Home » Blog » Banken » Zelf een steigerhouten bank maken, ik vertel het je!

Zelf een steigerhouten bank maken, ik vertel het je!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Zelf een steigerhouten bank maken, dat is waarschijnlijk de reden dat jij deze site bezoekt. Een steigerhouten bank zelf maken is namelijk een doe-het-zelf project dat jij helemaal zelf kunt doen middels de bouwtekeningen waar je aan het einde van dit artikel nog meer over kunt lezen. Ik ben van mening dat de mooiste meubels gemaakt kunnen worden van steigerhout. Dat is ook de reden dat ik zo graag over het maken van steigerhout meubels typ en je hier graag meer over vertel. Zelf een steigerhouten bank maken is iets wat jij helemaal zelf kunt doen. Het enige wat ik je vraag is een gezonde portie motivatie, wat iedere doe-het-zelver die dit project al eens voor jou voltooid heeft ook had.

Hoe je zelf een steigerhouten bank kunt maken, is te lezen in dit artikel. Wil je geld besparen door van gebruikt steigerhout gebruik te maken? Dan kan je hier ontdekken hoe jij in het bezit kunt komen van goedkoper steigerhout. Steigerhout is, wanneer het gebruikt is, namelijk voor een stuk lager bedrag te krijgen.

Afijn, we gaan aan de slag met het zelf maken van een steigerhouten bank. Ben je er klaar voor?

Zelf een steigerhouten bank maken, hoe?

Ik wil je er natuurlijk eerst op wijzen dat je goed moet inschatten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor jouw nieuwe steigerhouten bank. Ik heb maar al te vaak meegemaakt dat klussers dit verkeerd hadden ingeschat en uiteindelijk met een bank of ander meubel overbleven waar geen ruimte voor was. Het is mogelijk om de steigerhouten bank in verschillende afmetingen zelf te maken, waardoor je dus flexibel aan de slag kunt gaan. Het bouwen van een iets wat kleinere steigerhouten bank hoeft dus niet perse slecht te zijn, je weet dan tenminste zeker dat de steigerhouten bank in je huis of tuin zal passen.

Een steigerhouten bank zelf maken doen we middels diverse gereedschappen. Omdat steigerhout zeer goed te bewerken is hoeven we niet al te veel grond te verzetten om een steigerhouten bank te maken. De gemiddelde gereedschapskist is al voldoende om zelf een steigerhouten bank te maken.

Aandachtspunten steigerhouten bank

Er zijn diverse punten waar goed op gelet moet worden, helemaal wanneer je de steigerhouten bank buiten plaatst. Ten eerste wil ik je namelijk richten op de verschillende weersomstandigheden waarmee de steigerhouten bank te maken krijgt. Regen en sneeuw kunnen invloed hebben op de kwaliteit van het hout. Wanneer jij het steigerhout goed blijft onderhouden, is het echter mogelijk om het steigerhout voor langere tijd in optimale staat te houden.

Als jij besluit om je steigerhouten bank zelf te maken voor in de voortuin, raad ik je aan om deze aan de grond te bevestigen middels grondbeugels. Het komt nog wel eens voor dat meubels uit de voortuin worden gestolen, en omdat we hier met een sterke houtsoort werken kunnen we middels een behoorlijke beugel de steigerhouten bank aan de grond verankeren.

De steigerhouten bank maak je natuurlijk net zoals alle andere meubels en doe-het-zelf projecten met een bouwtekening. En waar je de steigerhouten bank bouwtekening kunt vinden lees je hieronder.

Zelf een steigerhouten bank maken met een bouwtekening

Het is tijd om aan de slag te gaan met het zelf maken van je steigerhouten bank! De steigerhouten bank bouwtekening is terug te vinden in mijn bouwtekeningenpakket, waarmee het maken van tal van meubels mogelijk is. Niet alleen een steigerhouten bank, maar ook vele andere meubels voor in de tuin zijn zelf te maken middels deze bouwtekeningen. Een tuinbank of complete loungeset maken of zelfs een tuinhuisje? Geen probleem!

Meubels voor in je woning maken? Kies dan voor de vele bouwtekeningen waarmee dit mogelijk is. Denk dan bijvoorbeeld aan bouwtekeningen waarmee het mogelijk is om je eigen bank, stoel, tv-meubel of kast te maken. Ik kan nog uren doorgaan, maar je zal vanzelf merken dat de mogelijkheden onbeperkt zijn.

Klaar om meer te weten te komen over dit bouwtekeningenpakket en alle mogelijkheden hiervan? Lees er dan hier meer over!

Zelf een steigerhouten bank maken
Zelf een steigerhouten bank maken

Zelf een steigerhouten bank maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.