Home » Blog » Banken » Een tuinbank maken kun je zelf

Een tuinbank maken kun je zelf

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wanneer je een tuinbank wil hebben kun je bij een tuincentrum een tuinbank kopen of je gaat een tuinbank maken. Het assortiment tuinbanken bij een tuincentrum is over het algemeen best ruim.  Maar wat ze tegenwoordig voor bedragen rekenen? Daar was ik het totaal niet mee eens, daarom kan jij zelf een tuinbank maken. Dit bespaart je een mooi bedrag en geeft jou de kans om een tuinbank te maken zoals jij dat graag zou willen. Nu kan je eindelijk een tuinbank maken zonder je vast te moeten houden aan het onderwerp van het tuincentrum!

De vele voordelen van een tuinbank maken

Een tuinbank kopen heeft als voordeel dat je snel je tuinbank hebt. De nadelen zijn echter dat een goede tuinbank kopen duur is en meestal niet de maat die je wil hebben. Daar komt nog eens bij dat je altijd aan een bepaalde houtsoort vastzit. Misschien staat deze houtsoort wel helemaal niet bij jouw huidige tuinmeubels? Ook heb je zelf geen invloed op het ontwerp waardoor je altijd weer moet kiezen voor een standaard en saai ontwerp. Is dat met een tuinbank maken dan wel mogelijk?

Een goed alternatief is daarom ook zelf een tuinbank maken. De voordelen van zelf een tuinbank maken zijn dat je relatief weinig geld kwijt ben. Je kunt de tuinbank elke willekeurige vorm en afmeting geven wat het beste bij jouw tuin past. Je hebt hogere kwaliteit voor minder geld. Het nadeel is dat je wel tijd moet besteden om je tuinbank te maken. Maar ik denk dat jij vast ook van mening bent dat de tijd die je aan een tuinbank maken kwijt bent de geldbesparing dubbel en dik waard is. Je kunt een behoorlijk bedrag overhouden wanneer je geen tuinbank koopt maar zelf maakt. En is een tuinbank maken moeilijk? Totaal niet! Ik vertel je precies hoe jij zelf een bank voor in de tuin kunt bouwen waar je nog jaren gebruik van kunt maken!

Zelf je tuinbank maken kan met verschillende houtsoorten

Zelf je tuinbank maken vereist wel wat voorbereidingen. Enkele zaken waar je echt op moet letten zijn:

  1. Houtsoort
  2. Locatie (s)
  3. Bouwtekeningen

Ik heb voor jou per punt uitgewerkt waar je precies op moet letten bij het maken van een tuinbank. Lees snel verder!

Keuze houtsoort tuinbank

De keuze van het houtsoort is afhankelijk ja smaak en het type bank dat je wil maken. Het is niet bij elke bank handig om hem van steigerhout te maken. De bank van onderstaande foto is hier een voorbeeld van. Dit soort banken worden normaal van hardhout gemaakt. Zou je kiezen voor steigerhout dan moet je alle planken meerder keren doorzagen over de lengte van de planken. Het is dus wel mogelijk maar niet handig. Een louche bank is juist heel goed te maken van steigerhout.

Locatie en afmetingen 

Wanneer je een grote tuin hebt zijn de afmetingen niet snel een beperking. De locatie van de tuinbank zal dan niet mee tellen in je ontwerp. Maar heb je maar een hele kleine tuin dan spelt dit wel mee. Meet de ruimte op waar je jouw tuinbank wil zetten en hou aan beide kanten minimaal 100 mm vrije ruimte. Dus is de afstand tussen 2 muren 3 meter maak dan je bank maximaal 2800 mm. Deze ruimte heb je nodig om je bank op een later tijdstip makkelijk te kunnen verzetten. Werk verder zoveel mogelijk met behulp van bouwtekeningen.

Bouwtekeningen tuinbank maken nodig? 

Ben je opzoek naar bouwtekeningen van een tuinbank? Wij hebben meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen voor je verzameld met o.a. bouwtekeningen van tuinbanken, tafels, stoelen, tuinhuisjes, schuurtjes, schildersezels, kippenhokken en nog veel meer.

Direct toegang tot deze 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen om je eigen tuinbank te maken? Lees er dan hier alles over!

 

Diverse voorbeelden van wat jij kunt maken
Hoekbank tuinbank maken
Hoekbank tuinbank maken
Inklapbare Picknicktafel-bank zelf maken bouwtekening
Inklapbare Picknicktafel-bank zelf maken bouwtekening
Loungebank
Loungebank

De grote voordelen van zelf een tuinbank maken wegen goed op tegen de nadelen van een tuinbank maken.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.