wordt ieder jaar weer vele malen groter doordat ik bezig blijf met het maken van nieuwe bouwtekeningen. Ik neem de laatste trends mee bij het bepalen van de volgende bouwtekening. Zo heb ik hierdoor besloten op de opklapbare picknicktafel en andere types banken aan het pakket toe te voegen. Ook zijn projecten toegevoegd als de bierstatafel en diverse speeltoestellen.

De banken die ik hierboven besproken heb, zijn stuk voor stuk te bouwen met de bouwtekeningen uit dit pakket. Het gebruiken van bouwtekeningen zorgt ervoor dat iedere klusser van elk niveau het project kan uitvoeren dat hij of zij zou willen. Hierdoor is geen enkel project onbereikbaar. Als je nu iets wilt maken, kan je dat gewoon doen doordat je in het bezit bent van de benodigde bouwtekeningen.

Deze bewuste bouwtekeningen zijn van alle ‘gemakken’ voorzien. Zo zijn de materialen uitgebreid vastgelegd en weet je van A tot Z welke stappen je moet langsgaan om bijvoorbeeld een bank te maken voor in de voortuin. Alhoewel er zeer uiteenlopende projecten te vinden zijn, zullen hoofdcategorieën voornamelijk voorzien zijn van de tekeningen die je het hardst nodig hebt. Denk hierbij aan tekeningen voor een klassieke loungebank of tuinbank.

Na de eenmalige aanschaf van het bouwtekeningenpakket kan je onbeperkt de tekeningen blijven gebruiken. Ook al voer je alle projecten uit die met het pakket mogelijk zijn, je hoeft nooit extra te betalen als de inbegrepen bouwtekeningen toereikend genoeg zijn.

Dat er zoveel banken met Fred’s Bouwtekeningen te maken zijn had je waarschijnlijk nooit durven te dromen. Ik zie je graag terug in het beveiligde membersgedeelte van Fred’s Bouwtekeningen. Daar kan je terecht voor de beste bouwtekeningen. En ik beloof je dat je er geen spijt van zal krijgen. Want de beste tekeningen zijn allemaal onderdeel van het bouwtekeningenpakket!

Deel het eindresultaat van je project op Facebook

Heb jij een van mijn bouwtekeningen gebruikt om een bank te maken? Of heb je een ander project uitgevoerd maar wel met een tekening van Fred? Dan nodig ik je uit om de eindresultaten van jouw project, op foto of video, met mij te delen. De leukste en beste inzendingen geef ik een plek in de schijnwerper op mijn Facebook-pagina waar maandelijks tienduizenden liefhebbers een kijkje nemen.

Jouw eindresultaat kan hun weer motiveren om bijvoorbeeld ook met het maken van een bank te beginnen!

Nog niet in het bezit van Fred’s Bouwtekeningen en wil je ontdekken wat de mogelijkheden van dit pakket zijn? Dan nodig ik je uit de homepagina van deze website te bekijken op www.fredsbouwtekeningen.nl. Hier vind je wat er mogelijk is met het grootste bouwtekeningenpakket van Europa!

Voor direct toegang tot deze bouwtekeningen ga naar: www.fredsbouwtekeningen.nl

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

7 Comments

 1. Beste Fred,

  Ik wil graag een bank maken zitten er bij de bouwtekeningen ook een steigerhoutenbank bij?

  Ik hoor je graag

  Groeten,
  Karel Veldman

  1. Beste Karel,

   Ja in het bonus gedeelte van de site zitten de steigerhouten meubelen hier kun je ook een steigerhoutenbank vinden.

   Heel goed dat je zelf je bank gaat maken.

   Veel succes en heb je vragen over een bank maken of andere doe het zelf vragen laat ze hier achter

   Groeten
   Fred

 2. Ha Fred,

  Je hebt Prachtige banken in je pakket zitten.
  Heel veel variatie daar ben ik blij mee ik want al aardig wat klanten kunnen helpen inmiddels

  Gr Peter

 3. Ha die Fred,

  Mijn vriend en ik zijn aan de slag gegaan met je bouwtekeningen we hebben een prachtige bank gemaakt.

  Liefs Dirmke

 4. Hoi Fred,

  Dankjewel voor de vele inspiratie ik wil graag een opklapbare picknickbank maken hier hebben jullie bouwtekeningen van toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…