Home » Blog » Banken » Zelf een design bank maken.

Zelf een design bank maken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wanneer je opzoek gaat naar een design bank zal je zien dat je heel veel keuze hebt uit verschillende merken. Een overeenkomst hebben ze allemaal want vrijwel alle de design banken zijn vreselijk duur. De oplossing hiervoor zelf je eigen design bank maken. Ja, dat hoor je goed, je kunt een design bank maken waardoor je niet meer naar een meubelzaak hoeft om enorme bedragen uit te geven aan een design bank. Wil je zelf een design bank maken?

Zelf een design bank maken lijkt er moeilijk maar het valt best mee. Natuurlijk moet je wel een beetje handig zijn maar dat geld voor elke doe-het-zelver. Het is wel belangrijk dat je jezelf goed voorbereid voor je begint. De meeste fouten worden gemaakt door een slechte of verkeerde voorbereiding. Om jou alvast te helpen met het voorkomen van deze veel gemaakte fouten bij een design bank maken, heb ik uitgeschreven waar je op moet letten. Dat betekent dat je weet wat je moet doen om met succes een design bank te maken.

Enkele belangrijke punten zijn:
1    Locatie en afmetingen.
2    Materiaal (houtsoort bank en kussens)
3    Tekeningen design bank

De locatie van je design bank

De locatie is bepalend voor de grote van je design bank. Waar wil je jouw bank gaan zetten? Wordt het een design tuinbank of komt hij in huis te staan. Meet voor je begint de ruimte op zodat je weet dat je design bank daar ook kan staan. Wanneer dit bijvoorbeeld in je woonkamer is kijk dan ook naar eventuele andere locaties waar je de bank zou kunnen zetten. Dan heb je later wat meer bewegingsvrijheid in het plaatsen van je bank. Veder kun je heel gemakkelijk je kamer opnieuw indelen. Let bij de afmetingen van je bank dat je aan beide zijden minimaal 10cm vrije ruimte hebt. Zodat je de bank gemakkelijk kan verplaatsen.

Een design bank maken gaat je niet in de kosten jagen, maar je wilt natuurlijk wel een stijlvolle bank maken. Vooraf is het verstandig om te kijken welke kleur goed bij jouw huidige inrichting zou passen. Bij een design bank maken komt dit van pas, aangezien je dan nog voor een houtkleur kan kiezen die bij je andere meubels past. Kijk ook goed naar je vloer en muur om de accenten mooi over te laten lopen. Een design bank maken zal op deze manier zorgen voor een sfeervollere woonkamer.

Het materiaal van je design bank en keuze van de kussens

Bij de materiaalkeuze van je design bank is het belangrijk om te kijken naar je andere meubelen. Heb je eiken meubelen maak dat natuurlijk geen steigerhouten design bank want dat staat niet bij elkaar. Steigerhouten design meubelen zijn enorm populair dus kan het zijn dat je alles van steigerhout wil hebben.

Houd dan daar ook alvast rekening mee. Omdat het zitten op een houten bank wel erg hard is het verstandig om er kussens bij te kopen. Deze kussens kun je ook zelf maken alleen kan dit voor jou wel een probleem zijn. Het zelf maken van kussens is namelijk vaak niet voor de doe-het-zelvers onder ons weggelegd. Als jij iemand kent die goed met een naaimachine overweg kan, dan is dit voor die persoon geen probleem. Koop een lading donsveren en ga naast een design bank maken ook nog je eigen kussens samenstellen. Dat is pas echt een doe-het-zelver!

Tekeningen design bank

Om je te helpen hebben we voor jouw tekeningen verzameld van design banken. In dit pakket zitten naast design banken meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen van stoelen, tafels, steigerhouten meubelen, schuurtjes, kasten, schildersezels, kliko ombouw en nog veel en veelmeer. Direct toegang? Kijk hier: http://www.fredsbouwtekeningen.nl

Design bank
Design bank van steigerhout

Design bank zelf maken bespaart je veel geld en is leuk om te doen!!!

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.